Twijfel aan internet hondtraining | Gehoorzaamheid | Berichten

Avatar
Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken
Forum bereik


MatchForumoptiesMinimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens
De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Twijfel aan internet hondtraining
23 januari 2006
20:21
Avatar
Misterdjus
New Member
Members
Forumberichten: 2
Lid sinds:
23 januari 2006
sp_UserOfflineSmall Offline

Beste mensen, ik ben sinds kort in het bezit van een Berner Sennen pup. Hij is nu 15weken oud en ik wil graag met hem op cursus. Nu zag ik op internet dat het misschien zelfs nog beter is om zelf met hem te trainen. Maar ik twijfel een beetje aan de echtheid van dit verhaal omdat er verder maar wening te vinden is over de schrijver en zijn methoden.

Nu is de vraag of er iemand enige ervaring heeft met deze cursus en of de persoon die deze cursus aanbied. Het klinkt allemaal erg interessant en de prijs is ook zeker niet het probleem maar ik will ook geen kat in de zak kopen. Ik kan dus nogmaals niks vinden over de schrijver of informatie en recensies over zijn boeken.

Ook ben ik benieuwd of deze methode effectiever is dan met een groep trainen.

Alvast bedankt voor jullie reacties. De website is:
http://www.hondtraining.com/

Met vriendelijke groet,

Berry

23 januari 2006
21:52
Avatar
john_diana4
Member
Members
Forumberichten: 833
Lid sinds:
10 augustus 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

ik heb even gekeken op de site en ik moet zeggen ik schrok er een beetje van. het moet leuk zijn voor de baas en voor de hond dat vind ik er niet terug meer het idee van hoe maak ik van mijn hond een robot [Beeld niet gevonden] .
ik vind trainen in een groep helemaal niet verkeerd juist niet met betreking tot socializeren. en dat trainers er veel geld aan verdienen tja 80% is op vrijwilige basis want wat betaal je nou voor een puppiecursus bijv.
er zullen misschien wel goede tips bij zitten. dit is weer zo’n hype uit amerika daar heb ik het niet zo op maar ja ieder zijn eigen ding <!– sWink –><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt="Wink” title=”Wink” /><!– sWink –> .
wat mij het meest afstoot is het feit dat als je alleen een hond traint dat niemand je op eventuele “fouten” kan wijzen.
ik heb niet gekeken wat het kost maar ben zeer benieuwt ik denk dat een gewone puppiecursus goedkoper is.
sorry het is een heel verhaal geworden en ik heb geen ervaring met deze methoden en ik heb er ook mijn bedenkingen bij.
veel plezier met je pup en sucses met je keuze
ik wil je een tip geven ga eens kijken bij een vereniging <!– sWink –><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt="Wink” title=”Wink” /><!– sWink –>

23 januari 2006
22:43
Avatar
daanentous
Lid
Members
Forumberichten: 1557
Lid sinds:
8 juli 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik denk dat je twijfel terecht is. Om heel eerlijk te zijn wordt ik een beetje onpasselijk van deze site…… [Beeld niet gevonden]
Er wordt naar mijn gevoel over honden gesproken alsof het robotjes zijn en daar krijg ik persoonlijk de rillingen van.
Ik moet er wel bij zeggen dat ik dus niet weet wat het programma van deze cursus precies inhoud, misschien dat er nog mensen zijn die hier wel ervaring mee hebben, maar ik zou het op basis van wat ik daar lees en nu weet (of denk te weten <!– sWink –><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt="Wink” title=”Wink” /><!– sWink –> ) zelf nooit bestellen.
Een hond opvoeden in enkele weken, in slechts een paar minuten per dag?? Laat me niet lachen!!! Opvoeden is een proces dat verweven is in het dagelijks leven van jou en je hond. Een oefening trainen kan soms in een paar weken, soms sneller, soms langer (al vind ik tijd geen goede basis), maar opvoeden doe je in feite de hele dag, zeker met een pup en een jonge hond.

Het leuke aan een (goede) puppycursus vind ik juist dat je lekker bezig bent met je pup, samen met andere mensen met wie je ervaringen kunt delen. En je hond leert juist om aandacht voor de baas te hebben, ookal zijn er andere honden in de buurt. Ook met een normale cursus moet je ZELF trainen in de normale omgeving van de hond. De cursus is bedoeld als handleiding voor de baas en een goede instructeur kan je helpen als je een goede techniek verkeerd gebruikt.

