Mijn hond van 7 maanden reageert ineens agressief naar andere honden. | Puppy's | Berichten

Avatar
Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken
Forum bereik


MatchForumoptiesMinimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens
De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Mijn hond van 7 maanden reageert ineens agressief naar andere honden.
8 maart 2015
16:34
Avatar
kimmx3
New Member
Members
Forumberichten: 1
Lid sinds:
8 maart 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo Allemaal! Ik ben 21 jaar en heb sinds kort mijn eigen hondje. Het is een middel hondje uit het buitenland. Thuis is het echt een schatje, erg onderdanig naar mensen toe. Sinds 2 weken loop ik toch tegen wat problemen aan.

Ik neem mijn hond regelmatig mee naar een hondenveld zodat hij kan spelen met andere honden. Ik ben hier mee begonnen als pup, omdat hij toen zo onzeker was. Hij is toen veel zekerder geworden en speelt ook erg graag met andere honden (groot/klein). Sinds 2 weken reageert hij op sommige honden heel fel. Dit heeft hij eerder nooit gedaan en was soms zelfs een beetje onderdanig. Het is zo erg dat hij achter een andere hond aan kan gaan en kan gaan grommen, blaffen en zelfs happen. De laatste keer ben ik hierdoor ook eerder weggegaan.
Hij heeft eerst heel leuk gespeeld met een hond, tot er 5 chihuahua’s kwamen. Die moesten niks van andere honden hebben en begonnen te blaffen. Mijn hond reageerde hier gelijk heel fel op door zijn tanden te laten zien en ze te achtervolgen. Daarna kwamen er 2 honden waarvan er één heel dominant was en meteen bovenop mijn hond sprong. Hier reageerde hij ook heel fel op. Die honden gingen weg en ik besloot nog te blijven omdat ik met een positieve ervaring weg wilde gaan. Maar toen er andere honden kwamen begon hij dit naar meer honden te doen.

De dag erna deed hij het naar honden die niks deden. Ik dacht dat het eerst een reactie op het gedrag van andere honden was, maar ik had het idee dat dit na een tijdje niet meer zo was. Ook weet ik niet hoe ik in moet grijpen. Ik wil andere honden ook niet hoeven te vermijden omdat de kans er is dat hij uithaalt.

Een tweede probleem is dat hij ook heel fel kan reageren naar kinderen. Als er een kind aan zijn speeltje komt laat hij ook z’n tanden zien en ben ik bang dat hij zelfs gaat happen waardoor ik altijd ingrijp. Dit doet hij niet bij volwassenen. Moet ik kinderen leren dat ze niet aan zijn speeltje mogen komen of kan ik mijn hond dit gedrag afleren?

Ik volg op dit moment ook cursus en zal dit probleem zodra ik mijn hondentrainster zie ook voorleggen, Maar ik dacht dat het geen kwaad zou kunnen om het hier ook te vragen.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

16 maart 2015
12:29
Avatar
Bijke
Member
Members
Forumberichten: 404
Lid sinds:
25 september 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Je hebt hem sinds kort en nu wordt hij fel naar honden en kinderen. Het lijkt mij dat hij zijn draai bij jullie gevonden heeft en nu laat zien hoe hij is. Dit probleem is niet zomaar door een hondenschool op te lossen. Dit gedrag kan nog steeds op onzekerheid wijzen, (de eerste klap is een daalder waard) Het kan ook het gevolg zijn van puberen, maar als je hier niets aan doet gaat dit escaleren. Mijn advies is: schakel een goede honden therapeut in. Die kan het probleem beter in kaart brengen dan een cursus en jullie gericht van advies voorzien.
In tussen zou ik geen hondenspeeltjes of botten laten liggen als er kinderen in de buurt zijn en als je hem eten geeft, geen kinderen in de buurt en geen bakje wegpakken.

cats-crop-horz-1.jpg

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam
Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 185
Nu on-line:
Gast(en) 1
Nu op deze pagina:
1 Gast(en)
Top-schrijvers:
Anonymous: 5792
Doggiewomen: 3186
Doggiewoman: 2638
akita: 2290
bubbels: 1638
daanentous: 1557
angel: 1494
aimee: 1228
granny: 1158
dox ar us: 1053
Gebruikers statistieken:
Gasten: 6
Leden: 20753
Moderators: 0
Beheerders: 1
Forum stat.:
Groepen: 7
Forums: 39
Onderwerpen: 11131
Berichten: 78860
Nieuwste leden:
Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563
Administratoren: Titatovenaar: 0