Wanneer op cursus? Ik lees van alles en nog wat namelijk | Pagina 2 | Gehoorzaamheid | Berichten

Avatar
Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken
Forum bereik


MatchForumoptiesMinimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens
De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Wanneer op cursus? Ik lees van alles en nog wat namelijk
8 mei 2008
11:24
Avatar
Nickey
Member
Members
Forumberichten: 79
Lid sinds:
20 april 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Volgens mij is ie je dan aan het uitproberen. Dus ook hierbij zou ik zeggen volhouden en laat merken dat je het meent. 1 keer niet consequent zijn en hij denkt al "ohwww … dusse het hoeft niet persé ".

8 mei 2008
12:59
Avatar
Ikke185
Member
Members
Forumberichten: 177
Lid sinds:
22 oktober 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Hij heeft ook geen enkele speling bij mij, ik ben consequent genoeg, er is bij mij geen stok tussen te krijgen door hem.
Maar het zal ook wel met pup zijn te maken hebben dat hij de ene keer wel luisrterd en dan weer niet?

12 mei 2008
18:39
Avatar
dox ar us
Lid
Members
Forumberichten: 1053
Lid sinds:
17 februari 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

ik zou ook niet stoppen met les .
al ben ik niet zo’n voorstander van prive lessen en dan met name voor een pup .
jouw hond is gewoon aan het uitproberen : moet dat echt ? ff kijken of je boos wordt als ik het niet doe ! oh je wordt boos …dan zal ik toch maar luisteren !!!
vanaf een maand of 5 beginnen ze te puberen en wordt dit allleen maar erger , juist dan moet je doorzetten anders gaat de hond een loopje met je nemen .
en ken je het spreekwoord : vreemde ogen dwingen ? ik heb ook les gegeven en bij mij luisterden ze ook beter dan bij de baas .
maar ik moest ze niet opvoeden , dan moet de baas doen .
dus de lessen die ik gaf was ik meer bezig met de bazen aan wijzingen te geven dan dat ik met de hond bezig was .
de dichtsbijzijnde hondenschool van de FHN die ik heb gevonden is in varsseveld , weet niet of dat te ver is , maar dit is hun website

http://www.acachterhoek.nl/

groetjes esther

12 mei 2008
19:56
Avatar
LéonieHonden
Member
Members
Forumberichten: 129
Lid sinds:
20 september 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Gewoon zo vroeg mogelijk (wel na een enting) toch?! Goed voor je band met je pup én de socialisatie. En je kan bijna wel op elke leeftijd beginnen dacht ik zo.. Maar als pup is natuurlijk wel het makkelijkst;)

12 mei 2008
23:38
Avatar
Ikke185
Member
Members
Forumberichten: 177
Lid sinds:
22 oktober 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

@Dox ar us Zoals ik eerder al zei, wij hebben geen auto, anders kon ik vlakbij in de buurt terecht, maar dat is lopend al zo’n 30 minuten heen en 30 minuten terug, en dat was af te raden, omdat Drokz dan helemaal kapot was.

Verder kan ik nog niet met hem aan de fiets, dus dat zie ik al helemaal niet zitten, ik heb heel internet afgezocht naar iets in de buurt, maar niks! [Beeld niet gevonden]

Verder moeten we als socialisatie met hem naar winkelcentrums, en destad bijvoorbeeld, maar ook dat is lopend al een dik half uur, plus dat we hem toch niet mee willen nemen naar de stad, maar als we naar de stad gaan of op visite bij iemand hem thuis willen laten, straks kunnen we nergens meer heen met hem, of hij moet mee, en dat willen we niet, socialisatie is belangrijk, maar ik wil hem niet leren dat hij overal mee naartoe mag.

13 mei 2008
10:19
Avatar
Penny
Member
Members
Forumberichten: 323
Lid sinds:
4 december 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Het lijkt me niet echt zinnig om je hond met de stad of een winkelcentrum te socialiseren daar deze plaatsen bijna allemaal veboden zijn voor honden dus waarom hem laten wennen aan een plek waar hij nooit mag komen?

Je zegt dat je bezig bent met het commando Foei, maar ik als nederlands sprekend mens begrijp zelfs niet goed wat je dan wil dat je hond doet als je foei zegt.

