Geschikt voer voor hond | Voeding | Berichten

Avatar

Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Match —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Geschikt voer voor hond
8 juli 2012
11:19
Avatar
Gast
Guests

Hoi allemaal,

normaal zit ik met mn 3 katten op kattenplaza. Maar mijn (poolse) buren hebben wat voedingsproblemen met de hond en dus zoek ik wat voor ze uit, ik heb zelf namelijk nul verstand van die beesten.

Het gaat om zo'n kleine krulharige witte hond, voor zover dat uitmaakt.

Nu ben ik bekend met de hele vers voer versus brokken discussie, die geldt voor katten ook. Omdat ik niet weet of ze bezwaar hebben tegen een van beide, wil ik graag voor beide advies. De hond is namelijk nogal kieskeurig en eet het liefste mee met avondeten. Maar aangezien dit soms wat onhandig is en vaak niet zo gezond, zijn ze op zoek naar een goede brok en/of andere voeding. Ze geven nu beneful droge brok en natvoer van de jumbo, ze hebben wel andere supermarkt dingen uitgeprobeerd, dat blieft ie niet.

Nu is mijn vraag, welke droge brok (bij voorkeur zonder granen of weinig granen) bevalt goed qua smaak bij jullie honden en is niet van de duurste soort? Het mag op internet te bestellen zijn, dan bestel ik het gewoon voor ze.

Tweede vraag, welke natvoer uit blik e.d. (weer zonder granen of weinig granen) bevalt goed qua smaak en is niet het duurste wat er is?

Derde vraag, als ze kvv willen voeren, is er dan een merk dat bekend staat om smakelijkheid en evt. ook prijs / verkrijgbaarheid?

Alvast bedankt voor de info!! [Beeld niet gevonden]

8 juli 2012
12:50
Avatar
Gast
Guests

Qua kvv geef ik Rodi, KIVO, Smuldier, Carnibest en Wico.

Heb ook een hond op brokken staan omdat zij geen vers vlees kan verdragen, haar geef ik Taste of the Wild en Wolfsblut. Verder zijn de brokken van Acana, Orijen ook graanvrij

8 juli 2012
16:55
Avatar
Gast
Guests

Natvoer (blik e.d.) is waardeloos voor honden. Het bevat meer water dan vlees. Zelf geef ik mijn hond carnibest (k.v.v)
Van smuldier kreeg mijn hond ongelooflijk heftige diarree.
Brokken zou je moeten uitproberen wat het hondje lekker vindt. Wel brokken voor kleine hondjes nemen. (die zijn wat kleiner) De discussie over goede en slechte brok zal wel eeuwig voortduren, maar je kunt er wel van uitgaan dat goedkope supermarktbrokken niet de beste zijn. (een biefstuk is ook duurder dan een speklapje)

8 juli 2012
18:24
Avatar
Gast
Guests

Ik vind het ontzettend lief van je dat je je buren hiermee helpt (en daarmee ook hun hond). Echt super.
Het is belangrijk dat brokjes klein zijn en makkelijk te breken zijn (kauwen) omdat het een kleine hond is. Veel brokken zijn te groot of te hard voor de kleinere honden, dus let zeker op de grootte van de brok en of die krokant is (makkelijk te kauwen, niet te hard .... Sommige honden slikken ze daarom heel door en krijgen er last van...laten ze daarna staan).
Ook vlees uit kuipjes voor de kleinere honden kan je proberen (ook van supermarktmerk).
Tussendoor wat anders ( beetje melk, gekookt ei enz) ... Maar als de hond overstapt krijgt die vaak wat diarree. Dat ligt niet aan of het voer beter of slechter is maar door de verandering. Leg je buren uit dat de hond hier niets aan kan doen maar vaak door verandering in gewoonte (ander voer) gebeurd, bij elke hond.

Succes en nogmaals super dat je dit doet.

8 juli 2012
20:27
Avatar
Gast
Guests

Gewone koemelk wordt vaak niet goed verdragen. In plaats daarvan kun je beter wat karnemelk geven. Maar melkproducten zijn voor een hond overbodig. Die kuipjes vlees uit de supermarkt zijn belachelijk duur.
Als je het hondje aan een bepaalde brok wil laten wennen dan moet je niet te snel opgeven. Veel mensen veranderen veel te vaak en te snel. Het gevolg is een hond die slecht eet. Gewoon wat strenger zijn. Voer geven, na tien minuten weghalen als hij het niet op eet en dan later weer voorzetten. Volhouden tot hij eet.( en dan natuurlijk geen tussendoortjes en zeker niet van de tafel!) Een gezonde hond hongert zich echt niet uit!