Hetgene wat mij het meeste tegen de borst stuit is dat gedoe over de roedel en “boven” of “onder” je hond staan. Er zijn inmiddels zoveel wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat dit echt niet zo zwart wit is als dat dit soort mensen nog steeds beweren. De rangorde theorie is erg verouderd en is gebasseerd op slechts enkele onderzoeken op wolven in gevangenschap. Inmiddels is er zoveel literatuur die het tegenovergestelde bewijst. Zelf noem ik dat de motivatie theorie. Een hond die aan de lijn trekt is niet perse dominant, maar de motivatie om te trekken is gewoon groter dan de motivatie om naast te lopen. Hetzelfde met blaffen om aandacht. De hond doet gewoon datgene waarvan hij heeft ervaren dat het hem het meeste oplevert. Hij is echt niet constant bezig om de wereld of “zijn” gezin te veroveren….. Dat een onderdanige hond bijvoorbeeld constant aandacht heeft voor een ranghogere is onzin, Dat zou geen leven zijn, dat is terreur.

Misschien mag ik je wat leesmateriaal adviseren terwijl je naar een leuke puppycursus (kleine groepjes van max 8 pups, positieve trainingsmethoden, gediplomeerde instructeurs, plezier staat voorop) gaat? Dan kun je wellicht naderhand altijd nog besluiten om deze cursus te bestellen?

Boeken die je je zou aanraden:
Hondencultuur van Jean Donaldson
Honden sneller laten leren van Pamela J. Reid
Dominantie, feit of fictie? van Barry Eaton

Websites met informatie over opvoeding en het dominantieverhaal:

http://www.doghouserock.nl/tra…..inant.html
http://www.doghouserock.nl/tra…..nant2.html
http://www.doghouserock.nl/tra…..nant3.html

http://www.hondengedragsforum……opic=703.0
http://www.hondengedragsforum……opic=704.0
http://www.hondengedragsforum……opic=705.0
http://www.hondengedragsforum……opic=706.0
http://www.hondengedragsforum……opic=707.0
http://www.hondengedragsforum……opic=708.0

Ik weet, het is wat veel leeswerk [Beeld niet gevonden] Maar het laat je misschien op een andere manier naar het opvoeden van een hond kijken. Een hond moet luisteren en een aantal regels kennen, al was het maar voor zijn eigen veiligheid. Maar het maakt wat mij betreft wel een wereld van verschil hoe je naar je hond kijkt bij dat opvoeden. Zie je hem als een wezen dat onderdrukt moet worden en waar je continue de baas over moet blijven? of zie je het als een wezen waarmee je kunt samenwerken en wat je moet motiveren?
De opvoedtechniek kan bij beide opvatingen zelfs hetzelfde zijn, maar het is gewoon zoveel leuker als je op een positieve manier naar je hond kunt kijken.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Veel succes en plezier met je pup!

24 januari 2006
08:16
Avatar
daantje
Member
Members
Forumberichten: 253
Lid sinds:
20 januari 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

Los van de aangeboden trainingsmethode, zou ik nooit iets via internet bestellen bij een bedrijf waarover niets bekent wordt gemaakt. Ik lees nergens waar dit bedrijf gevestigd is ik zie geen kamer van koophandel inschrijving zodat je kan controleren van wie deze site is. Je vult wel al je gegevens in! ik zou dit zelf nooit doen.

24 januari 2006
08:21
Avatar
daantje
Member
Members
Forumberichten: 253
Lid sinds:
20 januari 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

Touwens als je helemaal niets opgestuurd krijgt, bij wie of wat ga je dan klagen? Via de site kan je alleen maar bestellen je krijgt niet eens een e-mail adres.

24 januari 2006
08:50
Avatar
Oude Eigenaren
New Member
Members
Forumberichten: -1
Lid sinds:
10 augustus 2020
sp_UserOfflineSmall Offline

[quote:38ithczo]”Als u met hem klaar bent vindt hij zelfs uw sleutels… zoekt hij de afstandbediening en brengt hij u uw slippers “[/quote:38ithczo]

[Beeld niet gevonden]

24 januari 2006
10:57
Avatar
daantje
Member
Members
Forumberichten: 253
Lid sinds:
20 januari 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

Dat heb ik mijn man al geleerd! [Beeld niet gevonden]

24 januari 2006
11:19
Avatar
Misterdjus
New Member
Members
Forumberichten: 2
Lid sinds:
23 januari 2006
sp_UserOfflineSmall Offline

Haha vond de laatste opmerking erg grappig <!– sWink –><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt="Wink” title=”Wink” /><!– sWink –>

Bedankt allemaal voor jullie reacties! Ik ga toch maar niet voor de internet cursus. Het is inderdaad een beetje een raar verhaal als ik nog eens goed kijk en zonder info best tricky. Even kijken of ik mijn pup op kan geven voor de puppycursus hier in de buurt.

daanentous ook bedankt voor de links. Het is toch wel leuk om voor dat ik kan gaan trainen hem al het een en ander aan te leren. Heb de links nog niet bekeken maar ga daar vandaag zeker even de tijd voor nemen.

