Vlekken in doorligplekken | Verzorging | Berichten

Avatar

Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Vlekken in doorligplekken
14 februari 2013
16:05
Avatar
Gast
Guests

Hallo allemaal. Mijn hond Rosa(herder) komt uit griekenland en was daar een straathond daardoor heeft zij flinke doorlig plekken op haar ellebogen. Nu zit sinds 2 dagen in die plekken roze vlekken waar ze niet wil dat we eraan zitten. Ook is dit opgezet, ik heb op internet al gezocht maar niets gevonden. Ze ligt altijd op een bank of haar kussen op de grond, dus het kan ook niet zien dat het geschaafd is aan de grond door het liggen. We hebben morgen een afspraak bij de DA. Heeft iemand hier ervaring mee of gehad? Hopelijk is het niets ernstigs.

15 februari 2013
11:26
Avatar
Gast
Guests

Misschien zijn die plekken wat ontstoken? (Rood, warm, pijnlijk?) De dierenarts zal het je wel kunnen vertellen. Laat even horen wat het resultaat is.

18 februari 2013
02:07
Avatar
Gast
Guests

Nou dus bij de Da geweest. Toen ik een afspraak maakte zei de assistente al dat het waarschijnlijk ontstoken zou zijn.
Dus eenma daar aangekomen was het een andere Da waar ik niet echt een gevoel bij had dat dit zijn beroep (nog) wel was.
Ik het probleem laten zien en roos snurkt erg en ademt wat zwaarder dus ook gevraagd of hij haar longen even na wilde luisteren...
Zo gezegd zo gedaan, de plekken werden bekeken alleen toen ik liet zien waar ze zaten en toen kwam de longen check.
Roos is een herder kruising van 36kilo en dus ietwat aan de zware kant, aangezien ze een straathond was en we haar ouders niet kennen is het moeilijk te zeggen of ze veelte zwaar is, zo oogst dat niet heel erg. Dus hij haar nagekeken en toen was het ze is te dik ze is echt veeeel te zwaar. En daarom ademt ze moeilijk blablabla! Roos is na schatting 9jr dus ook kreeg ik uitlegt dat zij redelijk oud was en dat honden jaren verschillen van mensen jaren. Alsof ik een zotje ben? Daarna moest ik opnieuw vragen naar haar plekken en hij keek er weer niet naar. Waarop hij zei ; deze plekken komen omdat ze veel te dik is en daar zit geen vet... Ik kreeg een zalf mee van brandwonden? Hier moest ik het mee doen. Morgen gaan we naar een andere terug of bellen dat onze eigen Da er zit, wat een vreselijke man. Helaas geen duidelijkheid, de plekken zijn nog zoals ze waren.

18 februari 2013
15:27
Avatar
Gast
Guests

Je bent dus niet tevreden met het onderzoek.Jammer, want dat is zonde van je geld. Of je hond te dik is kan je zelf constateren. De ribben mag je niet zien, maar bij licht drukken wel voelen. Als je ze niet voelt is hij te dik. Als hij echt veel te zwaar is kan dat de ademhaling beïnvloeden en dan zal de hond ook veel meer liggen. Je zegt dat je hond negen jaar is, dat is niet meer piepjong maar ook niet stokoud.
Second opinion is geen slecht idee. Misschien is het ook verstandig om het hart te checken, als dat niet optimaal werkt wordt de hond ook kortademig.

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 12688

Nu on-line: Hondenforum
12687 Gast(en)

Nu op deze pagina: Hondenforum
12687 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 6

Leden: 20791

Moderators: 0

Beheerders: 1

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 78

Onderwerpen: 22268

Berichten: 157725

Nieuwste leden:

Hondenforum, Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers

Administratoren: Hondenforum: 0