Hond Max, vermist, omgeving Kloosterveen, Assen | Hond gevonden / vermist ! | Berichten

Avatar
Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken
Forum bereik


MatchForumoptiesMinimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens
De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Hond Max, vermist, omgeving Kloosterveen, Assen
29 november 2011
18:00
Avatar
Atari
Member
Members
Forumberichten: 9
Lid sinds:
10 april 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Lieve allemaal.

Graag jullie aandacht voor het volgende. Afgelopen zaterdag is Max vanuit het asiel in Zuidwolde geadopteerd. Hij werd onderweg naar huis wagenziek dus de baasjes maakten een tussenstop bij de carpoolplaats bij Bovensmilde/Assen (langs de A28) om even een deken schoon te maken. Max zag hier de kans om te ontsnappen en heeft het op een lopen gezet. Hij droeg een riem en halsband. Die avond werd hij gezien bij de Baggelhuizerplassen, er is gezocht, geen succes. Daarna werd hij meerdere malen over meerdere dagen verspreid gezien bij Kloosterveen, op de hoek Norgervaart/Koelenweg en later middenin de wijk. Ook daar weer gezocht, wederom geen succes. De hond is niet goed gesocialiseerd en vreselijk bang. Van wat ik hoor vanuit mijn netwerk die hem verscheidene keren gezien hebben is hij dermate in paniek dat hij onbenaderbaar is voor vreemden. Een aantal boeren hebben voerplaatsen aangelegd in hun schuren in de hoop dat hij daarin kruipt. Dan is’t deur dicht en hebbes. Ook dit heeft nog geen succes opgeleverd. Nou hoor ik net dat hij afgelopen 2 dagen veel gezien wordt in het Fochteloërveen, terug richting Smilde! Wel is hij vanmiddag om 12 uur nog gezien middenin Kloosterveen.

Belangrijk: als hij gezien wordt, ga niet achter hem aan lopen jagen, hij is bang voor vreemden (voor mannen al helemaal) en zal nog verder weg rennen. Het zou juist fijn zijn als hij een beetje op 1 plek blijft. Probeer te lokken met wat lekkers of voer neer te leggen op de laatste plek waar hij gezien is, bel vervolgens direct amivedi, het asiel in Zuidwolde, en/of de dierenbescherming met zo exact mogelijk de locatie waar hij gezien is, met een tijdstip! Hij is wel erg sociaal naar andere honden, zou je een buitenkansje krijgen om hem te pakken, heel graag, maar in godsnaam, NIET jagen!

Morgen is de hele dag een klein zoekteam aanwezig welke rechtstreeks in verbinding staat met de dierenambulance Noord-Midden Drenthe. Signalering is belangrijk, dus alle ogen helpen!

Hieronder een foto van Max.

[img:2pdj3xmq]http://i924.photobucket.com/albums/ad81/Atari_photos/MaxAssen.png[/img:2pdj3xmq]

Alvast bedankt voor de medewerking!

30 november 2011
17:47
Avatar
Atari
Member
Members
Forumberichten: 9
Lid sinds:
10 april 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

2 verzorgsters en ikzelf hebben ons vandaag rot gezocht samen met Lola, Max zijn zusje die nu loops is. De hele Norgervaart op en af, Koelenweg op en af, dwars door de akkers (sorry meneer de boer aan de Norgervaart, we wisten niet dat het pad recht op uw erf uitkwam), in de wijk op de plekken waar Max gezien is gisteren, de golfbaan en een stuk van het Fochtelooërveen afgezocht waar ik ook over hoorde vanuit mijn netwerk dat daar een hond gezien was, maar geen enkel spoor gevonden. Ook de deken met zijn en Lola’s geur en voer die in de akkers lag was onaangeroerd.

