Diarree, hoe dan overstappen op andere voeding | Medisch | Berichten

Avatar
Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken
Forum bereik


MatchForumoptiesMinimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens
De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Diarree, hoe dan overstappen op andere voeding
22 mei 2014
22:48
Avatar
Louise35
Member
Members
Forumberichten: 4
Lid sinds:
12 oktober 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo,
Onze hond, een Entlebucher Sennenhond van 1 1/2 jaar oud begon 2 weken geleden met overgeven en kreeg daarna diarree. De eetlust verdween ook. Ze blijft wel goed drinken en oogt niet ziek. Het overgeven ging over maar de diarree niet. We zijn naar de DA geweest en die constateerde een beetje verhoging en gaat uit van een virus. We hebben tabletten tegen de diarree meegekregen. Dat was 2 dagen geleden. We kwamen er 2 dagen geleden (na het bezoek bij de DA) ook achter dat onze hond wel trek had in eten en hongerig was maar haar gebruikelijke brokken wilde ze beslist niet. Ik begon er toen aan te denken dat wellicht de brokken bedorven zijn, voorzover dat kan en dat daar wellicht ook de diarree van kwam. Omdat ik overal lees dat vers vlees zo goed schijnt te zijn, hebben wij KVV van Smuldier gekocht en haar dit gegeven. Zodra ze het rook reageerde ze al enthousiast, zo heerlijk vind ze het. We hebben steeds kleine porties gegeven. De diarree is echter (nog) niet over gegaan ondanks de tabletten. Het wordt ook niet minder. Nu dacht ik dat het misschien niet zo slim is geweest om het KVV te geven omdat de darmen toch al van slag waren. Maar we waren zo blij dat bleek dat ze wel wilde eten want daar maakte ik mij best zorgen over. Mijn vraag is: wat kunnen we haar het beste te eten geven nu ze haar brokken niet meer wil en wat een beetje mild is voor de darmen? Je leest ook wel dat ze van verandering van voeding ook diarree kunnen krijgen dus ik vind het best moeilijk wat te doen. Ik kan natuurlijk ook de DA weer raadplegen maar ik ben benieuwd of er iemand is die hier ervaring mee heeft gehad. Het is onze eerste hond. Ik ben bang precies het verkeerde voedsel te geven.

17 juni 2014
15:56
Avatar
Ischa Swartz
Member
Members
Forumberichten: 4
Lid sinds:
7 november 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Lees je berichtje net pas. Misschien heb je er nog wat aan.

Ik begon er toen aan te denken dat wellicht de brokken bedorven zijn, voorzover dat kan en dat daar wellicht ook de diarree van kwam.

Op zich staat de houdbaarheid op de verpakking. Als de brokken nog goed ruiken en de houdbaarheid is nog in orde lijkt mij dit een zeer onwaarschijnlijke oorzaak.

Mijn vraag is: wat kunnen we haar het beste te eten geven nu ze haar brokken niet meer wil en wat een beetje mild is voor de darmen?

Het hangt af of de diarree nog speelt en dus nu chronisch is. Kijk op onze website voor alle informatie over diarree bij de hond. Als de diarree nog speelt zou ik infecties zoals Giardia uitsluiten door een goed ontlastingsonderzoek te doen. Vang het liefst drie keer ontlasting op en breng dit naar de dierenarts voor een goed onderzoek. Als het niet een parasitaire oorzaak heeft zou ik een goed hypoallergeen dieet gaan geven. Deze zijn bij een dierenarts te koop.

Veel succes!

Ischa
Dierenarts bij Caressa Dierenziekenhuizen

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam
Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 185
Nu on-line:
Gast(en) 29
Nu op deze pagina:
1 Gast(en)
Top-schrijvers:
Anonymous: 5792
Doggiewomen: 3186
Doggiewoman: 2638
akita: 2290
bubbels: 1638
daanentous: 1557
angel: 1494
aimee: 1228
granny: 1158
dox ar us: 1053
Gebruikers statistieken:
Gasten: 6
Leden: 20753
Moderators: 0
Beheerders: 1
Forum stat.:
Groepen: 7
Forums: 39
Onderwerpen: 11131
Berichten: 78860
Nieuwste leden:
Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563
Administratoren: Titatovenaar: 0