Hond voor op een flat | Hondenrassen | Berichten

Avatar
Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken
Forum bereik


MatchForumoptiesMinimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens
De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Hond voor op een flat
10 oktober 2011
15:26
Avatar
Zonnig
Member
Members
Forumberichten: 71
Lid sinds:
10 oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Dag allemaal,

Weten jullie welke soort honden zoal geschikt zijn voor in een flat. Ik denk dat het dan een kleine hond moet worden. Ik heb nog nooit een hond gehad, dus ik hoop dat jullie mij echt kunnen helpen.

Alvast bedankt.

Groeten van Yvette

10 oktober 2011
15:36
Avatar
Kayscrew
Member
Members
Forumberichten: 119
Lid sinds:
27 september 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Yvette ik heb even van een andere pagina een stuk tekst voor je gecopieerd, hopelijk kan je er wat mee.

[quote:79atb8x0]Een hond voor elke levensstijl

Wie in de stad woont, weet het wel. Het leven is er hectisch. Veel mensen hebben niet genoeg tijd om quality time door te brengen met een hond. Toch willen ook veel stadsmensen het gezelschap van een hond. Geen paniek! Ook bij deze levensstijl passen sommige honden perfect in het plaatje.

De perfecte hond voor je hectische levensstijl

Sommige honden hebben niet veel verzorging nodig, maar kunnen toch een prachtig huisdier zijn. Er zijn zoveel hondenrassen, en er is zeker en vast een ras bij dat bij je past. Eerst moet je zelf goed nadenken over wat je wil, en dan de hond zoeken die daar bij past. Sommige honden zijn zelfs enorm geschikt om in de stad te wonen, enkele voorbeelden:

Mopshonden bijvoorbeeld zijn heel schattig, klein, actief, slim en vriendelijk. Ze moeten niet vaak gekamd worden. Ze zijn heel sympathiek tegenover andere mensen of andere dieren. Mopshonden zijn heel makkelijk te onderhouden. Een gemak als je een hectisch leven leidt, maar toch het gezelschap van een hond wilt.

Poedels zijn ook heel slimme hondjes en eenvoudig te onderhouden. Ze hebben echter wel een sociaal leven nodig. Als je echter in de stad woont, zou dit geen probleem mogen vormen. Wandel ‘s morgens en ‘s avonds eens door de straat met je hond. Hij zal snel heel tevreden zijn.

Shih Tzu honden zijn hele kleine honden, maar ze hebben wel een eigen willetje. Hij is dol op gezelschap en ook dol op kinderen.

Tot slot is er de Labrador. Labradors zijn zowat de populairste honden die er bestaan. Ze zijn dan ook mooi, slim, lief en leuk! Ze zijn heel actief. Een labrador wordt echt een deel van de familie. Ze hebben een iets langere vacht en moeten dus iets meer gekamd worden dan een andere hond. Naast het kammen, en een dagelijkse wandeling zijn labradors heel eenvoudig om te onderhouden.

Kies niet zomaar voor een hond!

Je hebt een hectisch leven, niet veel ruimte en toch wil je een hond. Denk goed na over deze beslissing. Een hond is geen decoratie! Zelfs al zijn sommige honden makkelijk te onderhouden, toch heeft elke hond behoeftes. Elke hond heeft beweging nodig en voedsel, elke hond moet af en toe gekamd worden, … Een hond zal toch wel tijd in beslag nemen, maar je krijgt er enorm veel liefde en gezelschap van terug!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Als je jezelf registreert kan je bovendien reacties toevoegen en krijg je toegang tot ons forum. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven. [/quote:79atb8x0]

10 oktober 2011
15:38
Avatar
Kayscrew
Member
Members
Forumberichten: 119
Lid sinds:
27 september 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Hier nog een leuke link waar je kan testen welke hond bij je past

[url:2cwyv75e]http://www.quizlet.nl/quiz/5644/welke-hond-past-bij-jou/[/url:2cwyv75e]

12 oktober 2011
08:46
Avatar
Zonnig
Member
Members
Forumberichten: 71
Lid sinds:
10 oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Bedankt Kayscrew. Ik heb er veel aan gehad !

Uit de test blijkt dat de Border Collie bij mij het hoogst scoort. Ik heb op de andere sites ook tests gedaan, maar daar kwam weer iets anders uit. Zojuist heb ik een test gedaan waar geen score uitkwam. Wellicht heb ik iets ingevuld wat niet mogelijk is.

