denkspelletjes | De trukendoos... | Berichten

Avatar

Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
denkspelletjes
16 september 2007
17:51
Avatar
Anonymous
Lid
Members
Forumberichten: 5792
Lid sinds:
17 maart 2020
sp_UserOfflineSmall Offline

Gevraagt denkspelletjes voor honden.
Jawel het scheint te bestaan en aangezien er hier eentje zig rustig moet huoden lijkt mij dat een goede oplossing maar met een puzzelboek lukt het niet echt.
Mvg Rob Lukcy Cayen

16 september 2007
18:04
Avatar
Gast
Guests

[color=red:8sgkgtav]Zo een soort kubus waarin je brokjes of snoep steekt. Zal ook wel een denkbezigheidje zijn om alles eruit te krijgen .[/color:8sgkgtav]

16 september 2007
18:11
Avatar
Anonymous
Lid
Members
Forumberichten: 5792
Lid sinds:
17 maart 2020
sp_UserOfflineSmall Offline

Je bedoelt een foodcube denk ik maar dat werkt hier niet echt ze gaan er om knokken ik moet hier rekening houden met eten en snoepjes.
En ze apart zetten werkt ook niet want dan gaat de jongste de hele tijd zoeken en janken ze kunnen niet zonder en met elkaar soms.
Er zouden spelletjes bestaan waar de hond zijn ruekvermogen bij moet gebruiken.
Het gaat er om dat hij niet teveel doet rennen of springen.

16 september 2007
18:13
Avatar
Gast
Guests

[color=red:heg3zgf8]Haha, ik ken dat symptoom, niet met en niet zonder kunnen. Heb zo 2 parkieten gehad.[/color:heg3zgf8]

16 september 2007
18:15
Avatar
Gast
Guests

[color=violet:3t4k799v]Misschien het commando zoek aanleren? Is hier een groot succes. Je kan beginnen met brokjes verstoppen en te laten zoeken, nu doe ik het met zo'n lekkere grote knuffel waar die gek mee is. Kun je aanleren door eerst het brokje te verstoppen terwijl de hond erbij is, en dan later op de gang zetten en laten zoeken onder het commando zoek. [Die je dan uiteraard al heb aangeleerd] Noah vindt het helemaal het einde, het is ook makkelijk om aan te leren.

Succes! [Beeld niet gevonden][/color:3t4k799v]

16 september 2007
18:37
Avatar
Anonymous
Lid
Members
Forumberichten: 5792
Lid sinds:
17 maart 2020
sp_UserOfflineSmall Offline

gaan we proberen kan elk zijn eigen snoepje zoeken.
Ze kennen het comando zoek hier moest iedere avond zelf de tuin afzoeken naar hen speelgoed doen ze nu voort zelf.

16 september 2007
20:45
Avatar
Gast
Guests

Wij doen ook honden chocolaatjes verstoppen in de achtertuin met het commando zoek. De kids doen dit met haar en vinden het fantastisch.
Ze kent het spel zo goed dat als ik de was op ga hangen en ik haar meeneem naar de achertuin ze gelijk gaat zoeken (zonder commando haha maar ze wil die snoepjes zo graag).
Verder hebben we hier een laser lampje waar ze helemaal gek van is.
Snap het eigenlijk niet want honden zouden kleuren blind moeten zijn maar hoe kan het dan dat ze dat kleine felle rode lampje ziet?
Ze is er helemaal lyrisch van. Zodra ze iets lekkers heeft en wij noemen het woord "lampje" laat ze alles uit haar bek vallen en gaat op zoek op de grond. Erg lachen!!!!!!!!!!!!!! [Beeld niet gevonden]

17 september 2007
06:59
Avatar
Gast
Guests

<!-- sLaugh --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt="Laugh" title="Laughing" /><!-- sLaugh --> pak 3 bloempotten met een gat er onderin.
Zet ze ca 50 cm ruimte uitelkaaar.Leg onder 1 bloempot iets lekker of een speeltje.Hond moet zoeken waar het lekkers is maar mag zich niet aanleren om bloempotten onderste boven te gooien.
<!-- sLaugh --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt="Laugh" title="Laughing" /><!-- sLaugh --> en die andere mag even wachten tot hijj aan de beurt is...

3 augustus 2011
16:33
Avatar
Gast
Guests

Misschien heb je hier iets aan:

Hier staan leuke dingen bij.

http://www.spass-mit-hund.de/

En zelf heb ik deze verzameld:

* Doe wat brokjes (of de hele maaltijd) in een plastic frisdrankflesje zonder dop. Laar de hond zelf maar bedenken, hoe hij zijn voer eruit krijgt.

* Neem een muffinbakblik en doe in elke uitholling een snoepje. Doe dan daar een tennisbal bovenop. De hond moet dan de tennisballen eraf halen, voordat hij bij zijn snoepje komt.

* Neem 3 bekers en speel balletje-balletje met je hond. Laat eerst duidelijk zien, waar je het snoepje verstopt en wissel daan eerst één of twee bekers, en laat je hond het snoepje vinden. Later kun je dit uitbouwen naar meer wisselingen.

* Doe een snoepje (of een paar) in een washandje, laat hem zelf maar uitvogelen, hoe hij ze eruit krijgt.

* Neem een kartonnen doos en een paar reclameblaadjes (geen kranten, want die inkt geeft af). Maak een prop van een papiertje en doe daar een snoepje in. Doe alle proppen in de doos en laat de hond maar uitpakken. Dolle pret!

* Rol een oude handdoek (of gastendoekje, dat is iets kleiner) op, en doe hier en daar een snoepje in. Hij moet dan de hele handdoek afrollen om zijn snoep te pakken te krijgen.

*Zoekspelletjes. Een zoekspelletje kost net zoveel energie als een spuk rennen. Verstop een snoepje ergens in de kamer. Eerst, zodat je hond ziet waar je het verstopt. Dit kun je vervolgens steeds moeilijker maken. Happy liep echt de hele kamer af te zoeken. Je kunt iets laag verstoppen (achter een stoelpoot) maar ook hoog (op de onderste plank van de boekenkast).

* Neem een rond doosje (tupperware of zo) en doe daar een snoepje onder. Laat de hond zelf maar uitvogelen, hoe dat snoepje daar weer onderuit komt.

* Neem een laag bakje of klein kartonnen doosje. Bevestig daar een touwtje aan. Doe er een snoepje in en schuif het doosje onder een kast, maar laat het touwtje er onder uit komen. De hond moet dus aan het touwtje het doosje onder de kast uit trekken om bij het snoepje te komen.

*Vul een Kong met lekkers.

* Neem een oude spijkerbroek en doe in de zakken iets lekkers. Laat de hond maar proberen elk lekkertje eruit te halen.

Laat de hond niet alleen bij deze spelletjes (behalve bij de Kong).

5 augustus 2011
08:53
Avatar
Gast
Guests

Nina Ottosson heeft ook fijne denkspellen voor honden.

In het begin moet je de honden dan wel een beetje begeleiden en helpen.
Maar laat ze ook een beetje zelf nadenken, dit maakt hun inderdaad moe en voldaan.
Wel moet je dit rustig aan opbouwen, niet in een keer het hele spel maar begin met een onderdeeltje leg het daarna weg en probeer het de volgende keer weer opnieuw.

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 12686

Nu on-line: Hondenforum
12685 Gast(en)

Nu op deze pagina: Hondenforum
12685 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 6

Leden: 20791

Moderators: 0

Beheerders: 1

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 78

Onderwerpen: 22268

Berichten: 157725

Nieuwste leden:

Hondenforum, Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers

Administratoren: Hondenforum: 0