Helaas zijn er sinds gister 12 uur geen meldingen meer binnengekomen, niemand heeft hem gezien in de omgeving en ze zijn er nu bezig met snoeien en maaien. Ook de mannen die zich hier mee bezig hielden hebben niets gezien. Het angstige vermoeden is dat Max verder is getrokken en dan is’t maar net welke kant op. Met spijt in ons hart zullen we moeten wachten op een volgende melding voor we actie kunnen ondernemen. Uiteraard blijven we posten op de plekken waar Max gesignaleerd is, maar we hebben er weinig hoop op dat hij daar nog is. Netwerk in de omliggende gebieden (Ravenswoud, Fochteloo, Appelscha, Smilde, Bovensmilde, Veenhuizen, Norg) is ingezet om ogen open te houden. En nou is het hopen dat hij ergens opduikt weer…

30 november 2011
22:09
Avatar
bellabeest
Member
Members
Forumberichten: 545
Lid sinds:
28 augustus 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

[quote="Atari":2p45jw0v]2 verzorgsters en ikzelf hebben ons vandaag rot gezocht samen met Lola, Max zijn zusje die nu loops is. De hele Norgervaart op en af, Koelenweg op en af, dwars door de akkers (sorry meneer de boer aan de Norgervaart, we wisten niet dat het pad recht op uw erf uitkwam), in de wijk op de plekken waar Max gezien is gisteren, de golfbaan en een stuk van het Fochtelooërveen afgezocht waar ik ook over hoorde vanuit mijn netwerk dat daar een hond gezien was, maar geen enkel spoor gevonden. Ook de deken met zijn en Lola’s geur en voer die in de akkers lag was onaangeroerd.

Helaas zijn er sinds gister 12 uur geen meldingen meer binnengekomen, niemand heeft hem gezien in de omgeving en ze zijn er nu bezig met snoeien en maaien. Ook de mannen die zich hier mee bezig hielden hebben niets gezien. Het angstige vermoeden is dat Max verder is getrokken en dan is’t maar net welke kant op. Met spijt in ons hart zullen we moeten wachten op een volgende melding voor we actie kunnen ondernemen. Uiteraard blijven we posten op de plekken waar Max gesignaleerd is, maar we hebben er weinig hoop op dat hij daar nog is. Netwerk in de omliggende gebieden (Ravenswoud, Fochteloo, Appelscha, Smilde, Bovensmilde, Veenhuizen, Norg) is ingezet om ogen open te houden. En nou is het hopen dat hij ergens opduikt weer…[/quote:2p45jw0v]

helaas is het ‘s avonds zo donker maar ik denk dat dit het tijdstip is dat je moet zoeken als alle mensen net terug zijn.
tijdens de zoektocht naar peppa( hond van onze stichting) kwamen er opeens wegwerkzaamheden overdag daar waar ze zich vermoeddelijk schuil hield dus overdag trok ze daar weg om ‘s nachts daar weer terug te komen.

1 december 2011
08:41
Avatar
bellabeest
Member
Members
Forumberichten: 545
Lid sinds:
28 augustus 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

max is terecht

1 december 2011
08:45
Avatar
rocky1
Member
Members
Forumberichten: 18
Lid sinds:
29 maart 2005
sp_UserOfflineSmall Offline

GEWELDIG!!!!!!!!!! en petje af voor jullie allemaal dat jullie zoveel energie in het zoeken hebben gestoken!!

1 december 2011
13:37
Avatar
Atari
Member
Members
Forumberichten: 9
Lid sinds:
10 april 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Max is vanmorgen gevonden onder de Kloosterbrug, bibberend en trillend van angst. Een verzorgster heeft hem heel voorzichtig weten te naderen en pakken. In de auto trok hij al wat bij en inmiddels is hij weer veilig in het asiel, heeft ook alweer gespeeld met zijn zusje. Hij lijkt niet al te zwaar aangedaan door het hele gebeuren maar laat het een wijze les weer zijn voor iedereen. Als je een angstige hond adopteert en hij wordt wagenziek, ga niet dom lopen doen en op een parkeerplaats een deken wisselen, eerst naar huis, dan verder kijken! [Beeld niet gevonden]

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam
Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 185
Nu on-line:
Gast(en) 14
Nu op deze pagina:
1 Gast(en)
Top-schrijvers:
Anonymous: 5792
Doggiewomen: 3186
Doggiewoman: 2638
akita: 2290
bubbels: 1638
daanentous: 1557
angel: 1494
aimee: 1228
granny: 1158
dox ar us: 1053
Gebruikers statistieken:
Gasten: 6
Leden: 20753
Moderators: 0
Beheerders: 1
Forum stat.:
Groepen: 7
Forums: 39
Onderwerpen: 11131
Berichten: 78860
Nieuwste leden:
Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563
Administratoren: Titatovenaar: 0