Ook heb ik mij wellicht net zoals sommige andere mensen vergist. Ik ging er alleen vanuit dat een kleine hond zal lukken op een flat. Ook ging ik er vanuit dat kleine honden meestal een makkelijk karakter hebben, maar ik denk echt dat dit een vergissing is. Ik heb ook gelezen en gehoord dat kleine hondjes soms echte krengen kunnen zijn. Je denkt vaak : ach zo’n klein hondje……
Ik dacht ineens ook terug aan de Dog Whisperer op National Geographic. Daar zij die man dat heel veel mensen inderdaad denken dat zo’n klein hondje lief is. Blijkt dus niet altijd zo te zijn.

Zo’n Border Collie vind ik inderdaad mooi, maar hebben ze niet erg veel beweging nodig ( meer dan gemiddeld ) ? Wel is er een man in mijn flat die zo’n hond had.

Ik vind het moeilijk om mijn enthousiasme in te houden.

Ik ben er wel achter gekomen dat er heel veel verschillende meningen zijn op Internet en dat het soms moeilijk is om er achter te komen wat nu wel of niet waar is. Ook heb ik het gevoel dat sommige mensen het leuk vinden om een verhaal negatief in te kleuren of lijkt het soms alsof ze gewoon hun gelijk willen halen en dus alles wat er negatief kan zijn op je loslaten. Alsof je vooral niet te enthousiast mag zijn ! Soms ben ik er gewoon te gevoelig voor. ( Maar ja, voor sommige mensen is het makkelijker om je de grond in te boren dan om iets aardigs te zeggen. Ik heb namelijk weleens vaker stukjes geschreven.)

Gelukkig heb ik dat bij jou absoluut niet. Heel erg bedankt voor de info.

Een Boomer ( kort haar ), een Yorkshire Terrier ( kort haar ), een Labrador, een Berner Sennenhond of een Golden Retriever vind ik ook leuk. Ik hou bijvoorbeeld niet van honden met zo’n boksersgezicht en ook niet van Jack Russels.

Groetjes van Yvette

12 oktober 2011
11:03
Avatar
Xalandra
Member
Members
Forumberichten: 59
Lid sinds:
16 september 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Wat wil je met de hond gaan doen? Of helemaal niks? Een Border Collie zal heel waarschijnlijk vervelend worden als deze niet aan het werk gezet wordt, hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Mechelse Herders.

Succes!

12 oktober 2011
11:15
Avatar
Kayscrew
Member
Members
Forumberichten: 119
Lid sinds:
27 september 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Inderdaad Yvette sommige mensen hebben gelijk hun mening of conclusie klaar staan, ik ben van mening laat iedereen in zijn waarde.
Zoals Xalandra aangeeft is een bordercollie of zijn aanverwant de aussie en andere typen uit de werkhonden categorie niet slim op een flat tenzij je echt elke dag flink de tijd hebt om dingen met ze te ondernemen, want dit type honden hebben dat echt nodig anders gaan ze echt vervelend gedrag vertonen zoals een border dan erg last kan krijgen van de eye (overdreven drijfdrift).
Aangezien je weer gaat werken en dan de hond een tijdje dagelijks alleen is, is het wijsheid om voor een type hond te kiezen met een rustig karakter en die niet zoveel geeft om veel beweging, neemt niet weg dat ze wel hun dagelijkse beweging nodig hebben, maar in mindere mate als bijv. de werkhonden.
Je moet zeker niet je enthousiasme laten wegnemen door sommige commentaren, volg je hersenen en hart en doe zoveel mogelijk info op zodat je een wel overwogen besluit kan maken.
Een hond is niet voor even en je moet veel voor ze laten en doen en is niet te vergelijken met een kat.

Veel wijsheid en succes toegewenst met het maken van een juiste beslissing!!

12 oktober 2011
12:28
Avatar
Zonnig
Member
Members
Forumberichten: 71
Lid sinds:
10 oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Bedankt voor jullie reacties. Heel fijn.
Nou toen ik in de eerste instantie Border Collie zag staan bij de test, vond ik hem gelijk al te groot. Natuurlijk zal ik er voor kunnen kiezen als ik groot woonde en echt iedere dag grote afstanden met hem zal lopen, maar in dit geval is dat natuurlijk niet zo.
Toch raak ik door al die soorten rassen de weg een beetje kwijt. Je hoort wel van mensen dat de grootte niet uitmaakt in een flat en dan kijk je ineens anders. Toen dacht ik : ‘Oh ja, de Border Collie kwam ook uit de test en vind ik leuk ‘ even niet aan zijn raseigenschappen denkende.

