Hond schoonouders veel te dik..dilemma | Verzorging | Berichten

Avatar
Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken
Forum bereik


MatchForumoptiesMinimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens
De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Hond schoonouders veel te dik..dilemma
30 mei 2016
16:36
Avatar
matz
New Member
Members
Forumberichten: 2
Lid sinds:
30 mei 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo,
Ik ben net nieuw op dit forum..ik wil jullie nl iets voorleggen. Mijn schoonouders (begin 60) hebben een Boomer hond (kruising Cavalier spaniel) van ong 6 jaar. Een erg lieve hond! Ze hebben alleen vanaf het begin een beetje teveel verwend waardoor hij altijd schoot en ook zeer regelmatig wat van hun krijgt. Nu mijn schoonouders de laatste jaren steeds minder mobiel zijn geraakt krijgt ze erg weinig beweging wat er toe geleid heeft dat ze steeds dikker wordt. Ze is inmiddels 19 kg en ik vind het nu toch wel echt zielig worden.
Ze kan amper de bank nog opkomen en als ik een blok met haar om ga waggelt ze en hijgt ze erg. Ze is ook niet meer de enthousiaste hond die ze was..altijd dolblij als we kwamen..dat is nu een stuk minder! Haar ribben kun je ook met veel moeite nog voelen.
Mijn schoonouders horen regelmatig van mensen dat ze te dik is maar ze doen er niet veel aan helaas.
Ik wil op zich hun hond wekelijks wel een paar dagen in huis nemen om haar meer beweging te geven uiteraard met aangepast eten. Ze komt regelmatig bij ons en mijn kinderen zijn gek op haar. Ik durf het alleen niet goed te vragen..voel me dan toch een beetje een bemoeial en ik ben bang dat mijn schoonmoeder haar niet kan missen.

4 november 2016
01:49
Avatar
johnny123
New Member
Members
Forumberichten: 2
Lid sinds:
4 november 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo, ik ben ook net nieuw hier en kwam al snel hier terecht, ben ook op zoek naar voeding.
Ze doen er niks aan zo te lezen deze hond groeit gewoon dicht en jij kunt er iets aan doen: deze houding laten varen, ik citeer je even:

Ik durf het alleen niet goed te vragen..voel me dan toch een beetje een bemoeial en ik ben bang dat mijn schoonmoeder haar niet kan missen.

Toon een beetje ballen, niks bemoeial: bemoei je met het welzijn van een dier dat niet voor zichzelf op kan komen. Je schoonmoeder kan haar prima missen anders zou ze hem wel gezond houden en luisteren naar de vele commentaren die ze krijgt.

Als je dat niet durft maar toch iets wil doen om dat dier te helpen bel dan de politie en zeg dat je met een geval van hondenmishandeling in je familie zit en anoniem melding wil doen. Dan wordt de hond bij ze weggehaald, jij hoeft je schoonmoeder niet recht in de ogen te kijken en kan gewoon zeggen nou ik snap er niks van arme schoonmoe. Het probleem is hier de omgeving: niemand durft je schoonouders aan te pakken.

Klinkt hard hoor ik je denken maar bekijk het dan maar zo: zou je er ook geen moeite mee hebben als ze vrolijk zouden zeggen dat ie zo dik wordt sinds ze hem elke dag wat vergif geven en hem daarna een paar harde schoppen tegen zijn heupen.
Vast niet want dan kan je moeilijk zeggen ze bedoelen het zo goed. Maar dat is wel wat hij voelt zoals jij beschrijft dat hij loopt, amper van een bank af kan komen, nooit meer vrolijk is dan heeft een hond gewoon pijn van die vele kilo’s vet die hij mee moet slepen en hij ligt dus alleen op de bank dicht te groeien.
Aan jou de keus, je laat hem een hele langzame nare dood sterven of je toont wat meer ruggengraat. Wel vreemd dat jij de enige bent die wat hulp zoekt want alle credits daarvoor, beter dan niets doen zoals nu het geval is. Zijn het verders zulke hondenhaters in die familie? En wat zegt de da hiervan of komen ze daar nooit? Dan kan je die ook nog bellen en om raad vragen, een goede da helpt je graag. Als niks werkt kan je ook nog foto’s van hem maken en filmen hoe hij opstaat en loopt. Dat opsturen naar de Dierenbescherming en alle andere instanties want dit kan zo niet langer dat ben je met me eens anders had je hier geen oproep gedaan.
Succes ermee

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam
Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 185
Nu on-line:
Gast(en) 21
Nu op deze pagina:
1 Gast(en)
Top-schrijvers:
Anonymous: 5792
Doggiewomen: 3186
Doggiewoman: 2638
akita: 2290
bubbels: 1638
daanentous: 1557
angel: 1494
aimee: 1228
granny: 1158
dox ar us: 1053
Gebruikers statistieken:
Gasten: 6
Leden: 20753
Moderators: 0
Beheerders: 1
Forum stat.:
Groepen: 7
Forums: 39
Onderwerpen: 11131
Berichten: 78860
Nieuwste leden:
Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563
Administratoren: Titatovenaar: 0