Nogmaals bedankt!

24 januari 2006
11:56
Avatar
kenzo & Dancy
Member
Members
Forumberichten: 450
Lid sinds:
7 november 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik zit nu pas die link te bekijken en wat een onzin staat er beschreven…
In sommige gevallen kan een hond boven je staan…maar de beschrijvingen die er staan, zouden betekenen dat de hond boven je staan??
Dus als je het huis binnen komt en hij bespringt je is, staat hij al boven je???? Hmmm….dus als Kenzo mijn enthousiast begroet en weet van gekkigheid niet hoe die dat duidelijk moet maken en staat voor me te springen en pakt zachtjes met zijn bek mijn hand dan staat hij dus boven mij…..
haha lachen…
én dat trekken aan de riem….

nee heel verstandig dat je een echte puppycursus gaat volgen…is nog leuker ook….je ontmoet nieuwe mensen die ook een pup hebben en het is ook nog eens goed voor de socialisatie voor je pup.

succes!!! en veel plezier!!!

24 januari 2006
16:45
Avatar
remi
Member
Members
Forumberichten: 598
Lid sinds:
25 maart 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

[quote="daantje":t7i0zxpy]Dat heb ik mijn man al geleerd! [Beeld niet gevonden][/quote:t7i0zxpy]

Stembeloning?

24 januari 2006
19:14
Avatar
daantje
Member
Members
Forumberichten: 253
Lid sinds:
20 januari 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

Dat blijft mijn geheim! <!– sWink –><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt="Wink” title=”Wink” /><!– sWink –>

1 februari 2006
20:11
Avatar
layka
Member
Members
Forumberichten: 451
Lid sinds:
14 februari 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

heej ik lees je berichtje nu pas.
ik zou gewoon een goeie en gezellige hondenschool gaan zoeken die jou en je hond aanstaan.ook ik ben sinds kort met een cursus begonnen,ik durfde eigenlijk nooit omdat ik het rot vind om iets nieuws te beginnen.ik heb layka heel veel kunnen leren,maar ze is nu 4 en ik wilde iets leuks met haar gaan doen.nou toch besloten om naar de club te gaan,en ik heb een goede beslissing gemaakt.het is er leuk voor de hond en voor mij en we leren iedere week weer dingen bij.niet alleen bij jezelf maar ook bij de anderen zie je probleempjes waar ze tegenaan lopen en daar kun je misschien in de toekomst ook wat mee doen.dus ik zou zeggen:kijk eens rond naar een leuke puppy cursus!! en veel plezier met je pup en de lessen!

5 januari 2007
09:12
Avatar
f hardonk
New Member
Members
Forumberichten: 1
Lid sinds:
3 januari 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

na een week drammen en het doen van een aangifte, heb ik mijn geld terug gekregen.

5 januari 2007
09:30
Avatar
granny
Lid
Members
Forumberichten: 1158
Lid sinds:
20 oktober 2003
sp_UserOfflineSmall Offline

Voor het eerst dat ik het lees……… een cursus via internet.
Heb ik mijn vragen bij hoor.
Hoe train je bij afleiding met andere honden? Een waakhond opleiden met wat je uit een boek leest?

Voor zover ik weet verdien je niets op een hondenschool als trainer (KC), maar wordt het clubgeld gebruikt om evenementen ermee te betalen.

Bovendien heeft ze het over gedragsproblemen.
Niks geen gedragsprobleem, de hond heeft er zelf geen moeite mee, alleen zien wij zelf het als ongewenst gedrag.

Beetje onzin met een verlengsnoer naar mijn mening.

5 januari 2007
12:07
Avatar
Daisy
Member
Members
Forumberichten: 142
Lid sinds:
27 december 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

Deze site is al meerdere malen bij verschillende fora’s aan bod gekomen, nergens kwam deze goed uit de bus.
Volgens mij is er zelfs een keer gesproken over oplichting [Beeld niet gevonden]
Toen heeft deze man er zelf opgereageerd dat het niet zo was en kwam er een hele discussie opgang.
Ik meen dat hij ongeveer een zelfde site heeft met iets over nieren [Beeld niet gevonden]
Ik zou er niet aan beginnen. Volgens mij krijg je ook alleen toegang op internet en geen echte boeken (maar dit weet ik niet 100% zeker)

16 januari 2007
15:25
Avatar
Roos/Noa
Member
Members
Forumberichten: 81
Lid sinds:
12 december 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

Juist dat was bij mij, ik had dus die cursus besteld, je krijgt geen boeken thuis gestuurd, je krijgt een soort internet link en daar kan je lekker achter je pc ongveer een miljard bladzijdes gaan lezen, er is sprake geweest van een misverstand ik wilde het opzeggen maar dat ging niet zo makkelijk, uiteindelijk is alles goed gekomen maar ik waarschuw je meld je niet aan bij de online cursus en zoek een leuke hondenschool is leuker voor je zelf EN voor je hond, anders moet je misschien even bij mijn vorige toppic terug lezen hij het ”worden we nou belazerd of niet” bij Van alles en nog wat over honden… succes!