Ik heb gisteren contact gehad met de Sofia Vereniging voor dieren. Die vrouw wilde meer over mijn woonsituatie weten, alsmede wat ik belangrijk vind. Ik heb nog geen antwoord van haar ontvangen, want ze zou nog gaan kijken welke honden eventueel aan mijn wensen zouden voldoen.

Ik heb wel contact opgenomen met een hondenuitlaatservice en ik weet wat dit ongeveer maandelijks gaat kosten. Daarnaast zal ik nog informeren bij een hondentrainingscentrum. Ik vind het wel belangrijk dat hij zo’n cursus krijgt. En inderdaad; een puppy neem ik niet.
Er was ook al iemand die het asiel enigszins afkraakte, maar de Sofia Vereniging moedigt het zelfs aan. Zelfs ook dan ga ik geen overhaaste beslissing nemen. ( Ze gaf trouwens wel aan dat je een hondengedragskundige mee kan nemen naar het asiel. Wel een idee, als ik één gevonden heb. )

Ik woon in een appartement ( 3 slaapkamers ( 1 kamer is nu een achterkamer ), woonkamer en 2 balkons ) en heb al twee katten. Een kleine hond lijkt mij dan ook een betere optie. Aangezien ik onderburen heb, moet het wel een rustige hond zijn. Te speels is niet goed, ook vanwege geluidsoverlast. Vandaar dus een rustige, vriendelijke een aanhalige hond. Er lekker mee kunnen knuffelen en wandelen lijkt mij erg leuk. Vooral in de weekenden extra. Het moet [b:ymgwoxk7]geen[/b:ymgwoxk7] kilometervreter zijn.
Doorgaans heb ik zelf ook een vriendelijk karakter, dus de hond moet niet te dominant zijn.
Wat ik verschrikkelijk vind zijn kitsch hondjes en honden met van die lange haren ( met staartjes etc. ) [Beeld niet gevonden]

Ik heb nog niet zo’n grote vriendenkring en ik ben ook niet luidruchtig enz. Het is dus niet zo dat ik hordes mensen over de vloer heb. Gelukkig woon ik in een gebied met veel natuur, dus dat is zeker een voordeel.

In mijn vorige stukje schreef ik met humor ; ‘ De hond laat mij ook uit.’ Dit werd geïnterpreteerd als ‘eenzaam’. Nu ben ik niet eenzaam, maar ik dacht wel aan wat een vriendin van mij zei.

Ik heb geen contact meer met mijn familie en ik die periode dat ik thuis zat, had ik echt wel behoefte aan een dier. Ik heb toen mijn eerste kat aangeschaft. Voor mij heeft dit zeker heel veel uitgemaakt. Ik vind het gewoon leuk om thuis te komen en ik ben erg gelukkig met ze. Ik moet er niet aan denken om ze niet meer te hebben !

Ik wil een hond omdat ik er tijd voor heb en het mij gewoon erg leuk lijkt. Bij katten mis je soms iets meer interactie. Dat heb je met honden iets meer. Ik vind het ook leuk om voor huisdieren te zorgen en inderdaad ik ben wel vrij zorgzaam aangelegd.

Het probleem bij mij, is dat ik vaak zeker wil weten of iets de juiste keuze is. Helaas weet je niet alles van te voren. Je hebt geen garanties.
Ik denk dat ik hoe dan ook geen overhaaste beslissing moet nemen en dus eerst een uitlaatadvertentie moet gaan zetten, om er achter te komen of een hond iets voor mij is. Verder wacht ik de reacties van het asiel nog af. (( Het zal mij wel leuk zijn om eens op een hond te passen, maar dit zullen ze denk ik nooit doen. Helaas. ))

Hoe moet ik mezelf in mijn enthousiasme afremmen, want dat vind ik zooo moeilijk ?

12 oktober 2011
19:52
Avatar
Xalandra
Member
Members
Forumberichten: 59
Lid sinds:
16 september 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Je hoeft je enthousiasme echt niet af te remmen hoor, gewoon duidelijk tegen jezelf zijn dat je rustig er over na moet denken. Een diertje uit het asiel halen is een idee, ik heb stage gelopen en gewerkt op een asiel en er zitten heel veel ‘normale’ honden die prima plaatsbaar zijn. Hier[/url:1jsb9fay kun je alvast zelf even rond neuzen. Het is natuurlijk ook mogelijk om vaker langs te komen bij een dierenasiel om een beter beeld van het karakter te krijgen, mocht je het nodig vinden.
Natuurlijk wel 1tje die met katten kan [Beeld niet gevonden]

12 oktober 2011
23:30
Avatar
sweetlief
Member
Members
Forumberichten: 497
Lid sinds:
19 januari 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Hoi Yvette,

Ook hier zag ik je berichtje staan en wil ik me nog even verontschuldigen tegenover jou.
Ik ben denk ik degene die jou eenzaam heeft genoemd en dat is nogal kortzichtig van mij geweest. [Beeld niet gevonden] Sorry daarvoor. Dat was niet zo bedoeld.

