Hond aan dementeren? | Gedrag | Berichten

Avatar

Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Hond aan dementeren?
9 mei 2016
15:15
Avatar
aprilk92
New Member
Members
Forumberichten: 1
Lid sinds:
9 mei 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo allemaal,

Wij hebben een hond genaamd Snowy, het is een Malthezer van 14 jaar oud. Hij is lichamelijk nog in topconditie echter merken wij de laatste tijd dat het geestelijk achteruit gaat. Er zijn momenten dat hij in het midden van de kamer zit en alleen maar voor zich uit staart en niet reageert op het roepen van zijn naam. De laatste weken doet zich echter een nieuw probleem voor. Zodra wij aanstalten maken om op bed te gaan begint Snowy zich nerveus te gedragen; hijgen, kwijlen en rondlopen. Hij wil niet mee naar boven (hij slaapt bij ons op de kamer). Hij is bekend met nerveus gedrag, de kleinste veranderingen of pijntjes waren vroeger al voldoende om Snowy compleet uit zijn doen te krijgen.

Er is in de slaapkamer niets veranderd de laatste weken dus waarom hij ineens niet meer naar boven wil is ons niet duidelijk. De laatste dagen brengen wij hem ‘s nachts maar naar beneden zodat wij in ieder geval nog wat slaap krijgen. Zodra wij ‘s ochtends beneden komen ligt Snowy uitgeteld op de bank en krijg je hem met geen mogelijkheid wakker. Uiteraard laten wij hem nu maar gewoon beneden slapen omdat hij zich daar duidelijk beter bij voelt. Wij merken alleen dat het nerveuze gedrag nu ook steeds vaker overdag al begint. Wij hebben echt geen idee wat hier de reden van kan zijn. Het lijkt alsof hij angstig is voor situaties die vroeger gewoon normaal waren.

De dierenarts heeft hem lichamelijk onderzocht en alles was in orde. Het lijkt dus toch iets geestelijks te zijn. Wij vermoeden zelf dat het wellicht dementie is. Omdat hij lichamelijk nog zo goed is en omdat wij Snowy voor geen goud willen missen willen wij er alles aan doen om zijn laatste tijd nog zo prettig mogelijk voor hem te maken.

De dierenarts geeft aan dat medicijnen die gebruikt worden bij honden met dementie niet of nauwelijks werken en dat dit geen optie is. Op internet lees ik hierover wisselende verhalen. Ook heb ik gelezen dat er speciale brokken zijn voor dementerende honden. Wij willen dit uiteraard allemaal proberen als het Snowy helpt. Mijn vraag is dan ook of er iemand is die ervaring heeft met een soortgelijke situatie en wellicht tips heeft voor ons?

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 185

Nu on-line:
21 Gast(en)

Nu op deze pagina:
1 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 5

Leden: 20758

Moderators: 0

Beheerders: 1

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 39

Onderwerpen: 11139

Berichten: 78871

Nieuwste leden:

Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563

Administratoren: Titatovenaar: 0