Met een hoog stemmetje goed zo zeggen is niet goed, van een hoge stem wordt een hond opgewonden en denkt hij dat je wil spelen.

Welke commando’s doet hij soms wel en soms niet? En wat wil je hem eigenlijk allemaal leren?

13 mei 2008
10:29
Avatar
Ikke185
Member
Members
Forumberichten: 177
Lid sinds:
22 oktober 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Foei is bestraffend, omdat ik tegen mijn zoontje nee zeg, ben ik bang dat het anders erg verwarrend word voor hond en kind als ik tegen allebei nee ga zeggen.
Verder "luisterd" (in zoverre dat dat gaat) naar "laag" dat betekent dat hij ergens vanaf moet van ons, als we bijvoorbeeld aan het eten zijn, ook al is het chips, dan wil ik hem niet op de bank, of als hij tegen iemand opspringt dan zeg ik ook "laag"
"zit" doet hij redelijk, maar dan alleen nog maar met koekje, trainingssnoepje, of als ik een lege hand boven hem hou, als ik alleen zit zeg, doet hij niks, "af" dat gaat nog helemaal niet, op een of andere manier krijg ik dat er moeilijker in als zit.

Verder wil ik gewoon een fijne gezinshond, niet al teveel poespas eromheen, en dat als ik met hem over straat wandel met of zonder buggy dat ik dan een heel trek senario krijg, en dat hij luisterd naar de "basis" commando’s zoals foei, zit, af, plaats, laag, dat soort dingen.

Wat er bedoeld werd met naar de stad gaan en winkelcentra’s afgaan, om hem te socialiseren snapte ik ook niet helemaal, want we hadden al gezegd dat we hem niet overal mee willen heen slepen, maar ze zei dat dat toch wel erg goed was, maar ik wil graag op een andere manier de hond socialiseren, maar ik weet niet goed hoe, want in ons flat houd iedereen de hond strak bij zich, en o wee als de hond met een andere hond wil snuffelen, dus dat gaat ook nie erg op.
We konden eerst wel met de honden van de buren bij elkaar zetten, maar die worden daar echt te oud voor.

Maar met welk stemgeluid kan ik hem het beste belonen dan? Want ik probeer al half man te zijn met stemgeluid als het om commando’s gaat, of straffen.

13 mei 2008
19:48
Avatar
dox ar us
Lid
Members
Forumberichten: 1053
Lid sinds:
17 februari 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

had ik even overheen gelezen dat je geen auto hebt <!– sEmbarassed –><img src="{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif" alt="Embarassed” title=”Embarassed” /><!– sEmbarassed –>

en wat als je hem gewoon beloont met een aai over zijn bol ?
je hoeft niet altijd je stem of een koekje te gebruiken als beloning , vooral niet als ze dan over enthousiast worden .

je hoeft de commando’s ook niet perse met een mannenstem te geven hoor , als het maar dringend overkomt , ik bedoel dus niet zit? (dus dat je het zegt met een vraagteken klank) maar duidelijk ZIT.
foei moet wel met een zware stem omdat dat "boos" moet overkomen .

heb je in jouw buurt geen park waar honden los mogen ? daar kom je vast wat meer honden tegen om hem mee te laten spelen .

14 mei 2008
07:18
Avatar
Ikke185
Member
Members
Forumberichten: 177
Lid sinds:
22 oktober 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

In dat park wat hier vlakbij zit lopen van die schotse langharige runderen los, er mogen dus geen honden los lopen, voor zover ik weet.

En met belonen met een aai over z’n bol dat probeer ik nu al regelematig te doen, omdat ik geen hond wil die zijn hele leven aan trainer-snoepjes blijft zitten <!– sLaugh –><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt="Laugh” title=”Laughing” /><!– sLaugh –> maar commando’s met een vraagteken vragen, dat doe ik niet, als ik zeg zit, dan is het ook zit, ik heb wel geduld, meestal probeer ik net zo lang door te gaan, tot hij minimaal 1 a 2 keer heeft gezeten, maar als hij al in een speelse bui zit, dan is 1 a 2 keer behoorlijk moeilijk.