Je hoort gewoon vaker dat mensen een hond aanschaffen alleen voor hun eigen leven en vaak niet verder kijken naar het leven voor de hond. Dat zou ik persoonlijk zielig vinden voor een hond.

Ik vind het heel goed van je, dat je een hoop vragen stelt op het forum, dat geeft aan hoe goed je je wilt voorbereiden. En ik denk dat als jij toe bent aan een hond, dat je een heel fijn baasje word. [Beeld niet gevonden]

Alleen nog 1 ding, ga aub niet voor een bordercollie op een flat. Dit zijn veeleisende honden die heel veel energie hebben en dus beter niet op een flat kunnen wonen. [b:15z30h55]Ik[/b:15z30h55] vind persoonlijk dat dat honden zijn die moeten kunnen rennen op een erf of waarmee dagelijks getraind moet kunnen worden. [Beeld niet gevonden]

Succes!

13 oktober 2011
13:45
Avatar
Zonnig
Member
Members
Forumberichten: 71
Lid sinds:
10 oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

M.b.t. tot de Bordercollie; ik vond hem gelijk ook al te groot en niet geschikt voor een flat. Dus mijn eerste intuïtie klopte uiteindelijk.

Ik raakte toch wel enigszins gedemotiveerd door al die informatie die er op Internet te vinden is, maar ook schrok ik van de aanschafprijzen.

Een asielhond zal mooi zijn, alleen sommige rassen zijn volgens mij bijna niet in asiels te vinden.

Ik heb een mail ontvangen van de Sofia Vereniging voor dieren. Ik had op het hondenspreekuur vragen gesteld. Ik vond het wel leuk om te horen dat ze mij een compliment gaf over hoe goed ik het allemaal uitzocht. Deed me toch goed.

Ze heeft 5 honden voor mij op papier gezet die passen bij mijn persoonlijkheid en levensstijl. Ik woon in een appartement, alleen ik woon vlakbij het Hoornsemeer, Stadspark en overal om mij heen kan je wandelen en is er water.

Van de 5 honden vond ik eigenlijk maar 2 leuk. Dat zijn de Kooikerhonden en de Border Terriërs.

De Kooikerhonden zijn ( afk. van de Kooikerhondvereniging en Sofia Vereniging ) : vriendelijk, makkelijk in de omgang, levendig / beweeglijk, zelfbewust, doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen, goedaardig, attent, trouw. Daarnaast kunnen ze goed alleen blijven, zijn ze goed trainbaar, hebben ze niet veel vachtverzorging nodig en zijn ze niet luidruchtig.
Vooral dat laatste en goed alleen kunnen blijven zijn belangrijk.

De Border Terrier is een vrij makkelijk hondje, goed uithoudingsvermogen, heeft voldoende uitloop en aandacht nodig maar is goed te trainen en kan ook erg rustig en voldaan zijn. Een hondje zonder veel poespas, maar komt niet veel voor in Nederland. Hij heeft wel een instinct om te jagen op muizen, ratten e.d.

Beide honden zijn zo te zien [u:1y76q3g5]niet[/u:1y76q3g5] zo heel makkelijk te krijgen in Nederland.
Mijn voorkeur gaat echter wel uit naar de Kooikerhond. Ik heb al een mail naar deze vereniging gestuurd. Ze kunnen hier in de buurt mooi in het water spelen. Als ik kijk naar de foto’s, dan zijn ze wel gek op water.

De aanschafkosten van zo’n hond bedragen ongeveer 700,-.
Toen ik dit in het begin las, toen schrok ik wel. Ik ben natuurlijk ook asielprijzen gewend en dan is dit inderdaad een groot verschil.
Toch………dat wordt eerst toch nog even sparen. Gelukkig is het ook wel goed dat ik op deze wijze een beetje wordt afgeremd.

Ook ‘s avonds als ik in de kamer zit dan ben ik alles aan het relativeren ( komt waarschijnlijk omdat ik dan moe ben ). ‘t Is jammer dat ik niet met honden ben opgegroeid en het is jammer dat ik geen mensen in mijn omgeving heb met wie ik het er over kan hebben.

Toch…….als je even niet kijkt naar de nadelen, dan denk ik dat een hond voor mij goed zal zijn.

