Sjedda's roedel | Pagina 2 | Amichien Bonding | Berichten

Avatar

Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
Dit onderwerp is gesloten No permission to create posts
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Sjedda's roedel
26 februari 2011
23:04
Avatar
Gast
Guests

Hoi Carol,

Ik heb 2 filmpjes op youtube gezet, misschien leuk om even te bekijken:

http://www.hondenplaza.nl/video/show/155

http://www.hondenplaza.nl/video/show/156

Groetjes Patries

26 februari 2011
23:18
Avatar
Gast
Guests

Leuke filmpjes, al zie ik niet wat hierin het probleem is.

Ik zie in het eerste filmpje prachtig speelgedrag tussen twee honden. Die met het balletje is de dominantere van de twee en bepaald het spel. De andere hond voelt dit prima aan en gedraagt zich ook echt ondergeschikt. Zoals ze ook op haar rug gaat liggen.
Het pootje op de rug is echt wel even een herinnering van de rangorde, maar word goed opgevat.

En het tweede filmpje onderbouwt dit ook.
Weer de hond met het balletje die bepaalt wanneer er gespeeld word.
Zij word uitgedaagd tot spel en gaat daar niet op in. Als de ander afdruipt, bepaald ze dat er toch gespeeld gaat worden. Dominantie!

Maar in onderling contact ziet dit er prachtig uit!
Mooie honden ook.

Misschien was er geen probleem hoor, dat kan ook.
Als het er wel is, wil ik graag weten wat het probleem is?

27 februari 2011
12:29
Avatar
Gast
Guests

Hoi Sweetlief,

Er is geen probleem tussen deze 2 honden. Wilde alleen laten zien dat de dominante tante Kaya erg dominant doet en het ook leuk is om terug te zien de lichaamstaal van honden.
Eerder te lezen hier is dat Kaya erg fel is op "vreemde" honden en dan ook echt verwond.
De andere hond op het filmpje is Yabo (reu) en is met haar opgegroeid dus hij weet hoe hij met haar om moet gaan en zij met hem.

Mijn probleem met Kaya is dus het uitlaten en haar los te laten lopen als er andere honden aan komen. Ik heb niet veel vertrouwen meer in haar dus lijn ik haar vast. Door haar vast te doen kan ik langs elke hond en valt ze niet uit, ik kan haar beter sturen zeg maar. Nu is het zo dat nico haar wel los kan meenemen als er andere honden zijn en zij ook niet aanvalt. Ben niet echt een leider waardoor zij dus handeld als leider en dat moet ik weer terug zien te krijgen waar ik ook mee bezig ben.

Ik vind hondentaal erg mooi om te zien en kan er alleen maar veel van leren. Dit zijn niet mijn eerste 2 honden, hiervoor nog 2 gehad en ook veel van geleerd. Elke hond is toch heel anders qua gedrag. Kaya is een pittige slimme dame die niet gauw opgeeft, die mensen of honden graag uitprobeert. In de vorige berichtjes heb ik al wat voorbeelden gegeven van Kaya hoe ze is en doet.

Zo te horen heb je er ook veel verstand van, met hoe je het filmpje vertaald. Doe je zelf ook veel met hondentaal of ......

Groetjes Patries

27 februari 2011
13:28
Avatar
Gast
Guests

Hoi Patries,

Ik had wel wat stukjes gelezen van je vorige berichten, vandaar dat ik me afvroeg wat het probleem was, omdat in de filmpjes geen probleem zichtbaar werd. [Beeld niet gevonden]

Kan me goed voorstellen dat die dame naar andere honden dominant gedrag vertoont.
Bedenk goed dat vreemde honden geen rangorde hebben. Dus als een andere hond maar iets blijk geeft van dominantie, knallen ze op elkaar.

Het lijkt me inderdaad heel goed, dat je de status van leider op je neemt.
Zodat zij dat niet hoeft te zijn. [Beeld niet gevonden] Maar of dat nu nog alle problemen oplost weet ik niet. Op dit moment klinkt het wel alsof ze "haar" roedel beschermt.

