Sjedda's roedel | Pagina 2 | Amichien Bonding | Berichten

Avatar
Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken
Forum bereik


MatchForumoptiesMinimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens
De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Sjedda's roedel
3 februari 2011
22:38
Avatar
sjedda
Member
Members
Forumberichten: 49
Lid sinds:
2 november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Hoi Carol,

Waar kan ik die boeken vinden!!!! Moet het toch eens gaan lezen.

Met visite stuur ik Kaya naar haar plaats (dit ging voorheen niet, ze ging tegen mij staan blaffen en werd helemaal gek en ik kreeg haar met veel moeite naar haar plaats of zeg maar helemaal niet en moest ik haar gaan blokkeren, de woonkamer deur dicht doen of het bovenluik van de voor deur open doen zodat ze kon zien wie er was en dan ging ze ook gelijk een schoen pakken als ze zag wie het was). Nu verhef ik me stem wijs met me vinger haar plaats en gaat ze wel naar haar plaats maar toch nog met een paar blaffen. Ze mag dan ook pas kijken als ik het zeg. Yabo gaat hier vaak in mee maar gaat ook weleens mee naar de deur omdat die niet zo doet als haar (miss fout om hem wel te laten kijken? Me vorige reu mocht altijd wel kijken en ging daarna altijd naar zijn plaats, voor mij een veilig gevoel dat er dan toch een hond naast je staat die normaal doet als je de deur opent, woon erg afgelegen).

Spelen doet ze niet leuk, heel hard en grommerig (net een grizzly beer), als er een op de grond valt door het spelen dan gaat ze daar heel hard op in door b.v te gaan bijten. Ze kan er gewoon niet tegen als honden spelen met elkaar, honden mogen ook niet harder gaan rennen dan haar want dan corrigeerd ze ze ook. Als ze dan wel een leuk maatje heeft om mee te spelen (wat niet vaak gebeurt) dan gaat ze heel veel klimmen op de hond. Uit testen hoe ver ze kan gaan, grenzen opzoeken, en blijven klimmen en op de rug blijven hangen en kijken hoe de ander reageerd. Tijdens het wandelen met alleen Yabo b.v dan daagt Yabo haar net zolang uit totdat zij over gaat in actie en dat is dan achter Yabo aan rennen. Ze doet ook wel ren spelletjes met Yabo maar dan moet die haar niet inhalen. En als die voorop loopt dan wordt ze alleen maar feller en gaat hij in de remmen en krijgt die een hoop gebrom en gesnauw van haar en na 1 min gaat die haar weer uitdagen. Bij de vierde keer b.v wordt ze heel hard en bijt hem dan ook en dan probeert die het nog een keer heel voorzichtig maar meestal stopt Yabo dan. Yabo is nu ook 10 maanden.

Uitlaten: De meeste honden negeren haar, of lopen met een boog om haar heen. Maar goed er zijn sommige honden die in elke roedel mee willen doen en komen dus op haar af. Ik geef haar dan altijd ruimte in de riem, probeer altijd door te lopen en zeg tegen haar dat het goed is of dat ze lief moet zijn als die andere hond dan toch aan haar wilt snuffelen. Ik zoek nooit andere honden op, loop ook niet terug als ik ze moet passeren en negeer ze dan gewoon en dan gaat het wel goed met Kaya.
En net wat je zegt over aan lijnen, weet niet of het angst is maar meer een voorzorg dat de andere hond niet gewond raakt. Denk ook teveel na waarschijnlijk en dat voelt een hond ook. Geloof ook best dat ik haar onzeker maak met me aanlijnen maar wat moet ik dan. Miss toch maar eens een muilkorf?? Zodat ik relaxter kan lopen doordat zij geen andere honden verwond? Het zit namelijk zo dat ik echt niet bang ben voor een knokpartijtje tussen honden. Kan altijd gebeuren. Maar zij is gewoon erg hard en bijt flink dus kan het ook niet maken tegenover de andere honden (zo klinkt het net of ik een hele agressieve hond heb die geen bijtrem heeft, maar het probleem is gewoon bij mij dat ze te snel klapt op een andere hond).