8 juli 2012
20:59
Avatar
Gast
Guests

Bedankt voor alle adviezen! [Beeld niet gevonden]

Ik zit te denken aan Taste of the Wild droogvoer, graanvrij en toch redelijk betaalbaar. Even afwachten of de kieskeurige hond dat wil.

Daarnaast in de avond Carnibest, ook daar eerst proberen.

Lastig is alleen nog dat mijn buren nogal softies zijn [Beeld niet gevonden] De hond gaat schattig kijken en zielig doen en krijgt dan een hapje lekkers...Ja dan zou ik als hond ook mijn brokken laten staan. Een stukje kaas is áltijd lekkerder dan brok. Dus ik hoop maar dat ze mijn adviezen daar wat zuiniger mee te zijn niet in de wind slaan...

Mijn katten zeuren nooit om eten, ze weten toch dat ik daar niet gevoelig voor ben. Aandacht daarentegen, daar zeuren ze erg indringend om [Beeld niet gevonden] Ik kan me echt niet beheersen, ik moet ze gewoon een knuffel geven als ze schattig doen! [Beeld niet gevonden] Dus het maakt vooral uit of je streng bent inderdaad.

9 juli 2012
06:45
Avatar
Gast
Guests

Ik weet niet of het handig is om 's morgens brokken te geven en 's avonds carnibest (of andersom). Carnibest wordt verkocht in worsten van 500gram en 1 kilo. In ontdooide staat kan het twee dagen in de koelkast bewaard. Het is een klein hondje, dus dat krijg je nooit op tijd op. Beter is het om door de week brokken te geven en in het weekend Carnibest. Het is ook voor de spijsvertering beter om brok en vlees niet op dezelfde dag te geven. (Tast of the Wild geef ik ook aan mijn katten)

9 juli 2012
10:56
Avatar
Gast
Guests

Bij zooplus kan je voer bestellen (en prijzen vergelijken).
Orijen (brokjes) is tevens van scharrelvlees of wild.
Persoonlijk vind ik niet dat je je teveel moet bemoeien met de tussendoortjes..... Sommigen genieten van deze momenten. Als buitenstaander kan je iemand niet dwingen of iemand zijn hond mag verwennen of niet. Dan ga je net weer iets te ver. Helpen met voer enz is prima maar niet doorslaan.
Sommige honden eten af en toe brokjes dus eten laten staan is niet verkeerd (kunnen ze zelf pakken).

9 juli 2012
18:16
Avatar
Gast
Guests

[quote="Blaise":3ncqa95v]Bij zooplus kan je voer bestellen (en prijzen vergelijken).
Orijen (brokjes) is tevens van scharrelvlees of wild.
Persoonlijk vind ik niet dat je je teveel moet bemoeien met de tussendoortjes..... Sommigen genieten van deze momenten. Als buitenstaander kan je iemand niet dwingen of iemand zijn hond mag verwennen of niet. Dan ga je net weer iets te ver. Helpen met voer enz is prima maar niet doorslaan.
Sommige honden eten af en toe brokjes dus eten laten staan is niet verkeerd (kunnen ze zelf pakken).[/quote:3ncqa95v]

Kijk ze moeten t zelf weten, ze kwamen mij vragen waarom ie zn brok niet at [Beeld niet gevonden] Op zich, als dat beestje happy en gezond is zo, hoeft er niks anders. Maar een brok die hij graag eet en natvoer dat hij beter verdraagt (nu geeft ie daarvan over zo nu en dan) is wel handig.

9 juli 2012
19:49
Avatar
Gast
Guests

@ saerae89 : blijf je een persoon met een gouden hart vinden. Echt lief dat je een ander wilt helpen.
Ik bedoelde het niet rot, sorry als dat zo overkwam.

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 12223

Nu on-line: Hondenforum
12222 Gast(en)

Nu op deze pagina: Hondenforum
12222 Gast(en)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Top-schrijvers:

Anonymous: 5792

Doggiewomen: 3186

Doggiewoman: 2638

akita: 2290

bubbels: 1638

daanentous: 1557

angel: 1494

aimee: 1228

granny: 1158

dox ar us: 1053

Gebruikers statistieken:

Gasten: 6

Leden: 20791

Moderators: 0

Beheerders: 1

Forum stat.:

Groepen: 7

Forums: 78

Onderwerpen: 22268

Berichten: 157725

Nieuwste leden:

Hondenforum, Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers

Administratoren: Hondenforum: 0