vreemd /aggressief gedrag pup! | Gedrag | Berichten

Avatar

Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
vreemd /aggressief gedrag pup!
27 februari 2015
01:08
Avatar
Gast
Guests

hallo, wij hebben een pup van 13 weken oud. Een rode Engelse Cocker Spaniel reu, Bowie. Hiervoor hadden we een labrador, hem hebben we helaas na 14 jaar moeten laten inslapen.
Bowie is een fijne lieve heerlijke pup. Hij heeft alleen een vreemd trekje wat de laatste week steeds opvallender en erger wordt. Ik maak me hier zorgen over.
Hij bijt en kauwt wat af zoals alle puppies. Soms bijt hij op iets wat niet mag bijvoorbeeld in de bank of aan je broekspijp. Ik maak hem dan los en zeg streng NEE of FOEI.(met een vermanende vinger) Hij doet het vervolgens gewoon weer. Oke dat kan, hij is erg hardnekkig. Maar als hij je echt pijn doet of té aanvallend doet, pak ik hem in zijn nekvel en leg hem op zijn rug. Hij gaat ook dan gewoon door; hij geeft zich totaal niet over. Ook niet na 1 of 2 minuten. Hij probeert mijn hand dan te bijten. Hij kijkt dan erg boos uit zijn ogen. Dit doet hij ook als ik nee of foei zeg en met mijn vinger wijs. Hij kijkt dan zéér boos naar mijn vinger en ontbloot zijn tanden. Vaak gaat hij boos blaffen en happen naar mijn vinger.Dit heeft hij ook al eens naar mijn gezicht gedaan. ik schrik hier erg van en vraag me af of dit nog wel normaal is. Is hij zo dominant of is hij agressief? Ik lees op internet ook (opeens) over agressie van dit ras? We hebben dit ras nog niet eerder gehad dus ik kan het niet vergelijken maar ik vind het wel zorgwekkend voor een pup van zo jong. Ik weet ook niet goed wat ik verder nog kan doen aan gezien op zijn rug leggen al een stap meer is dan de nee-foei wat we eerst zeiden. Ik wil hem ook niet in zijn bench doen als straf. maar hoe los ik dit op en hoe weet ik of dit nog wel normaal is?

28 februari 2015
13:40
Avatar
Gast
Guests

Een pup van 13 weken weet nog van niets. De woorden NEE en FOEI, daar snapt hij niets van. Bij nekvel pakken en op de rug leggen is helemaal uit den boze! Geen wonder dat hij dan bijt! Hij wordt bang en gaat zich verdedigen. Houd daar dan ook alsjeblieft mee op. Hij is niet dominant of agressief. Hij snapt het gewoon niet. Als hij je vermanende vinger ziet zwaaien is dat voor hem een uitnodiging om erin te happen. Dus ook niet doen. Als hij zijn tanden ontbloot wil dat alleen maar zegen dat hij bang is.

Wat je wel moet doen is: afleiden als hij ergens in bijt wat niet mag en dan iets aanbieden waar hij wel in bijten mag. Een kauwbotje o.i.d. verder al het ongewenste gedrag negeren.
Wanneer hij erg bijterig wordt wil dat zeggen dat hij moe is. Dus na wandelen, spelen en dergelijke, een poosje in de bench om hem te laten rusten. Succes.

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 12959

Nu on-line: Hondenforum
12958 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 6

Leden: 20791

Moderators: 0

Beheerders: 1

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 78

Onderwerpen: 22268

Berichten: 157725

Nieuwste leden:

Hondenforum, Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers

Administratoren: Hondenforum: 0