Ik moet mijn hele leven weer opnieuw opbouwen. Ik zat keer op keer weer opgebrand thuis, omdat ik voortdurend werk deed waar ik niet geschikt voor was, maar ook heb ik een rare opvoeding gehad.
Toen ik ziek thuis kwam te zitten en ik geen contact meer had met mijn familie, toen werd ik van de een op de andere dag zieker en herkende ik mezelf niet meer. Ik kreeg ineens allerlei paniekklachten. Toen het veel beter met mij ging heb ik bij het asiel een kat opgehaald en het was liefde op het eerste gezicht ! Ongeveer 2 maanden geleden heb ik een kitten opgehaald. Nu gaat het allemaal erg goed.

Naast het feit dat ik dieren erg leuk vind, vind ik het ook leuk om voor een ander te zorgen. Toch heeft het hebben van een hond ( zoals ik nu kan zien ) zeer veel voordelen: je bent veel buiten, wandelen/bewegen is goed ter voorkoming van stress en paniekklachten, ik hoef niet alleen te wandelen en je komt veel mensen tegen. Het lijkt mij gewoon erg leuk om zo’n hond uitgebreid te zien spelen bij het water. Bij mij in de buurt heb je allerlei leuke gebieden voor honden.
Kortom: ik moet helemaal weer opnieuw starten en ik heb geen belemmeringen. Geen partner en kinderen waar ik rekening mee hoef te houden. Het lijkt mij gewoon super om er een hond bij te hebben. Ook prettig, want dan ga ik zowieso de deur uit terwijl ik het in mijn eentje vaak uitstel.

Ik ga op zoek naar werk in een andere richting. Ik denk dat ik toch aan ga geven ( aan mijn Reïntegratiedeskundige ) dat ik misschien een hond wil nemen. Ik wil dan gaan kijken of er ook combinatiemogelijkheden zijn. Ik denk dat tussen de middag wel een probleem kan worden, dus ik heb al contact gehad met een uitlaatbedrijf die mijn hond tussen de middag een uur met andere honden uitlaat. Verder wil ik zelf ook nog 3 keer per dag met de hond wandelen en in de weekenden extra lang.
Ik denk dat een volwassen hond beter is, omdat ik geen achtergrond met honden heb, maar een puppy gaat misschien beter met katten.

Zowieso wil ik maandelijks geld gaan sparen voor ( nu ) een hond en dierenartskosten. Ik schrok ook al van de prijzen die ze in rekening kunnen brengen. Voor mijn katten spaar ik zowieso al maandelijks. Het is gewoon prettig om iets achter de hand te hebben. Vanavond moet mijn kitten naar de dierenarts omdat ik haar nog een beetje benauwd vind klinken en ik merk al dat het prettig is dat je je hier qua kosten geen zorgen over hoeft te maken.

Ik woon alleen, dus voor mij is het zowieso al wat moeilijker om afwegingen te maken om wel of niet een hond te nemen. Ik heb geen partner die het over kan nemen.
Wat ik wel ga doen, alvorens ik een hond neem, is 2 maatjes zoeken die bij nood mijn hond uit kunnen laten ( andersom ook ). Ik heb immers geen backup.
Als ik ga solliciteren en het blijkt dat ik overuren kan gaan maken, dan geef ik aan dat dit goed is, mits ik dan thuis kan werken….

In ieder geval trek ik alles over de komende 3 a 4 maanden heen. Ik weet misschien dan ook in welke richting ik het qua werk ga zoeken en ik heb dan weer wat extra geld gereserveerd voor de aanschaf.

Gekke is dat ik door alle informatie op Internet wel wat in paniek raak ( je verzuipt in de informatie ), schrik van de dierenartskosten, maar als ik dan zo’n hond zie dan ben ik verkocht !!!!! Misschien heb ik aan het einde van dit jaar wel iets om naar uit te kijken……….. Hopelijk weet ik het dan…….

Ik ga wel op zoek naar functies in de dierenwereld. Misschien dat ik dit ook kan bespreken met mijn Reïntegratiedeskundige. Waarom niet eens kijken wat de mogelijkheden zijn ??? Ik zal één dezer dagen nog uitzoeken wat de kosten zijn van een hondentraining.

