anatolische (turkse) herder | Hondenrassen | Berichten

Avatar
Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken
Forum bereik


MatchForumoptiesMinimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens
De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
anatolische (turkse) herder
11 mei 2012
21:52
Avatar
sterredag
Member
Members
Forumberichten: 11
Lid sinds:
11 mei 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Door alle info over honden die ik opgezocht heb vooral hier ivm mijn eerste hond, ben ik zeker een aantal dingen wijzer geworden . Nu willen we graag een grote hond. Die zal er dus ter zijne tijd ook wel komen. We zijn ons nu aan het informeren over de turkse herder. (er zijn eventueel wel andere opties, maar hier gaat zijn voorkeur naar uit)

Nu ben ik al een beetje wezen internetten, maar dan wou ik het toch hier ook nog vragen. We willen die van pup af aan pvoeden en laten opgroeien in een huis met al 1 hond Lara (onze boerenfox x jack russell kruissing) en 2 katten (die ik volgend weekend ga ophalen). Een drukke beestebende dus hier

Ik heb dus inmiddels geleerd dat er best lang overheen kan gaan voordat je een goeie raspup in huis krijg en daarom willen we ons nu alvast gaan orrienteren.

Naast de info op internet, zou ik graag ook jullie mening horen.

Wat voor een hond is de turkse herder?

Is er een fokker voor deze honden enigszins in mijn omgeving (zuidelijk achterhoek)

Zijn er dingen waar ik op moet letten?

Dit is wat ik op de site van de vereniging erover lees:

[quote:36010n37]Stabiel en moedig zonder agressie, van nature zelfstandig, zeer intelligent en handelbaar. Trots en zelfverzekerd. Trouw en toegewijd aan de eigenaars, maar indien volwassen afstandelijk tegen vreemden.[/quote:36010n37]

13 mei 2012
11:55
Avatar
Kayscrew
Member
Members
Forumberichten: 119
Lid sinds:
27 september 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik heb zelf geen turkse herder, maar mijn zwager wel en inderdaad en zijn ten eerste echt kalven. Ze gaan helemaal voor het gezin en ook afstandelijk tegen vreemden. Kom niet aan hun gezin waar ze deel van uitmaken want dan heb je echt een probleem. Zover ik zie bij deze hond is dat hij goed samen kan met andere dieren. Mijn zwager heeft er geloof ik een stuk of 8 katten bij lopen. De hond zoekt wel een beetje 1 baas en op de één of andere manier is dat ons kleine nichtje, zij kan echt alles met de hond en de hond is ook altijd in haar buurt, ze zijn dus onafscheidelijk.
Weet niet of het in het ras zit daar ken ik het niet genoeg voor en heb mij er ook niet in verdiept, maar ik merk wel aan de hond van mijn zwager. De hond luistert zeer goed tot op zekere hoogte, maar zal zich niet laten corrigeren. Het ogen op mij wel rustige honden, ze zijn voor de rest makkelijk in de omgang. Hoop wel dat je een redelijk groot huis hebt, want ze nemen aardig wat plaats in beslag!!!

13 mei 2012
19:51
Avatar
sterredag
Member
Members
Forumberichten: 11
Lid sinds:
11 mei 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik vernam op een ander forum, dat uitlaten met zo’n beest een probleem is, dat je hem nooit los kan laten lopen, dat ze moeilijk luisteren (over baasjes die het beest niet kunnen houden en shows waar ze maar ergens achteraf zitten, omdat ze niet te houden zijn tussen de andere beesten)

Ik kreeg ineens een heel negatief beeld, wat uit de algemene informatie eigenlijk niet blijkt.

Zoek daarom wat meer praktijkervaring van baasjes van deze honden om te beslissen of het wijsheid is om deze hond in huis te nemen. Ons huis is groot genoeg, we hebben een beetje tuin en de omgeving bestaat uit veeeeel weiland en dichtbij bos enzo, maar ja wat heb je daaraan als je het beest niet los kan laten lopen omdat het niet luistert of andere honden gaat aanvallen.

13 mei 2012
22:07
Avatar
sweetlief
Member
Members
Forumberichten: 497
Lid sinds:
18 januari 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

De enige ervaring die ik ermee heb, is een man hier uit de buurt.
Hij zocht een nieuwe baas voor zijn turkse herder, want hij ging kleiner wonen en de hond kon niet binnen in huis leven. Die was altijd buiten.

Naar mijn honden was de herder wel heel kalm en lief, ondanks dat ik een tetter heb, die hem flink uitdaagde.

Succes!

14 mei 2012
05:04
Avatar
Kayscrew
Member
Members
Forumberichten: 119
Lid sinds:
27 september 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik zou zeggen, ga eens naar een clubdag van de turkse herder of wat je ook kan doen is mensen die aangesloten zijn bij de rasvereniging en die eventueel bij je in de buurt wonen, vragen of je eens mag kennismaken met de hond en of zij je er meer over kunnen vertellen. Dit waarderen de mensen ook zeer vooral als je daarna toch eventueel een pup wil, dan zien ze in ieder geval dat je niet over 1 nacht ijs bent gegaan!!!!!

19 augustus 2012
16:07
Avatar
Tieske
Member
Members
Forumberichten: 12
Lid sinds:
19 augustus 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik heb geen praktijkervaring, dus ik weet niet of je hierop zit te wachten, maar wij hebben hier een boek met alle (of veel) hondenrassen, waaruit we ook onze hond hebben gekozen. Het karakter van onze eigen hond klopt heel aardig met hoe het in het boek beschreven staat, dus dacht ik: ik zoek even de anatolische herder voor je op.

Je moet maar kijken wat je ermee doet, maar dit staat er:

[b:29ffew4f]Aard[/b:29ffew4f]

evenwichtig, moedig, hard voor zichzelf (vind ik altijd een vage term), gereserveerd ten opzichte van vreemden, eigenzinnig en dominant, zelfstandig, zeer waaks

Er staat ook dat het geen hond is voor beginners (maar dat ben je niet, dus) en je moet van nature overwicht uitstralen. Ook staat er dat het ras, mits ermee grootgebracht, het goed met honden en andere dieren kan vinden. Als ze ouder worden, worden ze ook wat dominanter.

Nogmaals: dit heb ik uit een boek. Als de informatie niet blijkt te kloppen, dan spijt me dat.

Succes met de beslissing! Prachtige beesten om te zien.

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam
Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 185
Nu on-line:
Gast(en) 17
Nu op deze pagina:
1 Gast(en)
Top-schrijvers:
Anonymous: 5792
Doggiewomen: 3186
Doggiewoman: 2638
akita: 2290
bubbels: 1638
daanentous: 1557
angel: 1494
aimee: 1228
granny: 1158
dox ar us: 1053
Gebruikers statistieken:
Gasten: 6
Leden: 20753
Moderators: 0
Beheerders: 1
Forum stat.:
Groepen: 7
Forums: 39
Onderwerpen: 11131
Berichten: 78860
Nieuwste leden:
Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563
Administratoren: Titatovenaar: 0