Vragen over Benchtraining | Opvoeding | Berichten

Avatar

Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Vragen over Benchtraining
16 april 2012
11:12
Avatar
Gast
Guests

[b:3j18ndgh]Hallo mede hondenliefhebbers![/b:3j18ndgh]
Over ruim een week mogen we onze pup ophalen. Het is een Boomer mix reutje, en we hebben besloten om Benchtraining toe te gaan passen. Nu heb ik hierover een paar vragen.

[b:3j18ndgh]De eerste nacht:[/b:3j18ndgh]
Is het verstandig om de pup de eerste nacht in zijn bench te laten slapen. Dus met het deurtje dicht? Of krijgt de pup dan al direct een "onveilig" opgesloten gevoel in zijn bench?
Ik ben eigenlijk van plan om de pup al vanaf zijn eerste nacht in de bench te laten slapen op de plaats waar die ook zal blijven staan in de woonkamer. Ik zal er dan de eerste 2/3 nachten naast gaan slapen op de bank.
Maar ik weet nu niet of ik hier goed aan doe, of dat ik de pup in een doos naast ons bed moet zetten en deze steeds iets verder moet verwijderen van ons bed, terwijl ik ondertussen tijdens de eerste dagen kan beginnen met de benchtraining om vervolgens pas wanneer de pup (enigszins) gewend is aan de bench hem daar laat slapen.

[b:3j18ndgh]Start Benchtraining:[/b:3j18ndgh]
Wanneer is het verstandig om met benchtraining te beginnen? Gelijk de eerste dag al? Of is het belangrijk dat de pup zich eerst veilig voelt in ons huis en zijn bench?
Ik heb me voorgenomen om wanneer we de pup opgehaald hebben direct in zijn Bench te leggen (deurtje open) met het nestknuffeltje, een lekker botje en hem vervolgens met rust te laten zodat hij zijn nieuwe omgeving op zijn gemak kan verkennen. Ook zijn eten wil ik in zijn Bench geven, af en toe wat lekkers in zijn bench leggen en wanneer de pup vanzelf zijn bench inloopt altijd het woordje "plaats" herhalen zodat dit uiteindelijk een begrepen commando zal worden.
Alhoewel al de bovenstaande dingen natuurlijk ook onderdeel zijn van de benchtraining, weet ik niet wanneer ik kan beginnen met het dicht doen van het deurtje (tijdens het eten, of spelen met zijn kong) en wanneer ik kan beginnen met het even weglopen, of buiten het zicht van de pup te gaan staan.
Hoe hebben jullie dit aangepakt?

[b:3j18ndgh]Bench gebruik en zindelijkheid:[/b:3j18ndgh]
Omdat ik tijdens de nachten de pup in zijn bench of doos wil laten slapen, en ik overdag thuis ben kan ik heel intensief het zindelijk worden trainen. Ik ben van plan om 's nachts 1 keer en overdag elk uur even met de pup naar buiten te gaan en natuurlijk na het eten, spelen en slapen. Nu lees ik overal dat je je pup krantzindelijk moet maken, maar is dit ook nodig wanneer ik zo intensief aan het trainen ben? Natuurlijk zal er wel eens een ongelukje gebeuren in de bench of op de grond, maar ik vraag me af waarom krantzindelijkheid belangrijk is als je de pup wilt aanleren om te wachten op de 1 van de 4 wandelingen per dag?

Ik zou graag weten hoe jullie dit hebben aangepakt, en of jullie nog tips hebben en welke valkuilen er zijn.
[b:3j18ndgh]Alvast bedankt voor jullie reacties![/b:3j18ndgh]

16 april 2012
11:55
Avatar
Martijn Staal
Gast
Guests

Hoi Lieneke,

Hier vindt je 'n heleboel interessante artikelen: [url:zmekqhlp]http://www.hondenplaza.nl/Puppy-Wijzer[/url:zmekqhlp]

18 april 2012
13:51
Avatar
Gast
Guests

Hoi Lieneke,
Toen wij onze hond (kruising klein) kregen zat ze al vaak in de bench en zag dit als haar veilige plek dus hebben wij zelf ook een (reis)bench gekocht zodat ze zich veilig zou voelen.
Wel heeft ze de eerste nachten hier nog in geplast dus legde ik er een krant en een handdoek in. Later zette ik de bench open en legde kranten in de keuken zodat ze niet haar slaapplaats zou bevuilen ('s nachts). Dit begreep ze al snel maar ze plaste op verschillende plekken in de keuken dus hebben we puppytrainer gekocht met wat onderleggers. Dit legden we bij de keukendeur (waar ze naar buiten gaat overdag)dit werkte beter en uiteindelijk bleef ze 's nachts droog en plaste netjes in de tuin. Wij stonden 's nachts niet extra op om haar uit te laten maar 's avonds zo laat mogelijk een plas laten doen. Doordat haar slaapplaats de bench was konden we haar ook hier gemakkelijk een uurtje overdag in laten als we even voor een boodschap moesten gaan, ze blafte maar even en hield er dan mee op. We gaven wel altijd iets lekkers om op te kauwen. Geleidelijk steeds langer in de bench gelaten en dit gaat prima. Nu moet ik wel zeggen dat we nu een groot kamerhok (Zoo-plus) hebben gekocht omdat we een bench wel erg klein vonden voor langere tijd. Deze is 50cm x 95cm en hierin kan ze het makkelijk 3 uur volhouden (af en toe) en zet ik er ook de waterbak in. Sinds kort hebben we er een tweede bij en die is al zindelijk maar geen bench gewend. Hij ligt gewoon in de hal waar de andere hond in het kamerhok zit. Dit gaat prima!

Succes met de nieuwe aanwinst,
Monique

21 april 2012
16:27
Avatar
Gast
Guests

Wij hebben onze Anji direct in de bench gelaten en daar lekker veel beloningen in gelegd.
Dus werd direkt een fijne plek.

1e nacht bench boven naast het bed gezet.
2de nacht ook.

3de nacht verder van het bed.

4de nacht aan het voeteneind.

5de nacht achter de deur

7de nacht beneden op de plek waar ik voor ogen had om te laten staan.

Wekker gezet rond 3 uur 's nachts en telkens bij elke verplaatsing een half uur later.

Succes!

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 12688

Nu on-line: Hondenforum
12687 Gast(en)

Nu op deze pagina: Hondenforum
12687 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 6

Leden: 20791

Moderators: 0

Beheerders: 1

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 78

Onderwerpen: 22268

Berichten: 157725

Nieuwste leden:

Hondenforum, Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers

Administratoren: Hondenforum: 0