13 oktober 2011
15:21
Avatar
Kayscrew
Member
Members
Forumberichten: 119
Lid sinds:
27 september 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

de kosten van hondentraining lopen ook erg uiteen ben ik achter. Ik heb hier bij mij in de buurt geinformeerd bij hondenscholen want ik wilde gehoorzaamheid en behendigheid doen. Ik kwam prijzen tegen tussen de 60 en 90 euro.
Waar ik nu ben met de hond betaal ik 65 euro voor 12 lessen. Bij een andere hondenschool zou ik 90 euro hebben moeten betallen voor 12 lessen.
Ik doe nu bij mijn hondenschool zowel gehoorzaamheid en behendigheid en ben dan nu in totaal 130 euro kwijdt maar ben el lekker 2x per week intensief met training van de hond bezig op een hondenschool. Zelfs wil ik in de toekomst nog gaan bekijken of hij ook flyball leuk vind.
maar zoals ik al zei ook hier lopen de kosten nogal uiteen bij de diverse scholen.

13 oktober 2011
17:24
Avatar
Anonymous
Lid
Members
Forumberichten: 5792
Lid sinds:
4 juni 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Gelukkig, geen border collie op een flat.

Ik denk dat je eerst een moet gaan bedenken langharig of kortharig.
Korte haartjes blijven overal insteken dat is een absoluut nadeel.
Langharige moet je eens in de zoveel tijd kammen ( maar zelfs een newfounlander valt reuze mee, een uur in de 2 weken, in de rui meer ) maar de vlokken haal je gemakkelijk van de vloer.

Wil je een pup of een oudere hond?
Als je gaat voor een oudere hond, zou je kunnen overwegen om bij rasvereniging en fokkers je voor herplaatsers in te schrijven.

Wat wil je met je hond gaan doen ( kennelijk wel iets actiefs anders kom je niet op Border Collie uit ;-)

Raad, ga op hondentraining.

Kijk eens op de site van Greyhounds in Nood Nederland, windhonden mn greyhounds zijn een rustig ras. Er zitten zulke lieverd tussen. Als het ras je aanspreekt heb je daar een geweldige hond aan.

13 oktober 2011
18:27
Avatar
Zonnig
Member
Members
Forumberichten: 71
Lid sinds:
10 oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Helppp nu weet ik het helemaal niet meer.

Ik kreeg van de Sofia Vereniging 5 rassen door die in mijn woonsituatie zouden passen. Er zaten 3 tussen waar ik absoluut niks mee heb, maar 2 die mij erg aanspraken, nl. De kooikerhond en de Border Terrier.

Nou al met al kreeg ik wel heel duidelijk te horen dat een Kooikerhond de neiging heeft om de leiding over te nemen en dat hij een baas nodig heeft die hem ook echt als hond behandeld. Gelet om mijn karakter, denk ik dat ik hier niet geschikt voor ben. Verder is deze hond geen allemansvriend en houden ze niet zo van kinderen. Nu heb ik geen kinderen, maar toch…
Ze heeft aangegeven dat het geen gemakkelijke gezelschapsdieren zijn.

Nu weet ik het dus helemaal niet meer. [b:2hof8oly]Er blijft nu nog maar 1 hond over.[/b:2hof8oly] Van de zo’n beetje 400 rassen kan ik het mij niet voorstellen dat er maar 4 geschikt voor mij zijn.
[b:2hof8oly]Heeft iemand enig idee hoe ik er verder nog achter kan komen welke honden bij mij zouden passen ? Het is echt een doolhof. [/b:2hof8oly]Zo’n vrouw van de Sofia Vereniging weet natuurlijk ook niet alles. Zij heeft natuurlijk ook op basis van haar kennis en ervaring ideeën aan mij doorgegeven.

Mijn voorgaande bericht was erg lang, maar ik neem aan dat jullie wel begrijpen dat dat komt omdat ik even een uitlaatklep nodig heb [Beeld niet gevonden] [Beeld niet gevonden] [Beeld niet gevonden] ?

Zowieso wil ik een hond die niet van die hele korte haren heeft, maar ook niet te lang. Een beetje er tussenin zeg maar.

Zoals ik aangaf ( maar ik heb ook zoveel getypt [Beeld niet gevonden] ), ga ik voor een volwassen hond. Mijn voorkeur gaat uit naar een asielhond. ( Tenzij het een bepaald type is die je niet bij een asiel vind. )

Ik had al aangegeven dat ik op hondentraining zal gaan [Beeld niet gevonden]. Dit vind ik voor beide partijen goed.

Ik vind de kosten van zo’n training nog wel meevallen, vooral als je het vergelijkt met de aanschaf van een rashond.

Helaas vind ik een Greyhound niet zo leuk. Ik vind wel bepaald honden leuk, maar in een appartement is een grote hond gewoon niet handig. Daarnaast heb ik al 2 katten en hoe groter de hond des te meer onkosten. Ik heb dus ook liever een hond die niet al te groot is.