Het klinkt ook hard maar je hebt wel gelijk, ze ziet me niet als leider, ze zoekt me wel als leider dat gevoel heb ik wel. Het is gewoon een moeilijke hond, heb heel wat gedragspeuten gezien, heel veel trainingen gedaan met me vorige honden en nog krijg ik het niet voor elkaar met haar.

Voor haar heb ik een reu gehad die op elke reu klapte, buiten was hij de leider. Heb heel veel met hem getraind, hem goed leren lezen, veel meer de touwtjes in handen genomen en met het zien van een reu keek hij eerst mij aan en kwam die terug naar mij voor bevestiging en liepen we door. En tuurlijk hij deed het ook weleens niet, maar het erop klappen gebeurde veel minder en als het wel gebeurde dan gooide hij de andere reu op de grond liet zich horen en dat was het. Ik draaide me dan om en liep van hem weg.
En me teefje voor Kaya was heel bang (was ook een herplaatser net als Kaya) dat heeft me zeker 2 jaar geduurd voordat ik daar de angst uit had. Dat was een heel lief teefje, iedereen was leuk, elke hond was prima, maar ging een mens of hond de confrontatie met haar aan was ze weg. Het was een heerlijke leuke en lieve hond een echte clown. En van deze 2 honden heb ik ook een hoop geleerd en had bij Kaya ook zoiets van dat gaat me wel lukken, ik geef ook niet op hoor maar het is wel pittig.

Groetjes patries (lastig soms dat tikken, idee dat je wat vergeet, of de situatie niet goed kan neer zetten)

5 februari 2011
16:39
Avatar
Carol
Member
Members
Forumberichten: 188
Lid sinds:
28 januari 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Hoi Patries,

De boeken zijn overal wel te vinden denk ik.
Bij de bieb kan je ze ook eerts lenen, als je het dan fijn vind kan je ze later kopen voor het houden en nog eens nalezen.
Bij Bol.com zelfs 2e hands: Zie hier.[/url:d8topnui
Boek 1 is: De vrouw die naar honden luistert
Boek 2 is: Uw hond natuurlijk de baas

Ik begrijp dat je het fijn vind als er een hond naast je staat als je de deur open moet doen. Dat gevoel is denk ik heel herkenbaar voor veel mensen.
Dus Zhenga loopt wel mee begrijp ik en daarmee geef jij aan dat zij belangrijker is dan de rest in dit geval. Yabo twijfelt volgens mij nog tussen de twee dames. Omdat je aangeeft dat hij soms wel meeloopt en soms ook niet.
In dit geval van visite dan hè. Hij zit met zijn 10 maanden nog volop in het leerproces en moet nog heel veel afkijken hoe het gaat. Instinctief zal hij voor een leider kiezen.
Een leider moet kalm en rustig zijn en de juiste keuzes maken voor een roedel.
Jij doet de deur open en begroet de mogelijke bedreiging aan de deur en beslist daarbij of die gast dan het hol in mag of niet. Jij bent dus echt de leider alleen vertrouwen doet Kaya dit nog niet helemaal want zij vind dat ze dat moet beoordelen. Althans ze doet een poging tot… Je schrijft eerder: Als er iemand binnen komt dan pakt ze het liefst iets in haar bek (schoen, speeltje) en loopt brommend rond met staart erg laag en kont krom.
Dat is een uiting van onzekerheid, ze weet niet goed wat er van haar verwacht wordt.
Ik vermoed dat als je alle honden op hun plaats laat liggen en JIJ doet de deur open dat ze dan echt begrijpen dat jij de Leider bent. JIJ beoordeelt de aangekondigde bedreiging, de deurbel of het kloppen op de deur.