28 mei 2008
20:08
Avatar
bubbels
Lid
Members
Forumberichten: 1638
Lid sinds:
12 september 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Je zou bij je da kunnen vragen of er nog andere mensen zijn die een cursus geven heb ik ook gedaan. om eerlijk te zijn vind ik dat je nogal op een rozewolk leeft met de gedachte aan een pup.
puppy,s zijn meestal vervelend! echt waar maar dat hoort zo en het is aan jou de taak het vol te houden en je doet het best goed hoor alleen kan ik me voorstellen dat je er wel eens genoeg van hebt, was met juul precies zo die was als pup echt stront vervelend en heb regelmatig geroepen wat een vervelend beest maar het is helemaal goed gekomen en eigelijk weet je dat ook wel maar je moet er ff doorheen he [Beeld niet gevonden]
Ga gewoon door met wat je doet en als jij denkt dat castratie helpt met 6 mnd moet je dat gewoon doen, jij weet hoe de hond echt is.
vertrouw op je eigen instinct ikke dan komt het best goed hoor al heeft het soms wel een tijd nodig [Beeld niet gevonden]

14 juni 2008
12:03
Avatar
m88ike
Member
Members
Forumberichten: 30
Lid sinds:
14 juni 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

[quote="Ikke185":kbmzc4ja]In dat park wat hier vlakbij zit lopen van die schotse langharige runderen los, er mogen dus geen honden los lopen, voor zover ik weet.

En met belonen met een aai over z’n bol dat probeer ik nu al regelematig te doen, omdat ik geen hond wil die zijn hele leven aan trainer-snoepjes blijft zitten <!– sLaugh –><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt="Laugh” title=”Laughing” /><!– sLaugh –> maar commando’s met een vraagteken vragen, dat doe ik niet, als ik zeg zit, dan is het ook zit, ik heb wel geduld, meestal probeer ik net zo lang door te gaan, tot hij minimaal 1 a 2 keer heeft gezeten, maar als hij al in een speelse bui zit, dan is 1 a 2 keer behoorlijk moeilijk.[/quote:kbmzc4ja]

Hi,

Ik heb een pup van 4 maanden, naast dat ik hem wat later had (met 3 maanden kreeg ik hem) ben ik sowieso vol aan de slag met koekjes en beloningsystemen.
Ik zou niet weten waarom je een pup met 4 en een halve maand niet trainingskoekjes e.d kan blijven gebruiken…
Wanneer je pup niet altijd luisterd en je doet het zonder beloning is de opdracht die je geeft niet leuk genoeg.
Dit kan zijn doordat er niets tegenover staat of omdat er net wat gebeurd wat nog véél leuker is dan de beloning/het baasje.
Waarom zal je hond iets doen als hij/zij er niets voor terug krijgt?
Wanneer je hond de dingen echt onder de knie heeft kan je gaan afbouwen met de ene keer wel een snoepje geven en andere keer niet bij een commando/opdracht en uiteindelijk afbouwen naar helemaal niet meer.
Ik ben geen deskundige, maar op basis wat ik tot dusver van je lees wil je te snel.
Mijn pup vind bepaalde commando’s moeilijker, zoals commando ‘los’ vooral wanneer hij weer eens wat van straat geraapt heeft.
Met een trainingskoekje deed hij het de ene keer wel de andere keer niet, terwijl hij bij andere commando’s wel meteen reageerde op een gewoon koekje.
Zo ben ik gaan zoeken waar mijn pup veel meer voor over heeft en dat is tot nog toe rodi worst.
Ik loop dus altijd op zak met trainingskoekjes en stukjes rodiworst.
Je moet het de moeite waard maken voor je pup.
Stoppen met cursus lijkt me juist heel onverstandig, juist omdat je zoveel vragen hebt en dingen niet gaan zoals je wil.
Vergeet niet dat ten eerste de vrouw die de les geeft heel veel ervaring heeft en er maar heel even is, terwijl de hond jou 24/7 zo ongeveer ziet.
Doorgaan met oefenen, oefenen, oefenen, herhalen, herhalen, herhalen en vooral leuk maken voor je hond.
Veel succes iig!

