Hondengedragstherapeut | Van alles en nog wat over honden... | Berichten

Avatar

Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Hondengedragstherapeut
2 februari 2014
20:49
Avatar
Gast
Guests

Hey iedereen! icon_smile

Ik ben dit schooljaar beginnen werken als lerares en woon momenteel nog even bij mijn ouders. Ik zou kunnen rondkomen met het loon dat ik krijg - maar de leerlingen die ik in de klas heb, kunnen heel onrespectvol en lui uit de hoek komen. Ik kan het nog steeds aan, het is niet dat ik wil opgeven of zo - maar mijn hart ligt echt bij dieren (is altijd zo geweest) en ik vind het heel spijtig dat ik op dit moment niks met die passie kan doen.

Ik speel een beetje met het idee om deeltijds in het onderwijs te gaan staan en verder mijn brood te verdienen door als gedragstherapeut te gaan werken (op voorwaarde dat ik eerst een opleiding volg, natuurlijk). Is dit realistisch of kan ik maar beter met mijn voeten op de grond blijven staan en mijn droom opgeven? Mijn ouders zijn nuchtere mensen die dit idee liever uit mijn hoofd praten, ik begrijp ook wel dat je van je loon moet kunnen overleven - maar langs de andere kant: hoe monotoon is het leven als je totaal niet bezig kan zijn met wat je echt drijft? eusa_think

Ik hoop via deze weg advies te kunnen krijgen van mensen die weten hoe het is om met dieren te werken, want ik kan op internet niet meteen vinden of zo'n baan in België iets oplevert. Geld is niet mijn prioriteit, maar je moet er natuurlijk wel van kunnen leven. Vandaar dat ik dit misschien best combineer met een deeltijdse baan, voor de zekerheid. Anyway, tips en reacties zijn zeker welkom.

Alvast bedankt! b14

4 februari 2014
12:38
Avatar
Gast
Guests

Of je deze droom kunt waarmaken weet ik natuurlijk niet. Wel weet ik dat daar moeilijk een fatsoenlijk inkomen uit te halen is. (ook al doe je er parttime ander werk bij) Maar waarom ga je die opleiding niet doen en dan daarna bekijken of je het je werk kan maken?

6 februari 2014
17:38
Avatar
Gast
Guests

Goh, ja. Goede vraag, Bijke. Ik kan inderdaad de opleiding alvast volgen en daarna beslissen welke kant ik opga. Ik denk dat ik dat eerst niet had overwogen omdat het niet in mij opkwam om lessen te volgen voor iets waar je niet eens zeker van bent dat het je (voltijds/deeltijds) beroep kan worden. Daar zag ik niet meteen het nut van in, maar ja - opgedane kennis of ervaring is geen verloren moeite, dus kan ik het inderdaad evengoed proberen.

6 juli 2014
16:57
Avatar
Gast
Guests

Houd je er rekening mee dat het een erg dure opleiding is, zeker wanneer je de opleiding bij een erkend opleidingsinstituut volgt. (raad ik je overigens wel aan)

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 12550

Nu on-line: Hondenforum
12549 Gast(en)

Nu op deze pagina: Hondenforum
12549 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 6

Leden: 20791

Moderators: 0

Beheerders: 1

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 78

Onderwerpen: 22268

Berichten: 157725

Nieuwste leden:

Hondenforum, Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers

Administratoren: Hondenforum: 0