Hond en kitten | Van alles en nog wat over honden... | Berichten

Avatar

Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Hond en kitten
28 juli 2014
21:44
Avatar
Gast
Guests

Hallo allemaal :)

wij hebben twee honden. Banjer, een mannetje van 6, dat we uit het asiel gehaald hebben. Hij heeft tijdens zijn opvangperiode in het asiel ook bij een gastgezin gezeten waar ze katten hadden. Bibi, een vrouwtje van anderhalf, is in het nest opgegroeid met twee katten. Nadat we haar met 8 weken mee naar huis genomen hebben, is ze daar nog meermaals terug geweest als we een dagje oppas nodig hadden. Banjer ging dan ook altijd mee. Daar is het altijd goed gegaan met de katten. Inmiddels zijn ze daar een jaar niet meer geweest.
Nu overwegen wij een kitten te nemen, maar het blijft onzeker hoe dat zal klikken met de honden. Buiten willen ze altijd achter katten aan, maar ze blaffen/grommen niet, het is puur enthousiasme en niet het 'jaaggedrag' dat ik soms bij andere honden zie.
Hebben jullie hier nog tips over? Maakt het nog verschil tussen een kat of een poes? Aangezien we én een mannetje én een vrouwtje hebben... icon_lol Ik weet niet of het mannetje-mannetje dominantie ook onderling tussen hond en kat is?
En hebben jullie een advies over welke leeftijd de kitten uit het nest te halen? De een zegt met 7/8 weken, omdat ze dan nog niet zo angstig zijn, de ander zegt 12/14 weken, omdat ze dan meer opvoeding meekrijgen. Hangt natuurlijk ook af van hoe ver het beestje zelf op dat moment is.. :)

29 juli 2014
16:23
Avatar
Gast
Guests

Als je katten in huis hebt dan zijn die deel van de roedel. Daarom jagen honden niet achter "eigen" katten aan. Nieuwe katten (kittens dus) moeten geïntroduceerd worden.
Niet zomaar de katjes loslaten en zien hoe dat gaat, dan worden ze gegarandeerd opgejaagd. Ik zou je adviseren om twee kittens te nemen, dat is beter voor de katjes zelf.
Zelf heb ik twee katten en een hond. Toen de katjes hier arriveerden heb ik ze in een bench gezet met eten en drinken, zodat ze rustig aan hun omgeving konden wennen en zich niet konden verstoppen.
Daarna de hond erbij in de kamer. Hond kon snuffelen, katjes konden er niet vandoor gaan.
De katjes heb ik de eerste weken los in de kamer gelaten als de hond er niet bij was en 's nachts in de bench laten slapen. Op deze manier wenden ze aan elkaar en was blaf en jachtgedrag niet aan de orde. Na een paar weken liepen ze allen los door elkaar.
De leeftijd waarop je de kittens in huis kan nemen is tussen de acht weken en drie maanden.
Sekse van de katjes is niet belangrijk. (neem je er twee, dan gelijke sekse)

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 12551

Nu on-line: Hondenforum
12550 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 6

Leden: 20791

Moderators: 0

Beheerders: 1

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 78

Onderwerpen: 22268

Berichten: 157725

Nieuwste leden:

Hondenforum, Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers

Administratoren: Hondenforum: 0