gebeten | Gedrag | Berichten

Avatar

Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
gebeten
17 augustus 2014
23:17
Avatar
Gast
Guests

Vandaag was ik aan het wandelen met mijn honden, kooiker van 12 en mijn golden retriever van 6. Op gegeven ogenblik pakte ik n stok voor de golden en gooide die, wat we altijd doen, hij blij erachter. Ik buk en pak een nieuwe stok, hij ziet het komt eraan, probeert mij snel af te zijn en de stok te pakken, en heeft in plaats van stok mij vingers vast. Ik bleef zeggen los, maar hij trok, net als hij bij n stok zou doen. Vreselijk, ik had zo n pijn..uiteindelijk liet hij los..bloeden als een rund, ben gehecht, nagel kwijt, twee vingers geraakt.
In het verleden heeft hij een kitten zo gepakt. Die was opgevoed met de fles, niets angst voor honden, heeft de hond in zijn poot gepakt..Ja kan ik me wat bij voorstellen nog, maar nu...
ik heb deze hond vanaf 14 maanden. Vorige eigenaar had hem van een broodfokker. De hond was niet gesocialiseerd, overal bang voor. Ik heb er veel tijd en liefde in gestoken..maar nu ben ik toch wel bang dat ik niet goed ben voor deze hond. En dan lees ik op i net over andere honden die bij die fokker vandaan komen, waar ook agressie problemen mee zijn...hij heeft ook voerbak nijd, en af en toe kan hij rare reageren met grommen . Wat kan ik doen? Ik doe gewoon tegen hem, maar hij keert zich nu van me af, wil niet bij me zijn. Kan hij ergens last van hebben..pijn of iets in zijn kop..wie heeft ook zo iets meegemaakt??

18 augustus 2014
13:03
Avatar
Gast
Guests

Tja is beetje moeilijk, ik ben ooit gebeten door mijn eigen hond omdat hij snel wat oud brood wou pakken, meteen toen ze doorhad dat mijn vingers er tussen zaten, liet ze ook direct los.
Misschien moet je eens een gedragstherapeut naar de hond laten kijken, die zien direct wat normaal is en gestoord gedrag en kan je ook adviezen geven hoe hiermee om te gaan.

Een broodfokker zal niet op gedrag fokken, daardoor ontstaan ook veel problemen, ook kan slechte socialisatie van de vorige eigenaar veel hebben gedaan.
Hoop voor je dat je iemand vind die jou goed kan helpen en wens je heel veel sterkte met de genezing van de hand, beweeg wel je vingers af en toe voorzichtig anders worden ze stram.

groetjes

24 augustus 2014
23:22
Avatar
Gast
Guests

Dat hij je hand te pakken had zal wel een vergissing zijn. Hij was zo op die stok gefixeerd dat hij het niet door had dat hij je vinger te pakken had.
Als hij niet eerder agressie heeft vertoond dan kan het éénmalig zijn. Vermijd opwinding bij de hond en ga voor de zekerheid even langs de dierenarts voor een check-up.

24 augustus 2014
23:24
Avatar
Gast
Guests

Bak nijd zie ik niet als agressie, dat kan hij al vanuit het nest meegekregen hebben.

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 12225

Nu on-line: Hondenforum
12224 Gast(en)

Nu op deze pagina: Hondenforum
12224 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 6

Leden: 20791

Moderators: 0

Beheerders: 1

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 78

Onderwerpen: 22268

Berichten: 157725

Nieuwste leden:

Hondenforum, Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers

Administratoren: Hondenforum: 0