13 oktober 2011
18:40
Avatar
Anonymous
Lid
Members
Forumberichten: 5792
Lid sinds:
4 juni 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Sorry, als ik je in de war maak.
Toen ik mijn eerste hond kreeg heb ik maanden en maanden gezocht, gelezen, bij fokkers langsgeweest, hondjes geknuffeld geaaid, pupsel gesnuffeld, gewandeld met fokkers en hele roedels en me vooral veel laten vertellen over het ras.

Ben je al eens naar een hondenshow geweest?
Tja, als je voor een volwassen hond gaat en het is je eerste hond, zou ik voor een herplaatser van een fokker gaan. Die weten wat ze in huis hebben.
Helaas weten asiels dat maar al te vaak niet [Beeld niet gevonden]

Als er een kooiker uitkomt ( moeilijk ras vind ik het ) dan zou ik als wat gemakkelijker alternatief eens kijken bij de Toller http://www.tollertales.nl/

14 oktober 2011
12:19
Avatar
Zonnig
Member
Members
Forumberichten: 71
Lid sinds:
10 oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Dag allemaal,

Om er achter te komen of een hond iets voor mij is, heb ik contact opgenomen met een stichting die dieren redt, o.a. in het buitenland.

Ik heb mij opgegeven als vrijwilliger om zo’n hond een tijd op te vangen totdat ik een nieuwe baan heb. Zowieso zoek ik werk in een andere richting, dus het gaat nog wel een tijdje duren.

Nu heb ik een mail gestuurd met daarin mijn woonsituatie en de omgeving waar ik woon en ik kreeg gelijk al de coördinator aan de telefoon. Ze was zo enthousiast over zo’n mail, dat ik wellicht op korte termijn bezoek krijg van iemand om kennis te maken.

Ze hebben hoognodig iemand nodig die een hond op wil vangen, dus het ziet er naar uit dat het gaat lukken. Ze had het over een hond die ook met katten kan. Het is :
http://www.dierenhulpzondergrenzen.com/ … &naam=Umai

Of deze hond het gaat worden is natuurlijk nog niet bekend, maar deze hond heeft wel snel een adres nodig. Super he ????? Ik ben benieuwd ………… wordt vervolgd.

14 oktober 2011
15:55
Avatar
Xalandra
Member
Members
Forumberichten: 59
Lid sinds:
16 september 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Spannend! [Beeld niet gevonden]

14 oktober 2011
18:10
Avatar
sweetlief
Member
Members
Forumberichten: 497
Lid sinds:
19 januari 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik vind je enthousiasme geweldig, maar wil je er wel op wijzen dat dit ten eerste een grote hond is. Dus een flat is dan niet ideaal. Ten tweede is de hond al een keer terug gebracht en daar moet een reden voor zijn. [Beeld niet gevonden]

Besef goed dat dit honden zijn die niet een schoon verleden hebben. Vaak hebben ze al een hoop meegemaakt. Ze zijn geboren in landen waar de hond vaak heel anders opgevoed word en waar ze soms een hele verkeerde start krijgen.

Ik zou je dit zeker afraden als eerste probeersel. Zeker omdat je nog geen ervaring met honden hebt.

Ik heb al je stukjes gelezen en ik denk dat bijvoorbeeld een maltezer-achtige hond een hele goede keus zou zijn. Ideale vriendjes, klein, goed trainbaar enz. Of een cockerspaniel. King Charles spaniel en caveliertjes zijn ook erg leuk. Zoek het eens op dan hoor ik hoe je die vind. [Beeld niet gevonden]

19 oktober 2011
09:31
Avatar
Zonnig
Member
Members
Forumberichten: 71
Lid sinds:
10 oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Bedankt voor je tip. Ik had hier ook al aan gedacht.

Ik probeer mij in ieder geval te concentreren op het positieve.

Ik laat mij ( voordat een hond wordt geplaatst ) hoe dan ook adviseren.

Kleine honden zijn niet specifiek liever dan grote honden. Kleine honden zijn ook vaak fel.

Tot mijn verbazing hoorde ik dat een Hazewindhond heel goed kan in een appartement. Het schijnt dat het hele lieve honden zijn. Ik zal persoonlijk nooit voor zo’n hond kiezen, maar het verbaasde mij wel dat ze in een appartement kunnen.

Moet eerlijk bekennen dat ik de Maltezer zelf ook al leuk vond en vind, maar die andere honden die je noemde, die ken ik niet echt. Ik zal het zeker uitzoeken ! Dank je wel !

