Obsessief gedrag nieuw speelgoed | Opvoeding | Berichten

Avatar
Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken
Forum bereik


MatchForumoptiesMinimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens
De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Obsessief gedrag nieuw speelgoed
25 augustus 2012
10:42
Avatar
daantjk
New Member
Members
Forumberichten: 1
Lid sinds:
25 augustus 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo allemaal,

Wij hebben een Nova Scotia Duck Tolling Retriever, ofwel een Toller, hij heet Chico en is 8,5 maand oud. We hebben hem sinds dat hij een pup was maar hij begint sinds een maand obsessief gedrag te vertonen met nieuwe speeltjes die voor hem zijn. Bij elk speeltje dat wij kopen voor hem zoals tennisballen en rubberspeelgoed vertoont hij dit gedrag.

Als wij binnen met hem gaan spelen met bijvoorbeeld een kip die ik laatst voor hem heb gekocht, dan gooi ik het speeltje dan pakt hij het speelgoed en dan begint hij in de kamer rond te rennen. Als ik dan maar een stap richting hem zet, dan springt hij weg dus moet ik hem insluiten om het speeltje terug te krijgen. Wat ik altijd doe als ik het speeltje dan weer terug krijg, is als straf dat hij ongehoorzaam is het speeltje weer opruimen. Hij loopt mij dan achterna, springt tegen mij op, ik corrigeer hem maar dat gaat soms lastig met dat speeltje in mijn andere hand…

Als wij buiten gaan spelen dan gaan we naar een veld waar honden mogen los lopen. Hij luistert aardig, wij gooien de bal, hij rent er achterna en hij brengt de bal netjes terug en vaak gaat hij dan liggen met de bal voor zich en wij kunnen de bal pakken zonder moeite. Als wij dan wegwillen doen we precies hetzelfde, we gooien de bal nog één keer, we besluiten dat we weg willen en Chico heeft dit op een of andere mysterieuze wijze door (wij doen alsof we de bal gewoon nog een keer gaan gooien en willen hem dan laten zitten en vastlijnen) maar hij heeft de bal en wij zijn een kwartier bezig om hem te pakken te krijgen. Hij begint rond te rennen en als je denkt dat hij zich wil laten pakken rent hij weer weg. Hij ziet dit volgensmij als een spelletje maar dat is het natuurlijk niet.

Hoe kunnen wij dit oplossen? Hoort dit bij het zgn ‘pubergedrag’?

Nog even een toevoeging:
Met zijn ‘oude’ speeltjes die hij vanaf het begin al had, heeft hij geen moeite. Dan luistert hij prima, maar hij vindt ze ook niet zo interessant.

30 augustus 2012
23:43
Avatar
sweetlief
Member
Members
Forumberichten: 497
Lid sinds:
18 januari 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Dit is een leuk spel geworden voor hem.

Je zal hem het commando "los" moeten leren.
Dat betekend dat je beloningen mee moet nemen, die echt lekkerder en interessanter zijn dan zijn speeltje en dan afruilen.

Je laat hem het koekje ruiken en zo gauw als hij het speeltje loslaat, zeg je "los".
Je geeft het koekje en stopt het speeltje weg.

hetzelfde bij het wegrennen, zorg dat jij leuker bent.

Nu is het zo dat hij waarschijnlijk vollop aan het puberen is en dan is het gewoon moeilijker, maar dat houd in dat jij slimmer moet zijn. Lijn hem vaak tussendoor aan en beloon hem door het weer vrij te geven. Zo weet hij niet wanneer je wel of niet weggaat. Beloningen zijn altijd handig.

En voorlopig aanlijnen als je weet dat hij de benen neemt. Anders word dit voor hem natuurlijk gedrag als hij volwassen word.

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam
Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 185
Nu on-line:
Gast(en) 31
Nu op deze pagina:
1 Gast(en)
Top-schrijvers:
Anonymous: 5792
Doggiewomen: 3186
Doggiewoman: 2638
akita: 2290
bubbels: 1638
daanentous: 1557
angel: 1494
aimee: 1228
granny: 1158
dox ar us: 1053
Gebruikers statistieken:
Gasten: 6
Leden: 20753
Moderators: 0
Beheerders: 1
Forum stat.:
Groepen: 7
Forums: 39
Onderwerpen: 11131
Berichten: 78860
Nieuwste leden:
Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563
Administratoren: Titatovenaar: 0