Ik heb zelf 2 honden. Mijn eerste 2 dus.
De oudste Jessie is bijna 7 en vanaf dat ik haar heb, ben ik me gaan verdiepen in het gedrag van honden. Ik heb meerdere trainingen met haar gevolgd en lees me graag in via internet ed. Zij heeft zich in trainingen altijd gedragen als Alfateef. Vandaar dat ik meer wilde weten over hoe dat werkt in de natuur. [Beeld niet gevonden]
Nu hebben wij Anji erbij, zij is nu 22 weken. Nou vergeleken met Jessie is Anji een terrorist. Zij vertoont veel moeilijker gedrag, dus was het voor mij zaak om mij nog meer te verdiepen in roedelgedrag en leiderschap. Ik moet er echt bovenop zitten! En ik moet zeggen, dat het me aardig afgaat. Anji is een echte werker, dus dat komt wel goed.

Maar zeker mooi om hondentaal te lezen en te begrijpen.

27 februari 2011
22:52
Avatar
Gast
Guests

Hoi Sweetlief,

Tijdens wandeling 'knalt' Kaya, eigenlijk voornamelijk op onderdanige (laag kruipend/liggende) honden, er valt dus niet zoveel te beschermen, dat is juist het gekke..

Ohja, dit filmpje was ik vergeten erbij te plaatsen :[url:2zx1hgnf]http://www.hondenplaza.nl/video/show/157[/url:2zx1hgnf]
Groetjes Patries

27 februari 2011
23:57
Avatar
Gast
Guests

Misschien omdat ze dan onzeker is en haar positie nog even wilt benadrukken.
Jessie doet dat ook eerder bij onderdanige honden, dan bij dominante. [Beeld niet gevonden]

Er loopt hier een bordercollie die heel onderdanig is en als Jessie de kans krijgt vliegt ze er op af! Dan bijt ze niet, maar dwingt ze die ander zich nog wel even over te geven. Dus daar blijf ik bij uit de buurt, zodat ze kans niet krijgt.

Het zijn en blijven teven he! Echte bitches denk ik. [Beeld niet gevonden]

28 februari 2011
19:16
Avatar
Gast
Guests

Ze is wel onzeker, maar dat komt ook door mij omdat ik haar geen leiding geef volgens haar, (probeer het wel). Ze is gewoon een aparte dame die heel dicht bij de natuur staat in mijn ogen. Heb nog nooit zo'n hond meegemaakt als haar, ze is ook vaak niet te lezen.
Kan zo uitvallen zonder dat je het ziet, geeft ook geen waarschuwing niks!!. Haar staart is altijd naar beneden en soms half stok maar nooit als een atenne.

Dan loop je in het bos en er komt een hond die vlak bij Kaya staat en ze knalt erop, bij me vorige hond kon ik het echt wel zien wanneer het ging gebeuren maar bij haar is het heel onduidelijk. Ergens wel zielig, want ze is heel onzeker en wil alles leiden. Dominante honden staat ze ook wel haar mannetje maar knalt er niet op, druipt af of laat zien dat ze niet aan de kant gaat. Heb haar als herplaatser en miss heeft ze dit altijd moeten doen ook omdat de mensen waar ze vandaan komt kinderen hebben.

Ze is heus wel lief, luisterd heel goed, heeft mij als baas gekozen toen ze hier net voor de eerste dag was. Verliest me niet uit het oog, ben heel belangrijk voor haar.

Het laatste filmpje van haar met Yabo laat ook zien hoe ze altijd is. Hard en als er een op de grond ligt dan grijpt ze, bij Yabo dan niet hard maar als het een vreemde hond was geweest dan had die nu gaatjes. Loop weleens met een reu en Kaya en zolang die op 4 poten staat gaat het goed en gezellig maar als die gaat liggen dan grijpt ze. Moet zeggen vindt zoiets wel raar, je vriendje maar als die gaat liggen dan pakt ze hem. Houdt ze dan echt niet van verlagen, moet je altijd sterk zijn??