Dit kan je ook samen oefenen door af en toe je vriendin aan te laten bellen.
Jij staat op (gaat recht overeind staan, schouder naar achteren en assertieve houding aannemen) en zegt heel kalm : ”Bedankt, ik ga naar de deur” (raar maar straks erg handig) Daarna laat je ze op hun plaats gaan liggen. Gewoon algemeen “plaats” te zeggen of het commando wat je normaal ook gebruikt.Ik gebruik voor het gemak hier even plaats. Als alleen Kaya gaat lopen zeg je ook gewoon kalm: “Bedankt, ik ga naar de deur” je kijkt haat aan en zegt kalm “Plaats”.
Gaan er meer lopen doe je hetzelfde maar moet je wellicht twee x een hond aankijken en je commando geven. Op den duur snappen ze bij het “Bedankt, ik ga naar de deur” al dat ze naar hun plaats moeten en daar wachten tot je ze “vrij” geeft. (een commando dat ze mogen komen) Dat is een tweede stap die heel belangrijk is. Ze mogen niet eerder bij de visite komen nadat ze van jou een akkoord hebben.

De visite, eerst dan je vriendin, zal je ook moeten begroeten in de ruimte waar de honden ook zijn. Ze zien dan dat jij als eerste snuffelt wie het is en of het goed is. De visite mag absoluut nog geen aandacht schenken aan de honden. Geen praten, kijken of aaien. Pas als ze rustig blijven en jij ze weerwil toelaten mogen ze komen. Daarmee geef je een signaal af dat JIJ de bedreiging beoordeelt. Staan ze toch op om te komen kijken, draai jij je naar de hond(en) toe en zegt kalm, “plaats” de visite mag naar jou kijken, niet naar de hond, dit kan een uitnodiging lijken om gedag te komen zeggen, maar dat mag nog niet want jij hebt ze nog niet gezegd dat ze mogen komen.
Je visite zal echt heel erg moeten meewerken hieraan zodat ze de honden geen signaal gaan geven dat zij belangrijker zijn dan jij. Jij gaat altijd voor.

Daarom is het handig om dit te oefenen met mensen die begrip hebben voor de situatie zoals je vriendin, later kan je een buurvrouw eens vragen of een andere vriendin/ ouder/ broer. Zus, buurmeisje noem maar op.

Uiteindelijk kan jij de deur open doen en alle tussendeuren open laten, ze blijven netjes oplettend wachten op jou beoordeling. Mocht je dan eens een ander gedrag vertonen dan normaal, bv: je roept ze of je schreeuwt naar een ongenode gast, zullen ze direct reageren op dit afwijkende gedrag van jou en je helpen bij de deur, Jij geeft dan nl aan dat het niet goed is en je hulp nodig hebt. Dit zit er dan instinctief in bij ze en jij was ontspannen toen je naar de deur ging en dat is nu ineens anders. Je kan dan echt op ze vertrouwen. Want zij vertrouwen jou en helpen je dan waar het nodig is.

Het klinkt echt dat Kaya vind dat ze de rol van leider moet nemen om de roedel te beschermen. Je beschrijving van het spelen en het klimmen is ook zo’n kenmerk van dominantie. Hoger en sneller willen zijn dan de ander. Ze is zich continu aan het bewijzen aan de roedel, dat is best vermoeiend, voor haar ook.

