Welke brok moet ik kiezen? | Voeding | Berichten

Avatar
Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken
Forum bereik


MatchForumoptiesMinimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens
De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Welke brok moet ik kiezen?
12 februari 2013
11:47
Avatar
Gast
Guests

Ik heb een hele tijd een Jack Russel gehad en die heeft eigenlijk altijd Royal Canin gekregen. De Jack Russel is helaas al een tijdje overleden, maar volgende week komt er weer een hond :D . Het is een 3 jarige teef, kruising Duitse Herder / Berner Sennen. Nu ben ik wat gaan zoeken over voeding en kwam ik er achter dat Royal Canin eigenlijk helemaal niet zo goed is.

Nu weet ik dat brokken eigenlijk niet de eerste keus is, maar omdat ze al 3 jaar brokken krijgt denk ik wel dat we dat aan gaan houden.

Nu heb ik het 1 en ander gelezen over Cavom, maar hoewel we wel veel willen wandelen met de hond en een balletje zullen gooien gaan we niet actief sporten en ik heb begrepen dat Cavom vooral voor erg actieve honden geschikt is?

Wat is dan een geschikte brok? Ik zoek dus een natuurlijke brok. Royal canin heeft ook de Selection Croc. Daar staat ook bij dat er geen kunstmatige toevoegingen in zitten. Iemand enig idee wat het % vleesproduct is in die brok en of dat ook een fatsoenlijke brok is?

Zijn er nog andere goede brokken? Heb inmiddels wel in de gaten dat de betere brokken weinig reclame maken ;-) .

12 februari 2013
12:25
Avatar
Gast
Guests

Ok, nu zit ik toch te twijfelen om in elk geval gedeeltelijk smuldier o.i.d. te geven. We hebben maar een kleine vriezer anders had ik gekozen voor lotgering, maar dat is in de buurt niet verkrijgbaar en de vriezer zijn we ook nodig voor ons eigen vlees ;-) . Kan ik bijvoorbeeld 's morgens brokken geven en 's middags smuldier? Of kan ik beter alleen maar smuldier geven? En hoeveel gram zou mijn hond dan nodig zijn per dag?

12 februari 2013
22:51
Avatar
Gast
Guests

Als je een volwassen hond krijgt, dan zou ik de eerste periode geven wat hij gewend was. Hij moet toch al wennen aan een nieuwe omgeving en dan moet je niet direct met ander voer beginnen. Grote kans dat hij diarree krijgt. Als hij eenmaal gewend is zoek dan een brok met zo min mogelijk granen. (rijst is ook graan) Brok met een hoog percentage vleesmeel is ook geen goede brok. Ook mag je geen vlees en brok op één dag geven. Wel kan je door de week brok geven en in het weekend vlees of andersom. Smuldier heeft niet mijn voorkeur, is wel lekker goedkoop. Ik zou dan eerder voor Carnibest gaan. Maar nogmaals: vlees en brok op een dag is niet goed voor de spijsvertering. En hoeveel hij dagelijks nodig heeft kan je het beste aan de vorige eigenaar vragen.

13 februari 2013
16:28
Avatar
Gast
Guests

Royal Canin geeft om onbekende reden het daadwerkelijke vleespercentage in hun brok niet prijs, wel is bekend dat dit minder dan 25% is. Daarnaast bevat het stoffen zoals BHT/BHA zaken welke je niet in hondenvoer wilt vinden is mijn mening.

Een goede brok is een brok zonder graan en andere vulmiddelen (zoals bietenpulp e.d.) en bevat een hoog vleespercentage, merken hierin zijn o.a. Wolfsblut, Taste of the Wild, Acana, Orijen. Deze brok zal je inderdaad niet in een reclame vinden en zijn ook bijna niet te koop in een dierenzaak

Wanneer je kvv wilt geven dan is de gemiddelde richtlijn zo'n 20 tot 25 gram vlees per kilo lichaamsgewicht per dag.

Het achterhaalde materie dat honden geen brok en vlees op één dag/of samen mogen eten, ruim 6 jaar geleden is hier een uitgebreide studie over geweest en op een enkele hond na welke deze combi niet kon verdragen, schijnt het niets uit te maken. Ik geef één van mijn honden welke alleen kvv niet goed kan verdragen al een jaar brok en vlees samen.

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam
Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 21992
Nu on-line: Hondenforum
Gast(en) 21991
Top-schrijvers:
Anonymous: 5792
Doggiewomen: 3186
Doggiewoman: 2638
akita: 2290
bubbels: 1638
daanentous: 1557
angel: 1494
aimee: 1228
granny: 1158
dox ar us: 1053
Gebruikers statistieken:
Gasten: 6
Leden: 20791
Moderators: 0
Beheerders: 1
Forum stat.:
Groepen: 7
Forums: 78
Onderwerpen: 22268
Berichten: 157725
Nieuwste leden:
Hondenforum, Melzz, Outdoor, Irish wolfhounds of Kate s meadow, Co Di CheFay, Yvedoh, Ronald1971, WatchMyDog Nederland, WatchMyDog, Gaby Gevers
Administratoren: Hondenforum: 0