De waarheid over brokken!!! | Pagina 8 | Voeding | Berichten

Avatar
Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken
Forum bereik


MatchForumoptiesMinimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens
De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
De waarheid over brokken!!!
3 juni 2012
19:16
Avatar
pimpelmees
Member
Members
Forumberichten: 13
Lid sinds:
3 juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
141sp_Permalink sp_Print

Jezus, weet er dan niemand ene reet van honden en voer?
Ik sta versteld van het feit dat op een hondenforum niet één fatsoenlijk advies wordt gegeven.
Ga naar een goeie dierenarts. De meeste verkopen ook brokken. Stel alle vragen die je kunt bedenken.
(wat doet mijn hond met plantaardige vetten??? wat is ruwe as???)
er zijn wel degelijk goeie brokken te krijgen. een goeie dierenarts zal je absoluut helpen, maar ze zijn duur.
Als je een goeie brok hebt gevonden is er nog een probleem. Tandbederf.
Een hoop brokken geven als ze gekauwd worden een vieze brij, die lang aan de tanden blijft plakken. Op zich niet zo erg, maar na dagelijkse consumptie zal je hond uit zijn bek gaan stinken en last krijgen van tandsteen. Vers vlees plakt niet aan de tanden van een hond, en geeft daarom ook veel minder kans op tandproblemen!
Een ding dat heel veen mensen vergeten is, dat honden helemaal niet zo’n carnivoren zijn. Behalve gras eten, wat ze door vezels helpt met de spijsvertering, eten ze net zo goed bessen, fruit, enzovoort.
Als je naar wolven kijkt, als die en grote prooi hebben gevangen, is het eerste dat ze eten de maaginhoud en ingewanden.
Door hun korte darmstelsel hebben ze moeite met het verteren van plantaardig voedsel, maar het halfverteerde voedsel in de magen en darmen van hun prooidieren is een grote bron van vitaminen.
(de meeste honden die niet compleet worden gevoerd zijn bijvoorbeeld dol op paardevijgen. "Bah, mijn hond is weer paardenstront aan het vreten").
Nog een misverstand is dat honden iedere dag, of zelfs twee keer per dag moeten eten. Te veel honden lopen rond met overgewicht en te veel stront door deze onzin. Te weinig beweging en te veel voer.
Wilde honden of wolven eten vaak een week niks voor ze een fatsoenlijke prooi hebben. dan vreten ze zich een paar dagen vol en kunnen ze er weer een paar weken tegenaan.

Goed voeren is makkelijk, als je en beetje nadenkt. vergeet het idee dat jou hond een lid is van jouw familie, maar dat jij de leider bent van zijn roedel. Jou hond eet wanneer en wat jij wil. En in plaats van hem iedere dag om half 8 na jou avondeten een bak voer te geven moet je kijken wat ie nou precies nodig heeft.
(ow, nog een misverstand. veel mensen denken dat een hond rond en gezond moet zijn).
Is je hond "rond" geef je hem NIKS! Laat hem maar een paar dagen goed rennen of werken!
als ie zn "rond" weer kwijt is geef je hem een flinke bak. Dit is niet ‘gemeen’. dit is hoe het darmstelsel van je hond is gebouwd. Een paar dagen vasten ruimt een hoop rommel op!

OK, dus een hond is een alleseter, wat mot ik hem dan voeren???
Nogmaals, ga naar een goeie dierenarts en laat hem, na het zien van je hond, een goede basisbrok aanraden. (Als ie Eukaneuba zegt ga je naar een andere! veel te duur en niet goed).
Vriesvlees voor de hond is meestal goed, Blikvoer is rotzooi. letterlijk en figuurlijk.
Vers vlees is het beste. Ik ga een keer per week naar een goeie slager voor een paar kilo afvalvlees. kost me geen cent. (Ik koop mn biefstuk ook daar). Restvlees van de slager van rund en kip (en wild) is geweldig. soms snij ik er zelfs nog een lekker reepje voor mezelf af. ik geef dat een of twee keer per week. Of ingevroren pens ofzo. Verder geef ik brok, als ik het nodig vind, en als ik een halve pan rijst of gekookte groenten over heb van het avondeten krijgt ze die. (poept ze wel wat meer de volgende dag), en af en toe een ouwe boterham.
Geef niet te veel rauwe groenten en fruit. Krijgen ze diaree van.
Pas op me botten. geef geen botten die splinteren zoals kip, (logisch), en niet te veel. dit kan constipatie geven. Ik heb mijn duitse herder een keer een dijbeen van een koe gegeven en dat had ze in 20 minuten op. het duurde 3 weken voor het er weer uit was.
Geen gekookt vlees… Stel je voor, een roedel wilde honden om een kampvuur?? je kookt je vezels kapot en veroorzaakt weer darm- en tandproblemen
Geen varkensvlees omdat het ziektes en bacterieen kan hebben war je hond ziek van zou kunnen worden.
Stukje vis is hardstikke goed. of wat garnalenkoppen.. gaat r vacht mooi van glanzen.

Geef je hond een veelzijdig dieet. Vooral niet te veel. Een hoop beweging, en denk een beetje logisch na, wat en hoe een wolf of een wilde hond zou eten.
KIJK NAAR JE HOND. en bedenk wat ie NODIG heeft.

Kauwstaafjes? lol. Werkt niet!