Groetjes patries

28 februari 2011
20:30
Avatar
Gast
Guests

Hoi Patries,

Wil niets beledigend zeggen, maar misschien ben je dan gewoon geen goede leider in haar ogen. Zoals je eigenlijk zelf wel al aangaf. [Beeld niet gevonden]

Bij nico doet ze het niet, dus hij geeft duidelijke signalen af van wat hij van haar verwacht. Loop je wel eens samen met 'm? En zo ja, hoe reageert ze dan?

En jij zegt dat ze geen signalen afgeeft, maar een hond heeft al bij tig meters afstand een inschatting gemaakt van een andere hond. Denk ook aan eventuele stresssignalen. Pootje optrekken, gapen, tongelen (het uit de bek steken van de tong, kleine stukjes maar hoor). Oorstand en kopstand zeggen ook een heleboel. Dus misschien zie je de signalen niet, maar zijn ze er wel.

Een onzekere hond is vaak wel gevaarlijker, dan een dominante.

Jessie is heel dominant, maar is zo stabiel dat ze niet snel uitvalt. [Beeld niet gevonden]
Ze weet zelf dat het niet nodig is.
Anji is nog heel onstabiel en zal dus snel uitvallen. Hier werken we overigens hard aan en ik kan haar goed lezen, dus dat scheelt wel.

28 februari 2011
23:41
Avatar
Gast
Guests

Hoi Sweetlief,

Het is niet beledigend hoor, weet het zelf ook. Mijn vorige ridgebacks waren gewoon helemaal niet zo en namen me zoals ik was. Mijn vorige reu had dan wel af en toe schijt aan mij maar voor de rest hadden we een goede band. Hij zal dan wel de leiding hebben genomen op de momenten dat het nodig was maar gaf mij ook de leiding als ik het wilde (ja raar geschreven miss maar zo was het echt). Zal een voorbeeld geven. Als hij een hond zag, keek die eerst naar mij en als ik hem dan riep dan kwam die ook en gaf ik hem toestemming om naar die hond te gaan. Dat was in het begin helemaal niet zo, dan ging die waar die maar wilde. Heb daar veel trainingen voor gedaan zodat die minder schijt aan mij kreeg. Daar in tegen was het ook een hele stabiele reu.

Toen ik hem nog had, heb ik er een herplaats teefje bij genomen die heel angstig was, met veel geduld heb ik de angst uit haar gekregen. Koste wel 2 jaar maar was zeker de moeite waard. Had nooit problemen met mensen of honden, ging alle confrontaties uit de weg, als je maar naar haar keek was ze al weg. Moeilijk dus vanwege haar angst maar wel een makkelijk hondje die nooit ruzie had met andere honden, een heerlijke clown.

Nu Kaya en Yabo. Yabo is een heerlijk hondje die echt geen schijt aan me heeft, let erg op me en tot nu toe kan ik lezen en schrijven met hem. Kaya een herplaatser is gevormd door andere mensen dus een uitdaging. Ken alle vormen van lichaamstaal wel bij honden, ook de stress signalen. Door me vorige 2 honden heb ik er veel van geleerd en let ook altijd op de signalen die een hond uitstraalt.

Met Kaya en Yabo doe ik aan speuren en zelfs mijn instructeur kan haar niet lezen, het is een rare dame zegt die. Ze vindt het speuren wel leuk maar heeft haar staart altijd tussen haar poten (ze heeft hem eigenlijk nooit hoog), en als ze speur heeft dan gaat die staart heen en weer. Ze wil ook het liefst dat ik het regel maar dat is nou het mooie aan speuren is dat ze het zelf moet doen.