[i:d8topnui]Uitlaten: De meeste honden negeren haar, of lopen met een boog om haar heen. Maar goed er zijn sommige honden die in elke roedel mee willen doen en komen dus op haar af. [/i:d8topnui]
De anderen zien dus ook dat zij een alfa zou kunnen zijn, alleen alfa’s begroeten elkaar om te zien of er dreiging is. Dat gaat vaak kalm en rustig. Je loopt immers wel op elkaars jachtterrein rond. (lees: uitlaatveld of straat)

Een muilkorf zou een mooie tijdelijke oplossing zijn om haar niemand te laten verwonden maar kan haar op ook onzekerder maken, ze kan niks doen als er wel een dreiging is. Als ze de korf goed gewend is kan je dit rustig doen, het zal jou rust geven en dat pikt zij ook op.
Zo klinkt het net of ik een hele agressieve hond heb , zeg je, die geen bijtrem heeft, maar het probleem is gewoon bij mij dat ze te snel klapt op een andere hond.
Ze is geen agressieve hond, dat geloof ik ook echt niet, ze is onzeker en dat is niet alleen lastig voor jou maar ook voor haar en de rest.

Verschillende GT’s zullen verschillende mogelijkheden hebben aangereikt aan je. Dat is ook verwarrend… en je vraagt je af: wat werkt toch het beste voor Kaya?

Je hebt al een aantal honden gehad lees ik en die waren of dominant of onderdanig, dat maakt het, raar maar waar, makkelijker. De dominante reu heb je eigenlijk zo gelaten, want na een aanval (ander op de grond en dat was het) liep jij weg, je keurde het dus eigenlijk goed. Je liet hem bepalen wie in de buurt mocht komen op een paar momenten.
Maar Kaya is denk ik heel onzeker en wil geen leider zijn maar vind dat ze dat moet zijn omdat er anders geen is.

Pas eerst maar eens de gebaren-eet-techniek toe, als je wilt natuurlijk.
Laat de honden zien dat jij eerst eet. (of eerst gezamenlijk met je vriendin en daarna deze techniek bij de honden toepassen)
Maak het eten voor ze klaar en laat zien dat jij eerst eet, daarna de hond.
Tussen de bakken van de honden leg je een cracker of koekje op een bordje en eet die rustig op. Geen aandacht geven aan de honden maar ze moeten wel goed kunnen zien dat jij iets tussen hun eten wegpakt en dat op eet. Neem hier rustig de tijd voor, dit gebeurt in de natuur ook. Ze zien dan dat jij eerst mag eten en dat is een eigenschap van een leider. Dan ruim je jou bordje op en geeft ze hun eten, loop dan ook echt weg.
Zijn ze klaar dan het eten en de bakken meteen weer opruimen. Er mag alleen maar eten beschikbaar zijn als jij dat wilt en dan eet jij weer eerst.

Met uitlaten, het op jacht gaan, pas je het volgende toe.
JIJ gaat als eerste de deur uit en in., niet de hond.
Jij loopt voor en niet de hond, hij/zij trekt ook niet aan de lijn.
Als ze loslopen mogen ze natuurlijk de omgeving verkennen en rondlopen, jij hebt ze dan wel het commando “vrij” gegeven, ze kiezen niet zelf het moment uit van “ga je gang maar”. Praat alleen als het nodig is, anders wordt je stem en de bijbehorende opdrachten alleen maar geroezemoes op de achtergrond. Een Leider die alleen spreekt als het nodig is wordt echt beter gehoord! Ik vond dit in het begin erg ongezellig maar merkte ook snel dat dit echt werkt. De hond vind je praten dan ook gezellig en vergeet goed gedrag niet te belonen. Aai of “goed zo” is dan voldoende.

Visite heb ik beschreven en het terugkeren na werken of boodschappen is ook belangrijk.
Een leider kan rustig doorlopen en de groep wacht tot de alfa hen roept.
Dus bij binnenkomst, van zelfs even naar het toilet geweest zijn, geef je eerst geen aandacht als ze naar je toe komen. Ze moeten ook hier weer wachten tot jij het aangeeft.

