Workshop TTouch voor show honden. | Shows, clubmatches e.a. | Berichten

Avatar
Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken
Forum bereik


MatchForumoptiesMinimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens
De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Workshop TTouch voor show honden.
22 april 2014
21:07
Avatar
mikkie
Member
Members
Forumberichten: 10
Lid sinds:
6 oktober 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Deze workshop is heus niet alleen voor bange, angstige of agressieve honden het is ook zeer zeker voor baasjes die hun manier van showen en hun mentaliteit willen verbeteren of veranderen. Werken aan jullie samenwerking en vertrouwensband op een positieve manier. Een hond die lekker in zijn vel zit laat dit ook veel beter zien en daardoor heb je een nog beter resultaat.

Workshop TTouch voor showhonden,

We hebben het als handlers of hondeigenaren allemaal wel eens meegemaakt. Tijdens de ringtraining of showtraining gaat het voorbrengen van de hond altijd goed, maar zodra je op de show bent gaat het mis! Stress, angst en onzekerheid krijgen de overhand en ineens sta je met een bibberende of stoïcijnse hond in de show ring die geen kant meer in wil. Of hij heeft “ineens geen zin meer” hoor ik ook vaak voorbij komen. Maar……….is dit nu allemaal wel zo plotseling als we denken? Of zou je als je beter of eerlijk gaat kijken naar je hond toch al niet veel eerder stress en kalmeringssignalen zien? Mijn mening is van wel! Natuurlijk is er op een hondenshow stress. Daar ontkom je niet aan, maar wat zou het fijn zijn als we dat eens kunnen gaan verbeteren voor alle honden en elkaar. Aandacht en concentratie spelen hierbij een grote rol. Aandacht voor je hond, aandacht voor je omgeving, hierop anticiperen en elkaar de ruimte geven. Rekening houden met elkaar en vooral met elkaars honden. Wij willen graag shows doen om onze prachtige honden te laten zien dat we trots zijn op wat we voorbrengen zodat we in te toekomst ook mooie, lieve maar vooral gezonde rashonden kunnen fokken. Maar als we eerlijk zijn tegen ons zelf dan moeten we toch ook concluderen dat onze honden veel liever in de bossen ravotten dan in een hal met honderden andere honden en hun eigenaren/handlers zijn. Wat zou het dan mooi zijn om dit voor onze honden een stuk prettiger te maken! Je zult zien dat zodra onze honden zich lekkerder in hun velletje voelen tijdens een hondenshow, wij ook lekkerder in ons velletje zitten en dat de samenwerking tussen hond en handler 100% verbeterd!

Tijdens de workshops gaan we in op de diverse kalmeringssignalen en stresssignalen die de honden ons laten zien. We leren de honden voelen en lichaamstaal lezen. Objectief voelen en kijken naar waar er spanningsplekken zijn in het lichaam zonder hier meteen een oordeel aan vast te plakken. Uiteraard gaan we in op wat nu de Tellington TTouch methode is en leren we wat basis TTouches/lichaamswerk (zachte cirkelende, strijkende en liftende bewegingen) en grondwerk (playground of higher learning) waarbij we door het gebruik van een aantal oefeningen letten op de beweging van de hond en kunnen we in combinatie met het lichaamswerk rust en balans in de hond brengen. Je kunt wel zeggen dat we op een heel andere manier naar de hond leren kijken dan we tot nu toe gedaan hebben! Natuurlijk neem je, je eigen hond mee en gaan we ook aan de slag met je hond. Ons doel van de workshop is rust in lichaam en geest te krijgen en je een begin te laten maken hoe jij en je hond hieraan kunnen werken. Ook gaan we het hebben over wat je hieraan thuis, tijdens en na een show kan doen.

De kosten voor deze workshop zijn €95,- incl koffie, thee en lunch.

Heb je interesse in deze workshop of wil je graag wat meer informatie over data en tijden neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar het volgende emailadres [email protected]

De eerstvolgende workshop staat gepland op 25 mei 2014

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam
Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 185
Nu on-line:
Gast(en) 1
Nu op deze pagina:
1 Gast(en)
Top-schrijvers:
Anonymous: 5792
Doggiewomen: 3186
Doggiewoman: 2638
akita: 2290
bubbels: 1638
daanentous: 1557
angel: 1494
aimee: 1228
granny: 1158
dox ar us: 1053
Gebruikers statistieken:
Gasten: 6
Leden: 20753
Moderators: 0
Beheerders: 1
Forum stat.:
Groepen: 7
Forums: 39
Onderwerpen: 11131
Berichten: 78860
Nieuwste leden:
Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563
Administratoren: Titatovenaar: 0