Ow en nog iets, OP,… over zieke dieren die niet voor menselijke consumptie geschikt zijn:
Wilde honden en wolven zijn in veel gevallen aaseters, en als ze daadwerkelijk prooi vangen zijn dit meestal zieke of zwakke dieren.
Honden hebben een hele sterke afweer tegen bacterieen en virussen in hun voeding.

Mijn raad met honden, zowel in opvoeding als voeren als dagelijkse omgang:
Wees eerlijk naar het dier. Behandel hem als een HOND! Als je een hond in je roedel wil, moet je eerst leren een hond te zijn.
De meeste problemen die ik heb gezien met mensen en hun hond, kwamen voort uit het feit dat mensen ‘een schattig hondje’ kochten zonder een flauw benul te hebben waar ze aan begonnen.
Ik heb ergens in deze thread iets gelezen over dat honden tegenwoordig zwakker zijn dan vroeger… zwakke honden komen van slechte fokkers en stomme kopers.

4 juni 2012
12:21
Avatar
Bullsclan
Member
Members
Forumberichten: 553
Lid sinds:
4 mei 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
142sp_Permalink sp_Print

Wanneer we het over fatsoenlijke adviezen over voeding hebben dan kan ik deze in jouw bericht ook niet erg terugvinden.
Goede brokken bij een DA kopen [Beeld niet gevonden] deze verkopen in de regel (J)Eukanuba, Royal Canin en Hill’s waar men een hoop geld moet betalen voor een zak graan met wat toevoegingen, een laag percentage oververhit vleesmeel en schadelijke stoffen zoals BHA, BHT, Etoxyquine etc.
Wat heeft een hond aan graan, rijst, soja en andere onzinnige goedkope vulmiddelen in een brok, helemaal niets ze kunnen dit slecht verteren en poepen het alleen maar uit.
Wanneer we het over een goede brok hebben dan praat je over een brok, zonder chemische toevoegingen, graanvrij, een vleespercentage van 50% of meer en meerdere diersoorten in een brok.

Vers vlees geen enkel probleem voor een hond evenals groente en fruit, groente kan prima rauw worden gegeven maar dient wel gepureerd of kort gekookt te worden aangezien het darmstelsel van een hond de groentecellen niet kapot krijgt.
Botten geven geen enkel probleem mits je hond hiermee om kan gaan en kippenbot/karkas is geen enkel probleem om te geven zolang dit maar rauw en niet gekookt is, want gekookt bot heeft de neiging tot splinteren.

5 juni 2012
22:49
Avatar
pimpelmees
Member
Members
Forumberichten: 13
Lid sinds:
3 juni 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
143sp_Permalink sp_Print

Sorry, misschien ben ik niet duidelijk genoeg geweest over een paar dingen.
In Nederland kocht mijn brokken bij een dierenwinkel die zijn eigen lijn brokken had. (op aanraden van de dierenarts).
hardstikke goed en spotgoedkoop.
Wat ik bedoelde te zeggen was dat een GOEDE dierenarts je goed kan informeren over goede brok. Ik zei ook dat je je geen Eukanuba moet laten aansmeren. (of Hills, of RC …).
Een dierenarts die dat doet is in mijn ogen geen goede dierenarts.
Kijk naar de ingredienten en vraag waar ze goed, of slecht, voor zijn. Stel alle vragen die je je kunt bedenken. het gaat uiteindelijk om de gezondheid en welzijn van jouw hond.

Veel belangrijker dan welk voer, voor de gezondheid van je hond, is dat hij genoeg beweging krijgt, en dat hij psychisch zijn ei kwijt kan.
Heel belanrijk is dus ook jezelf goed te informeren over het ras voordat je een hond aanschaft. (En dan nog heeft elke hond zijn eigen persoonlijkheid).
Een hond die niet genoeg beweegt zal veel sneller ziek worden dan een hond die slecht eet!
Een hond die zijn ‘werk’ niet kan doen zal psychische problemen krijgen, wat ook de weerstand verlaagd en zal dus ook sneller ziek worden.
Dit werk kun je best vervangen met iets anders dan waar de hond voor is gefokt.
Ik had een bordercollie, maar geen schapen. Ik deed gehoorzaamheid! Een paar uur per dag. Vond ie geweldig. En balletjes.

Ik woon op het moment niet in Nederland, maar in Portugal. Mijn bordercollie is een paar jaar geleden op 14 jarige leeftijd overleden, en tegenwoordig heb ik en duitse herder teef.
Ik zal wel eens een post maken hoe ik aan die hond ben gekomen, heel verhaal, maar niet nu.
In Portugal is het wat lastiger om goede brokken te vinden, of een goede dierenarts…
Ik geef haar als basisbrok brokken van Decathlon: Solignac Outdog, wat er qua ingredienten en samenstelling best redelijk uitziet. Zeker voor de prijs.
Alleen duurt haar rui dit jaar erg lang en hoewel dat best aan het weer kan liggen doet me dat toch twijfelen aan de kwaliteit van deze brokken.

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam
Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 185
Nu on-line:
Gast(en) 57
Nu op deze pagina:
1 Gast(en)
Top-schrijvers:
Anonymous: 5792
Doggiewomen: 3186
Doggiewoman: 2638
akita: 2290
bubbels: 1638
daanentous: 1557
angel: 1494
aimee: 1228
granny: 1158
dox ar us: 1053
Gebruikers statistieken:
Gasten: 5
Leden: 20754
Moderators: 0
Beheerders: 1
Forum stat.:
Groepen: 7
Forums: 39
Onderwerpen: 11131
Berichten: 78860
Nieuwste leden:
Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers, Rene2563
Administratoren: Titatovenaar: 0