Alles bij elkaar ziet er misschien uit of je de honden niet wilt en je ze alleen maar wilt laten liggen. Ze mogen alleen komen als jij roept… ze mogen alleen vrij lopen als jij dat wilt en gezegd hebt… Ze mogen pas eten als ze eerst jou hebben zien eten…
Wat een hondenleven zou je denken….
Het zal een investering zijn waar best wel wat tijd en emoties in gaan zitten, maar!
Geloof me, ze vinden dit alleen maar prettig als het eenmaal een structuur is.
Ze weten waar ze staan en wat ze wel mogen en dat ook doen.
Genieten nog steeds van hun vrijheid en krijgen alle liefde en zorg die ze nodig hebben.

Maar het belangrijkste:
Ze mogen honden zijn zonder de zorgen van een leider.
Ze zullen vrijwillig doen wat je van ze vraagt want jij bent de alfa en weet wat het beste is voor ze. Geen verantwoordelijkheid, geen strijd, geen onrust.

Ik hoop voor je dat Kaya snel tot inzicht komt en de rol van (semi)leider loslaat.
Daarnaast zijn het voor Yabo ook hele belangrijke signalen voor de toekomst.
Hij zal dit nog makkelijker oppakken en voor een reu is dat wel handig.
Als hij na het puberen vind dat hij wel eens Alfa zou moeten zijn ben je weer een stapje terug, met deze technieken ben je dit gelijk voor en hou je rust in huis.

[b:d8topnui]Zo kan je lekker genieten van elkaar en met elkaar![/b:d8topnui]

Even een klein toetje:

Jan Fennell beschrijft in een stuk waar ze aangevallen wordt door een flinke zwerm bijen in een bos. Ineens waren er honderden en ze vluchtte naar de auto. Onderweg dacht ze aan haar honden en hoopte dat ze een goed heenkomen hadden gevonden, ze kwam bij de auto aan en deed de deur open. Tot haar grote verbazing waren alle honden om haar heen, ze vertrouwden op de alfa dat deze de juiste keuze zou maken in dit geval van bedreiging. Onder de bulten zijn ze allemaal redelijk goed thuis gekomen, maar geen hond was gevlucht naar een andere kant, ze kwamen naar haar toe en bleven bij haar, ZIJ is de alfa dus blind vertrouwen dat zij ze uit deze situatie zou halen. (ik heb het niet drooggehouden bij dit stuk in het boek)

Groetjes Carol.

Je mag me ook altijd een pb sturen hoor, als je het te persoonlijk vind worden.

10 februari 2011
17:14
Avatar
sjedda
Member
Members
Forumberichten: 49
Lid sinds:
2 november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Hoi Carol,

Had een hele lap tekst terug geschreven maar me internet hield er ineens mee op en was ik alles kwijt dus daarom geen reactie meer op jou bericht maar bij deze stuur ik nog wat terug.

Met de deur open doen gaat het aardig goed nu. Nog steeds wel een blaf uit de bench van Kaya en het er niet eens mee zijn maar daar wordt aan gewerkt.

Over de honden die ik al heb gehad zit het eigenlijk zo: De GT vonden dat ik het zo moest doen, niet dat ik het goed keurde als die toch naar een hond ging en ik het niet wilde maar ik moest hem niet versterken dus weglopen. En als je hond toch gaat dan zou ik niet weten wat een betere opties is dan weglopen. Ik bleef daarbij ook altijd heel kalm maar liep wel weg.

Kaya is erg onzeker en ook ik merk wel dat ze teveel taken heeft maar breek die maar eens goed door. Nu wordt er tegen mij gezegd dat ik in me hoofd moet houden "dat ik de baas ben" en dat ik daar alleen al een heel stuk verder mee kom. Ik moet wel zeggen dat ik nog nooit zo'n hond heb meegemaakt zoals Kaya. Ze is heel lief en luisterd ook super maar ze is heel uitgekookt. Hoef b.v echt niet in haar mand te gaan liggen want dan wordt ze onzeker en springt de mand uit, moet me niet verlagen naar haar toe want dan zie je aan haar hele houding dat ze zich niet prettig/onzeker voelt. Ze laat nu b.v de laatste tijd heel vaak zien dat ik eerst naar binnen moet en dan zij, want ze wacht heel netjes (ze probeert het soms wel, maar dat is weer even testen of ik het pik). Ze loopt ook rustig voor mensen hun voeten, me moeder wijkt heel netjes voor haar en zo doet ze het een keer of 10 bij me moeder. Ze test zoveel uit bij mensen maar ook bij honden. Als ik op die hond klim zou die dat dan pikken?? Yabo bleef in het begin netjes stil staan en er gebeurde dan ook niks maar maakte hij een verkeerde beweging dan pakte ze hem met flink gegrom en bijt bewegingen.