Wel is het zo dat ik natuurlijk tijdelijk een hond opvang totdat iemand hem adopteerd. Als het voor korte tijd is en het blijkt dat zo’n hond in een appartement kan ( na overleg ), dan doe ik dat. Ik weet immers dat het tijdelijk is. Zelf zal ik nooit zo’n grote hond in een appartement willen. Ik vind een appartement hiervoor niet geschikt ( hoewel er uitzonderingen zullen zijn ).

Doordat jij de Maltezer noemde, krijg ik alleen maar meer zin in een hond [Beeld niet gevonden]. ‘t Is toch wat ! [Beeld niet gevonden]

Uiteraard zal ik vragen stellen over de hond, indien ik door de voorkeuring kom. Ik zal zowieso naar de voorgeschiedenis vragen. Het kan ook best zijn dat het een andere word.
Ze hebben zoveel honden ! Wel bedankt dat je dit noemde.

Ik wil naar hun toe wel aangeven dat ik geen dominante hond / agressieve hond wil. Ik ben nog niet ervaren, dus…..das niet handig.

Groetjes van Yvette

19 oktober 2011
11:27
Avatar
sweetlief
Member
Members
Forumberichten: 497
Lid sinds:
19 januari 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Als jij dit nu schrijft ben ik zeker ervan overtuigd dat een maltezer echt iets voor jou is. [Beeld niet gevonden]
Het zijn vrolijke, lieve hondjes, die niet heel snel dominant worden.
Makkelijk in de omgang en ideaal in een appartement.

Heb je nu een knoop doorgehakt??? [Beeld niet gevonden]

19 oktober 2011
13:22
Avatar
Zonnig
Member
Members
Forumberichten: 71
Lid sinds:
10 oktober 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Hahaha……neee [Beeld niet gevonden] ! Ik moet eerst nog de voorcontrole afwachten, zodat ik een hond op kan vangen totdat hij geadopteerd wordt. Dit is voor mij ook de ideale manier om er achter te komen of een hond iets voor mij is.

Oh ja[u:1maxqkrm]……Maltezers met lang haar daar heb ik niks mee[/u:1maxqkrm]. Ik zal maar niet omschrijven wat ik daar van vind. [Beeld niet gevonden]

Voor mij is het ook wel gevaarlijk om een hond aan te schaffen, omdat ik nog niet weet wat voor werk ik straks wil gaan doen. Ik moet een hond wel kunnen combineren met werk. Ik moet eventueel een uitlaatservice hebben voor tussen de middag ( als dit niet te combineren is ), dus ik vind het te gevaarlijk om er nu al aan vast te zitten. Zo’n uitlaatservice is al +/- 175 euro per maand. Daarnaast moet ik nog sparen voor het geval zo’n hond eventueel ziek wordt ( a 100,- per maand ) en dan komt er nog voer overheen. Ik weet niet goed hoeveel ik moet gaan sparen voor medische kosten per maand, maar er was ook iemand die meer dan 2000,- kwijt was in 3 maanden tijd, dus er moet wel wat geld achter de hand zijn.

Boomers vind ik ook erg leuk. ( Zolang zo’n hond maar kortharig is [Beeld niet gevonden] )

Ik ga wel op zoek naar functies in de dierenbranche ! [Beeld niet gevonden] [Beeld niet gevonden] [Beeld niet gevonden] Overigens heeft die organisatie waar ik eventueel voor ga werken, wel heel veel honden ter adoptie. Sommige verhalen zijn echt verschrikkelijk om te lezen. In Griekenland is het normaal dat honden worden vergiftigd en ik las ook dat ze in één van de landen honden ophangen. Je wordt er echt misselijk van !!!! Ik kan mij het gewoon niet voorstellen dat mensen zo slecht en sadistisch zijn ! In ieder geval zitten er een aantal hele leuke honden tussen. Ook 5 puppies die aan hun lot zijn overgelaten. Mocht ik een hond willen adopteren, dan wil ik wel op dit soort sites gaan kijken.

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam
Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 185
Nu on-line:
Gast(en) 43
Nu op deze pagina:
1 Gast(en)
Top-schrijvers:
Anonymous: 5792
Doggiewomen: 3186
Doggiewoman: 2638
akita: 2290
bubbels: 1638
daanentous: 1557
angel: 1494
aimee: 1228
granny: 1158
dox ar us: 1053
Gebruikers statistieken:
Gasten: 5
Leden: 20754
Moderators: 0
Beheerders: 1
Forum stat.:
Groepen: 7
Forums: 39
Onderwerpen: 11131
Berichten: 78860
Nieuwste leden:
Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563
Administratoren: Titatovenaar: 0