Groetjes

16 januari 2007
19:29
Avatar
Erik Mulder
Member
Members
Forumberichten: 6
Lid sinds:
16 april 2006
sp_UserOfflineSmall Offline

Hoi mensen,

Even een verduidelijking en een update van mijn kant:

Of je de cursus leuk vind of niet, dat is natuurlijk aan de lezers. Ik krijg wel een hoop positieve reacties van klanten die successen hebben geboekt, dus nuttig lijkt hij me in ieder geval. Helaas zijn de negatieve reacties vaak niet in de vorm van opbouwede kritiek waar ik iets mee kan, en wat nog erger is is dat ze meestal gericht worden aan de openbare fora zoals deze.

Jammer, maar daar doe je weinig aan als site-eigenaar.

Wel kan ik melden dat elke klant sinds enkele maanden naast het download pakket ook het werkboek thuis krijgt gestuurd met daarin oefeningen die men, onder persoonlijke begeleiding van onze helpdesk, kan doen.

Al met al is het uitgegroeid tot een volwaardig alternatief voor een trainingsschool… al zeg ik het zelf [Beeld niet gevonden]

Met vriendelijke groetn,
Erik Mulder

16 januari 2007
20:27
Avatar
daanentous
Lid
Members
Forumberichten: 1557
Lid sinds:
8 juli 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

[quote:wdfx6puy]Al met al is het uitgegroeid tot een volwaardig alternatief voor een trainingsschool… al zeg ik het zelf [/quote:wdfx6puy]

Ik heb er niets op tegen als mensen veel lezen en zich door verschillende bronnen laten informeren over hondengedrag. Dat daar geld aan wordt verdient vind ik ook geen probleem. Maar een download, een werkboek en een helpdesk (wat ik me daar ook bij voor mag stellen), vergelijken met een cursus waar men praktijk begeleiding krijgt en waar de instucteur de interactie tussen baas en hond ook echt kan zien, vind ik echt heel erg kortzichtig. Misschien dat wat jij aanbiedt een bijdrage kan leveren, daar kan ik niet over oordelen, want ik ken de materie die je aanbiedt niet, maar een echte hondenliefhebber zal nooit zeggen dat een boek een cursus kan vervangen. Wie zoiets zegt probeert alleen zijn boek te verkopen….al zeg ik het zelf [Beeld niet gevonden]

17 januari 2007
16:45
Avatar
Daisy
Member
Members
Forumberichten: 142
Lid sinds:
27 december 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

Juist.. wat dacht je van contact met andere honden.
Luisteren in situaties dat drukte heerst of veel andere honden aanwezig zijn. Het sociale gedrag dat aangeleerd wordt enz enz….

Maar ik heb exact dezelfde discussie op een ander forum gevolgd.
Ook daar kwam Erik Mulder er zelf bij.. Hier is niks op tegen want je mag je zeker zelf verdedigen. Maar het valt me wel op dat je er snel bovenop zit.. Dus het schijnt vaker voor te komen???

Dan vind ik het wel wel raar, dat het enige wat ik van uw site gehoord heb (meerdere malen) een negatieve insteek heeft.

Een tijd terug was ik zelf op uw site terecht gekomen en ook geinteresseerd. Toen ben ik gaan googelen naar ervaringen van andere mensen hiermee, en kwam ik uit bij deze verhalen.

3 maart 2007
15:05
Avatar
JannaTeeninga
Member
Members
Forumberichten: 3
Lid sinds:
28 februari 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik zou zeggen: Ga trainen bij een hondenschool die bij je past. Het is leuk om met andere hondenbezitters in gesprek te komen en het is leuk en goed voor de hond [Beeld niet gevonden] . Het gaat bij een cursus niet om zomaar even wat dingetjes uit een boekje te leren, maar om veel meer (is hierboven ook al besproken).

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam
Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 185
Nu on-line:
Gast(en) 25
Nu op deze pagina:
1 Gast(en)
Top-schrijvers:
Anonymous: 5792
Doggiewomen: 3186
Doggiewoman: 2638
akita: 2290
bubbels: 1638
daanentous: 1557
angel: 1494
aimee: 1228
granny: 1158
dox ar us: 1053
Gebruikers statistieken:
Gasten: 5
Leden: 20754
Moderators: 0
Beheerders: 1
Forum stat.:
Groepen: 7
Forums: 39
Onderwerpen: 11131
Berichten: 78860
Nieuwste leden:
Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563
Administratoren: Titatovenaar: 0