Wat ze ook doet is mij aanvallen als haar adreline peil heel hoog is. Ik loop dan met ze op straat en hun los en dan gaat ze met Yabo rennen en waarneer ze weer in mijn buurt komen dan valt ze mij grommend aan. Ze springt tegen me op en pakt het liefst me arm met veel gegrom, hier ben ik ook anders in geworden en ze doet het nog zelden. Of ik draai me om en zij loopt dan weer door of ik pak haar bij haar halsband en hou haar laag en laat haar eerst rustig worden.

Wat ze ook heel vaak doet is komen kroelen bij je, ze legt dan haar kop in je schoot en blijft tegen je aan staan wrijven totdat je haar aanhaalt. Ze duikt ook heel vaak tussen je benen als je staat en gaat daar dan tegen aan staan wrijven. Of ze legt haar kop op je schoot als ze staat of ligt en blijft dan liggen. Een soort claimen denk ik dan en stuur haar dan weg. Ook al zie je de dingen en ook al denk je van dat gebeurt niet meer, je kan heel vaak dat gekroel niet weer staan en aai je haar toch maar weer. Ze is uitgekookt.

En ik vind het echt niet erg om het zo hier te posten hoor, er zullen heus wel meer mensen zijn die met zulke dingen zitten en miss steken die hier ook wat van op???

Groetjes patries

12 februari 2011
21:40
Avatar
Carol
Member
Members
Forumberichten: 188
Lid sinds:
28 januari 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Hoi Patries,

Niet alle dagen zijn even gemakkelijk om te schrijven. Gisteren lukte het mij niet echt door hoofdpijn maar ik zal altijd antwoorden, al is het wat later.
Zoiets dacht ik ook van jou hoor dus maak je niet ongerust.
En we moeten af en toe werken, sporten, vroeg naar bed. Soms komt het ook gewoon even niet uit. [Beeld niet gevonden]

Weglopen is ook een hele goede optie.
Je vlucht niet maar laat merken dat je geen confrontatie wilt.
Dat is ook een heel natuurlijke reactie van een hond, eigen bescherming.

Dat je niet in haar mand moet gaan liggen is eigenlijk heel logisch.
Daarmee verlaag jij je inderdaad en brengt haar in verwarring.
Het eerst naar binnen laten gaan is een duidelijk teken dat ze het accepteert van jou.
Blijven doen en geen uitzonderingen maken.

Voor de voeten lopen en klimmen probeert ze dus nog steeds uit?
Dan ben jij degene de mag/moet ingrijpen.
Als Alfa kan jij duidelijk maken dat je het niet tolereert.
Of je vriend, als ze daar ook een Alfa in ziet, meteen tot de orde roepen.
Laat haar gaan zitten of liggen zodat je moeder voor haar langs kan lopen.
Het is lastig want je moeder is een gast in het hol maar dat betekend niet dat Kaya mag gaan bepalen dat ze daar ineens wel een alfa kan spelen.
Jij laat met ingrijpen zien dat je moeder goed volk is en Kaya niet hoeft te bepalen waar je moeder mag lopen.
Kaya heeft hier geen taak, altijd vrij en vakantie. [Beeld niet gevonden]

Hoe hou je haar laag?
Leg je haar op haar zij zodat ze echt in overgave-stand is?

