positieve of negatieve ervaringen | Honden uitlaatservices | Berichten

Avatar
Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken
Forum bereik


MatchForumoptiesMinimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens
De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
positieve of negatieve ervaringen
27 september 2012
01:09
Avatar
roedelgenot
Member
Members
Forumberichten: 4
Lid sinds:
17 juli 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Beste allemaal,

ikzelf ben de eigenaar van de HUS Roedelgenoten en ben benieuwd naar ervaringen van andere mensen met uitlaatservices. Niet alleen van de mensen waarvan de hond meegaat met een uitlaatservice maar ook van hondenbezitters die wel eens uitlaatservices en hun honden tegenkomen. Positieve- en negatieve ervaringen zijn allemaal welkom.

25 maart 2013
10:14
Avatar
MollySweet
New Member
Members
Forumberichten: 1
Lid sinds:
25 maart 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo,

U vraagt om een ervaringen met hondenuitlaatdiensten. Die heb ik, en niet erg positief, ben ik bang. Want ik ben geen liefhebber van uitlaatdiensten. Waarom?

Ik woon mooi, tegenover een bos waar ik elke ochtend mijn twee Maltezers uitlaat. Dat bos, niet ver van een grote stad, is erg populair bij uitlaatdiensten – uiteraard, als je zo’n groot en mooi bos kunt kiezen in plaats van een stadspark om in te wandelen, dan zou ik dat ook doen. Maar hoe komen deze diensten over op de rest van de wereld?

Om te beginnen is er het blaffen in de verte, maar dat is persoonlijk. Ik krijg er een onveilig gevoel van, alsof een troep honden achter me aanzit. Is persoonlijk. Maar dan: je komt zo’n groep tegen. Een van mijn Maltezers rent erheen, naar een stuk of acht van die joekels van honden, en ik trek bleek weg. Ze staan met z’n allen om hem heen, en de uitlaatster is een studente van een jaar of 18, en die zegt, terwijl ze ongeïnteresseerd doorloopt: ‘Ze doen niks hoor.’

HOE kan een studente zoiets zeggen over honden waar ze zelfs amper de namen van kent? Honden wiens gedrag ze amper kent? Op consultatiebureaus raadt met juist af kleine kinderen alleen met een dier te laten, hoe lief dat dier ook is: kinderen kunnen onvoorspelbare dingen doen en een dier kan daar weer onvoorspelbaar op reageren. Hetzelfde geldt voor honden met andere honden of dieren. Mijn kleine Maltezer bijt soms in hielen als hij nerveus wordt, dat doet hij niet vaak maar met acht van die joekels om hem heen kan ik daar niet zeker van zijn. Niet elke hond vindt dat leuk… En dan loopt zo’n muts (sorry, maar ik vond het echt een muts) gewoon door, kijkt niet, roept een keertje dat de beesten niks doen en als er dan wel wat gebeurt, is het dus te laat. En dan heb ik het over een Maltezer; wat als het een klein kind is?

Ook fijn was die andere vrouw, die telefonerend zelfs amper tijd had voor de troep honden om haar heen. Ook zij kende de namen niet. Wat ik zie aan hondenuitlaatdiensten is, zoals de Engelsen dat zeggen, ‘an accident waiting to happen’. Dit gaat een keertje grandioos fout, aangezien elke gek een hond uit mag laten. Waarom niet daar wat kynologische opleiding aan verbinden? Een diploma? Zodat zowel de eigenaren van de honden die worden uitgelaten, als de andere wandelaars in het bos (met of zonder honden), wat meer garanties hebben over de competentie van iemand die met acht of meer honden in het openbaar gaat wandelen? en dus de bijbehorende veiligheid? Vorige zomer heb ik een hond, die weggelopen was bij de uitlaatdienst, het leven gered: hij was in het zwembad van de buren gevallen, die op vakantie waren, en hij zou daar zeker zijn verdronken als ik niet vlot over de omheining was gesprongen om het beestje uit het water te hijsen.

Dit soort incidenten maakt mij bijzonder negatief over hondenuitlaatdiensten. Ik zie de meest onverantwoordelijke toestanden, en een mate van onverschilligheid ten opzichte van veiligheid die ik shockerend vind.

Hierbij dus mijn, behoorlijk negatieve, kijk op dit soort service. Zonder mijn ingrijpen had dat laatste incident heel slecht kunnen aflopen, en dat terwijl de uitlaatster niet eens wist waar de hond was… Schandalig.

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam
Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 185
Nu on-line:
Gast(en) 1
Nu op deze pagina:
1 Gast(en)
Top-schrijvers:
Anonymous: 5792
Doggiewomen: 3186
Doggiewoman: 2638
akita: 2290
bubbels: 1638
daanentous: 1557
angel: 1494
aimee: 1228
granny: 1158
dox ar us: 1053
Gebruikers statistieken:
Gasten: 6
Leden: 20753
Moderators: 0
Beheerders: 1
Forum stat.:
Groepen: 7
Forums: 39
Onderwerpen: 11131
Berichten: 78860
Nieuwste leden:
Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563
Administratoren: Titatovenaar: 0