Groetjes Maaike

14 juni 2008
12:18
Avatar
bubbels
Lid
Members
Forumberichten: 1638
Lid sinds:
12 september 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

<!– sLaugh –><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt="Laugh” title=”Laughing” /><!– sLaugh –> belonen is prima met koekje of iets anders maar zodra je denkt dat het commando wat je geeft bij de pup in het koppie zit zou ik niet elke keer meer iets geven, ze willen dan zonder beloning bijna niks meer doen.
met nieuwe dingen die je de pup leert moet je natuurlijk wel blijven belonen maar ook weer de beloning afbouwen een aai of knuffel doet het ook prima hoor!!
en idd blijven herhalen is een must ook als de hond ouder is ! <!– sWink –><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt="Wink” title=”Wink” /><!– sWink –>

21 juni 2008
07:59
Avatar
m88ike
Member
Members
Forumberichten: 30
Lid sinds:
14 juni 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

Daar zit wat in ja.
Ik geef met commando’s dat hij moeilijk vind lekkers en als hij het onder de knie heeft, geef ik er een commando achteraan waar ik dan lekkers voor geef en bij de mijne werkt dat goed.
Of als het commando voor hem makkelijk is, bouw ik het af met de ene keer wel en andere keer niet.
Overigens beloon ik niet alleen met koekjes maar ook met spelen….maar dit blijkt afhankelijk van hond te zijn ook, zo is een aai over de bol bij mijn hond geen beloning, begint zichzelf te krabben en ongemakkelijk te doen, terwijl een andere hond er juist wel een beloning uit haalt.
Maar hoe gaat het inmiddels eigenlijk met topicstarter? Ik zie nu pas dat het bericht al even geleden is geplaatst.

14 september 2012
09:22
Avatar
maillie
Member
Members
Forumberichten: 19
Lid sinds:
5 mei 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

[quote="Ikke185":1dz42rza]Hallo,

Ik lees dat de leeftijd van de hond op cursus erg verschillen, maar wat is nu (ongeveer) de beste leeftijd om te beginnen?
Wij zitten al vanaf 7 a 8 weken oud op cursus, maar ik heb het gevoel dat ik niet echt verder kom, soms luisterd hij, en soms ook niet, de ene keer pakt hij alles snel op, en dan lijkt het alsof hij alles "vergeten" is, als de dame van cursus er is, dan luisterd hij wel, ze vertelde ook dat dat te maken had dat zij ook meer ervaring had, en zich dan ook anders opstelde dan mij.
Maar toch heb ik het gevoel dat het aan mij ligt, en wat ik ook zo overal lees, is dat mensen over het algemeen vanaf een half jaar of ouder pas ECHT gaan trainen met commando’s. Onze hond is vrij druk af en toe, maar dat zal ook aan de leeftijd liggen (4,5 maand) we willen hem laten castreren om hem toch wat rustiger te krijgen, de Da heeft ons dit ook aangeraden.
Maar wat is dus de leeftijd waar honden ook daadwerkelijk iets aan een cursus hebben? Dat ze er van leren, dingen goed oppakken, want soms heb ik echt het gevoel geen goede hondenbasin te zijn, omdat hij veel dingen van mij niet oppakt, maar van de cursus-dame wel [Beeld niet gevonden][/quote:1dz42rza]

ik ben met snowy bij 10 wk begonen en nu is hij 5 mnd en begint het nu op tepakken
en hij is gister gecastereerd

16 september 2012
21:44
Avatar
bellabeest
Member
Members
Forumberichten: 545
Lid sinds:
28 augustus 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

jammer dat er nog altijd mensen zijn die denken dat castreren maakt dat honden gaan luisteren. een kind dat niet luistert castreer je toch ook niet

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam
Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 185
Nu on-line:
Gast(en) 47
Nu op deze pagina:
1 Gast(en)
Top-schrijvers:
Anonymous: 5792
Doggiewomen: 3186
Doggiewoman: 2638
akita: 2290
bubbels: 1638
daanentous: 1557
angel: 1494
aimee: 1228
granny: 1158
dox ar us: 1053
Gebruikers statistieken:
Gasten: 5
Leden: 20754
Moderators: 0
Beheerders: 1
Forum stat.:
Groepen: 7
Forums: 39
Onderwerpen: 11131
Berichten: 78860
Nieuwste leden:
Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563
Administratoren: Titatovenaar: 0