Het tegen je aan wrijven is ook een teken van: IK wil NU geaaid worden.
Dat claimen zie je goed. Het wegsturen is dan een goede optie en je kan haar weer snel terugroepen om alsnog te kroelen, alleen als JIJ geroepen hebt.
Ze blijft het uitproberen, slimme dame! [Beeld niet gevonden] [Beeld niet gevonden] [Beeld niet gevonden]

Fijn dat jij ook zo open bent, veel mensen zullen hier van kunnen leren en durven het misschien niet te schrijven.
Iedere hond die door dit soort topis een vrije hond mag worden zonder taken is een winst!

Grtz Carol

24 februari 2011
22:54
Avatar
sjedda
Member
Members
Forumberichten: 49
Lid sinds:
2 november 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Hoi Carol,

beetje te druk geweest, maar had wel je mailtje nog gelezen.

Er stond nog een vraag of ze echt in overgave stand is? Ze gaat op haar zij liggen, staart tussen haar poten en likkenbaardend onschuldig kijken en blijft liggen totdat ik zeg dat ze mag gaan. Moet wel zeggen dat ik dit helemaal niet vaak doe omdat ik er niet echt van hou. In de 4 jaar dat ik haar nu heb heb ik het 3 keer gedaan maar dan was ik het ook wel echt zat.

Bij Nico gaat het wandelen heel goed, hij heeft ze beide nu al een paar keer meegenomen en Kaya laat die gewoon los als er een andere hond komt en houdt haar bij zich. Ze blijft dan ook echt bij hem en doet niet vervelend.
Ik durf dit gewoon niet te doen, ook al luisterd ze wel naar me. hij heeft haar ook nog nooit zien vechten of verwonden. Hij liep ook daarvoor nooit zoveel met ons mee, eigenlijk de laatste 2 maanden dat die mij wil laten zien dat ze het wel kan en ik ook vertrouwen moet hebben en leider moet zijn voor haar.

Het is zeker een slimme dame daarom heb ik er ook zoveel moeite mee en eigenlijk ook weer niet alleen het uitlaten en in contact komen met andere honden. Ik vind de lijn toch plezieriger voor mezelf. Afgelopen weekend ook, je komt een vriend tegen met zijn roedel 4 honden en gaat dan even staan praten, dat zijn nou juist de momenten waarop honden op elkaar kunnen knallen. Maar wij mensen willen toch een praatje met elkaar maken. Ze deed het heel erg netjes tegen de teven die heeeel erg dicht in haar buurt kwamen. Ze hield zich onderdanig en keek mij telkens aan. Ze heeft zelfs gesnuffeld aan een teef die heel onderdanig is. De gecastereerde reu zocht ze ook op en kreeg daarbij ook de hele lijn en wilde spelen met hem. Maar gaat toch altijd over naar klimmen en aftasten. Ik probeer een filmpje te maken van haar als ze met Yabo in het weiland is en hem dan helemaal oprolt en klimt op hem. Heb al wel iets dat ze hem zo oprolt dat die een bloedend oor ervan heeft over gehouden. Het is gewoon een maffe tante die in mijn ogen niet weet hoe ze moet omgaan met honden.

Groetjes Patries

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam
Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 23303
Nu on-line: Guido
Gast(en) 2055
Nu op deze pagina: Guido
2055 Gast(en)
Top-schrijvers:
Anonymous: 5792
Doggiewomen: 3186
Doggiewoman: 2638
akita: 2290
bubbels: 1638
daanentous: 1557
angel: 1494
aimee: 1228
granny: 1158
dox ar us: 1053
Gebruikers statistieken:
Gasten: 6
Leden: 20791
Moderators: 0
Beheerders: 1
Forum stat.:
Groepen: 7
Forums: 78
Onderwerpen: 22268
Berichten: 157725
Nieuwste leden:
Hondenforum, Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers
Administratoren: Hondenforum: 0