Kaya is ook heel gevaarlijk geweest. Als ze het ergens niet mee eens was dan greep ze gelijk (niet bij mij, maar wel bij andere mensen) zonder te grommen of weg te springen. Verstijven op een teras als mensen haar wilde aaien, was een eng gezicht als je hond helemaal verstijft en die mensen hun hand op je hond hebben.
Wat ik zie bij Kaya als er een andere hond in onze roedel komt is haar oren gaan omhoog, haar staart is half stok en gaat stevig staan, haar eerste reactie kan zijn er op knallen, of ruiken aan de edele delen en dan spelen of er alsnog op knallen. En soms staat ze net zo in die houding als hierboven geschreven en gaat spelen (maar dan wel met klimmen op de andere hond en spelbuigingen maken). Ze heeft 3 rigdeback vriendjes waar ze heel wijs en leuk mee kan spelen maar ze moeten niet gaan liggen als ze moe zijn want dan grijpt ze dus. Dus als ze niet gaan liggen hebben we een hele leuke wandeling en rellen ze alleen maar met elkaar.

En als ze aan de riem zit dan regel ik het allemaal volgens haar want uitvallen doet ze niet en wordt er ook rustiger van. Kan haar rustig meenemen en hebben genoeg oogcontact met elkaar want dat is wel iets wat ze wel wil oogcontact. Negeren is ook een straf voor haar dan blijft ze net zo lang oogcontact zoeken tot ze die heeft. Dan kan ik haar wel heel goed lezen want dan is ze heel onderdanig en heeft haar staart helemaal onder haar buik en haar oren op schelp stand, zelfs haar rug is gebold, geen leuk gezicht vindt ik zelf. Lijkt net of je je hond mishandeld.

Het is gewoon dat ik me stem niet verhef, haast nooit schreeuw tegen me honden en als ik het dan wel een keer doe dan heb ik 2 zenuwachtige hondjes naast me. Ook als me vriendin tegen haar hond schreeuwt die dan weer eens paardenpoep staat te eten dan zijn die van mij gelijk bij me omdat ze zo schreeuwt en haar hond staat rustig te eten want die is niet gauw onder de indruk.

Maar goed weer een heel verhaal lol.

Groetjes Patries

5 maart 2011
21:33
Avatar
Gast
Guests

Hey Patries,

Wat een leuk filmpje!
Mooie honden en spelen met een duidelijke status onderling.

Kaya weet goed hoe ze jou moet bespelen. [Beeld niet gevonden]
Ze is heeeeel slim want zelf het straffen heeft ze onder controle, jij vind het vervelend want dan gaat ze met de staart tussen de benen enzo.
Zelf dit stukje heeft ze naar haar toe weten te trekken en op een positieve manier voor haar verdraait.

Als je nu eens gaat kijken op een andere manier... lastig maar wel te doen.
Wanneer je weer eens je stem moet verheffen en ze komt met staart tussen de benen naar je toe, zo heel onderdanig.
Denk dan eens: "Ja, ze is ontvankelijk en wil geleid worden, fijn!"
Dan voelt het anders en komt het ook voor jou goed over.
Kaya zal dan waarschijnlijk ook minder bang over gaan komen want jij voelt je er goed/beter bij.

Yabo weet precies hoe ver hij kan gaan en natuurlijk ga je in een spel wel eens te ver. Tja dan moet je even laten weten dat je onderdanig bent.

Net wat Sweetlief zegt, Ziet er op zich goed uit hoor!
Denk niet te veel na en probeer het positief te benaderen.

Waar ik wel benieuwd naar ben is hoe het er uit ziet als ze geen prooi heeft.
De bal is nu en prooi en maakt haar nog meer Alfa.
Als jij die bijvoorbeeld vast hebt, hoe speelt ze dan met Yabo?

PRACHT honden zijn het!!! [Beeld niet gevonden]

Dit onderwerp is gesloten No permission to create posts
Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 12227

Nu on-line: Hondenforum
12226 Gast(en)

Nu op deze pagina: Hondenforum
12226 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 6

Leden: 20791

Moderators: 0

Beheerders: 1

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 78

Onderwerpen: 22268

Berichten: 157725

Nieuwste leden:

Hondenforum, Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers

Administratoren: Hondenforum: 0